Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:14, 25 maj 2015

Do góry
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 11:12, 25 maj 2015

Do góry
Na rabacie żwirowej po przesadzeniu kilku iglaków miałam puste miejsca, więc uznałamże najprościej będzie posadzić w te miejsca berberysy

tak to wygląda w całości

nie mam jeszcze kocepcji co posadzić w zaznaczonych miejscach?
coś niezbyt ekspansywnego, najchetniej kolumnowego, raczej nic kwitnącego w kolorze żółtym ewentualnie bordo, bo zieleni tam sporo jest - pomyślę

Choroby róż 11:11, 25 maj 2015

Do góry
Proszę o pomoc, czy ktoś wie co jest mojej Goździkowej? Liście schną i opadaja. W zeszłym roku było to samo pomyślałam że miejsce nieodpowiednie więc przesadziłam w inne, dałam dobra próchniczą ziemię i znowu to samo.Może ktoś mi poradzi co z tym zrobić bo wygląda brzydko.
, ,
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:09, 25 maj 2015

Do góry
Niestety u mnie ponuro nadal. Pogoda którą wiozłam z Gdańska zwiała gdzieś po drodze. Tulipany już poległy, trawa nie skoszona.Nic nie przycięte Kilka fotek z tableta
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:09, 25 maj 2015

Do góry
Ewciu a pomyślałam żebyś mogła np tatarak połączyć z hakone aurea. Nawet listka hakone urwałam i przystawiłam do tataraku . Jak widzisz tatarak się układa na stronę (a nie rozwisa na wszystkie różne), więc hakone mogłaby być tym wypełnieniem dziur, oraz być tym co odrobinę zmienia ten kwadracik latem i zimą .

U mnie tatarak sadzony co ok 30cm. Cała ta linia ma dokładnie 1m. Jak widzisz tak ze 2szt więcej to minimum żeby zwartość osiągnąć. Szerokość tataraku to ok 25cm, choć oczywiście zależy od sztuki. Na zdjęciu ta najbardziej wypasiona.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:57, 25 maj 2015

Do góry
a tak w ogóle to drazni mnie frotnt..ne umiem go dokończyc i nawiązac do donicy chyba go zmienie co uważanie?:
jest:

a zmieniłabym tak:

i dodała albo buchanani albo milk chocolate i cos niskiego ziemozielonego:

bo tak teraz jest pas traw w donicy, pas bukszpanu i tak jakby nie pasuje do donicy przy domu gdzie jest misz masz..
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:31, 25 maj 2015

Do góry
Renia, 2 malutkie doniczki z bodziszkiem, u mnie wygląda tak
Słońce, np przy różach, sucho zniesie, może być np pod drzewem

Jak bede jechala ktorejs soboty, to podrzuce werbene, a runianke blizej jesieni, tak sierpien/koncowka mysle sobie, ok?

Jakbys kupowala jeszcze bukszpany (te na obwodke), to potrzebuje 25 szt i nie moge sie do tych ludzi do Lopatek wybrac:/ zreszta masz wynegocjowana lepsza cene Jakbys jechala, dasz znac? pozdrawiam!!
Mały ogród Julki 10:29, 25 maj 2015

Do góry
W trakcie ściągania darni
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:21, 25 maj 2015

Do góry
Rododendronowy ogród II. 10:15, 25 maj 2015

Do góry
Dziekuję za miłe wpisy. Wszystkich pozdrawiam.
Mira tam sa trzy azalie ta z liscmi najbardziej na prawo to Strawberry Ice a dwie obok i za nią to Norma.

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 10:05, 25 maj 2015

Do góry
Pola napisał(a)

Bardzo mi się podoba u Ciebie, ogród urządziłaś z gustem
weranda bardzo klimatyczna ale widok mnie urzekł

jak tu wstać i iśc do pracy?
Ogródek Iwony 10:01, 25 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Polinko, mi sąsiad właśnie betonowy płot stawia i zaczyna mi się to podobać. Roślinki ładnie się odbijają na tle szarości. W sobotę przyjechaliśmy z miasta do domu i część płotu już stała.

Płot na szczęście jest pełny bez otworów imitujących jakąś kratkę i bardzo dobrze się wpasował w geometryczne rabaty.
metamorfoza wymiata
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:53, 25 maj 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Gosiu piękna rabata się szykuje. Wspaniałe hosty. Sadzone wprost do gruntu, nie masz problemu z nornicami? Bo u mnie te gryzonie dziesiątkują i cebulowe i hosty, płakać się chce.
I podobnie jak Monika polecam paprocie na leśną rabatę. I przylaszczki- wspaniałe perełki dające kolor, jeszcze zanim hosty wystawią kły.
Na pocieszenie dodam, że ja również mam warzywniak nie do końca obsiany...

Aniu trochę mnie pocieszyłąś tym opóźnieniem warzywnikowym. Co do nornic to mam je w dużych ilościach. 95 % tulipanów sadziłam w tym roku w koszyczkach a to dlatego że w ubiegłym roku miałam ponad połowę zjedzonych przez nornice. Host nie wkładałam w żadne osłony bo nie przypuszczałam że one też chętnie zjadane są. Ja do tej pory miałam kilka host ale nienaruszone są. Więc poobserwujemy i zobaczymy. Co do paproci to się rozejrzeę po działce i jak gdzieś je znajdę to może przesadzę- powinno być kilka sztuk. Przylaszczki chę tnie nabędę już wcześniej się zastanawiałam nad nimi. Pozdrawiam
Grubej dyni zmagania z naturą 09:53, 25 maj 2015

Do góry
No to pokazuję. Wykonany przez męża trejaż pod kiwi. Kiedy szczelnie zarośnie oddzieli nas od sąsiadki , a że to słoneczne miejsce to i może owoców się doczekamy.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:49, 25 maj 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Ana, proszę doradź mi w sprawie hortensji, chcę mieć szpaler tych krzewów i zastanawiam się, które nie pokładają się, przebarwiają się na różowe kolorki czy borda. Mam już limki i chciałabym teraz inne.

u mnie tylko Vanilla Fraise są podpierane, za to Pinki whinki maja sztywne pędy przebarwiają sie na bordo ale maja 'rzadszy' bardziej ażurowy kwiat. Tak na prędcę fotka z września
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 09:48, 25 maj 2015

Do góry
W O kupiłam też na pocieszenie
Astra (żałuję, że jednego) chociaż i tak nie ma gdzie go poradzić

Trawę pompasowa

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:47, 25 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Magnolia posadzona.Azalie też.Chyba zły moment bo nie mamy dużo czasu przed komunią i się spieszymy.Trzeba podziałać w domku a nie w ogrodzie.A do tego jest deszcz.

Inaczej nie bardzo wychodziło porozrzucanie azalii i oddalenie tych roślin.Nie wiem czy dobrze wyszło.
Teraz ustawiłąm te bagatella z trawkami na tej rabacie i gdybyśmy je jakoś tu posadzili to rabata byłaby zakończonaLub prawie

Co myślicie???

Bosko, pięknie to wyszło....a jak się rozrośnie to będzie cudnie....macham i kibicuję
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:44, 25 maj 2015

Do góry
justajusta napisał(a)
Ana jak szybko startuje hakone, masz jakieś aktualne zdjęcia zawijaskowej?
o tak teraz wygląda

Co i jak? Nowicjuszka 09:43, 25 maj 2015

Do góry
Cześć Aguś
pogoda nie pozwala nam na szaleństwa ogrodowe. W tygodniu mąż nie ma czasu na prace przy domu, ponieważ wraca o godzinie 18, czasem nawet później do domu i nawet nie mam sumienia gonić go do pracy w ogrodzie. Pozostaje jedynie sobota i to też jak wróci z pracy

Wstawiam kilka zdjęć roślin posadzonych w tamtym i tym roku.
Zacznę od magnolii Magnolia Genie i Satisfaction

Kosaćce mam bardzo wysokie ponad 1

moja ulubiona miotła jest tak śliczna, że swoja urodą zaraziła już moje 3 sąsiadki ( kupiły też ten krzew)

kolejne kwiaty nn

kalina już w pełnym rozkwicie, to drzewko to taka moja miłość jeszcze z dzieciństwa. Te kulki białe

skarpa przy domu na razie wygląda tak będę musiała ja uporządkować kiedyś. Na dzień dzisiejszy sadzę tam byliny, które dostaje i patrzę co z tego wyrośnie
(wielkość, kolor, jak długo i kiedy kwitną)
Na pewno zostanie na skarpie preukowiec, budleja, i hortensja oraz 3 krzaki pięciornika. Wszystko zostało wiosną mocno przycięte, nie są duże, ale za to zrobiły się bardzo gęste

i na koniec skarpa jeszcze w trakcie, trzeba ją dokończyć i dopracować, dosypać ziemię i poczekać aż się wszystko rozrośnie

muszę coś jeszcze wymyślić pod schodami tarasowymi, bo moja sunia mi tam non stop dziury kopie ja zasypuję, a ona i tak odkopuje i posadzić przy schodach surmie
Ogród Tosi 09:41, 25 maj 2015

Do góry
atena35 napisał(a)

skończone, pokazywałam też wczoraj

Aaaa... może nie wiedziałaś, że baronów masz wypatrywać
przyrzekam, że one tam są !!! w tym żwirku, już za jakieś 3lata go zarosną

Dobrze, że przypomniałaś Oglądałam tą fotkę a Barona nie zauważyłam...

Ale już widzę i czekam razem z Tobą na rozrost
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies