Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 00:05, 25 maj 2015

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, a jak Twoje zdrówko? Już trochę lepiej? Czytałam, ze jeździsz na rehabilitację.

Ewa u mnie to raczej nigdy dobrze nie będzie, mam nadzieje że nie będzie gorzej. Mnie kręgosłup boli raczej zawsze czasami mniej a czasami mocniej. Zeby mnie nie bolał to musiałąbym unikać pracy w ogrodzie czy w kuchni przy garach . I wiele innych czynności też prowadzi do bólu szkieletu- trochę sie przyzwyczaiłam do tego. A jeśli chodzi o rehabilitację to staram się co pewien czas wziąć troche zabiegów przy tym mam nadzieję że one mi trochę pomogą. Buziaki Ewa
Gocha 00:07, 25 maj 2015

Betka napisał(a)
Małgosiu witam ! Dotarłam do Twojego ogrodu i powiem Ci zaskoczyłaś mnie oczywiście pozytywnie. Takie zmiany. !!! Bardzo się cieszę że powstaje wasza zielona oaza Świetne zmiany... ale się dzieje łaaaaaał Bardzo podobają mi się hosty zresztą cała reszta też !!! Pozdrawiam, kibicuję i czekam na kolejne nasadzenia!

Beatko fajnie że się znalazłas. Dzięki za miłe słowa. A co u Ciebie w ogrodzie słychać? Buziaki
Betka 00:33, 25 maj 2015

W tym roku nie mam królestwa naparstnic ! Za to roślinki podrosły i jest kolorowo,zieloniutko jak na maj przystało
anka_ 06:18, 25 maj 2015

Gocha napisał(a)

Gosiu piękna rabata się szykuje. Wspaniałe hosty. Sadzone wprost do gruntu, nie masz problemu z nornicami? Bo u mnie te gryzonie dziesiątkują i cebulowe i hosty, płakać się chce.
I podobnie jak Monika polecam paprocie na leśną rabatę. I przylaszczki- wspaniałe perełki dające kolor, jeszcze zanim hosty wystawią kły.
Na pocieszenie dodam, że ja również mam warzywniak nie do końca obsiany...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasik 08:04, 25 maj 2015

Gosia- piorunem Ci wychodzą te rabatki. Ta z hostami - miodzio. ja je uwielbiam, mogłabym ich mieć miliony.
Podziwiam zmiany jakie poczyniłaś- ogród zmienia sie bardzo i napewno cieszy.

U mnie założenie nowej rabaty to walka okrutna, bo ziemia jak beton, ale jakoś to trzeba ogarniać.
anabuko1 08:07, 25 maj 2015

No, no też mi się podoba to hostowisko.
Jak się rozrosną,zakryją liściorkami ziemię,ależ będzie piękny widok.
ale póki co i tak juz ładnie wyglada
Gocha 09:48, 25 maj 2015

Betka napisał(a)
W tym roku nie mam królestwa naparstnic ! Za to roślinki podrosły i jest kolorowo,zieloniutko jak na maj przystało

Beatko a ja mam trochę naparstnic posianych w tamtym roku ale jakoś nie za bardzo mi rosną i oblepione mszycami czarnymi. Więc u mnie napewno nie będzie takiego spektaklu jak u Ciebie . Buziaki
Gocha 09:53, 25 maj 2015

anka_ napisał(a)

Gosiu piękna rabata się szykuje. Wspaniałe hosty. Sadzone wprost do gruntu, nie masz problemu z nornicami? Bo u mnie te gryzonie dziesiątkują i cebulowe i hosty, płakać się chce.
I podobnie jak Monika polecam paprocie na leśną rabatę. I przylaszczki- wspaniałe perełki dające kolor, jeszcze zanim hosty wystawią kły.
Na pocieszenie dodam, że ja również mam warzywniak nie do końca obsiany...

Aniu trochę mnie pocieszyłąś tym opóźnieniem warzywnikowym. Co do nornic to mam je w dużych ilościach. 95 % tulipanów sadziłam w tym roku w koszyczkach a to dlatego że w ubiegłym roku miałam ponad połowę zjedzonych przez nornice. Host nie wkładałam w żadne osłony bo nie przypuszczałam że one też chętnie zjadane są. Ja do tej pory miałam kilka host ale nienaruszone są. Więc poobserwujemy i zobaczymy. Co do paproci to się rozejrzeę po działce i jak gdzieś je znajdę to może przesadzę- powinno być kilka sztuk. Przylaszczki chę tnie nabędę już wcześniej się zastanawiałam nad nimi. Pozdrawiam
Gocha 09:57, 25 maj 2015

Kasik napisał(a)
Gosia- piorunem Ci wychodzą te rabatki. Ta z hostami - miodzio. ja je uwielbiam, mogłabym ich mieć miliony.
Podziwiam zmiany jakie poczyniłaś- ogród zmienia sie bardzo i napewno cieszy.

U mnie założenie nowej rabaty to walka okrutna, bo ziemia jak beton, ale jakoś to trzeba ogarniać.

Kasiu piorunem to ja tylko zdjęcia robię. Właścieie to ja mówie gdzie a M. robi te rabaty a ja później sadzę częściowo a część roślin tych większych stawiam na włąściwym miejscu i M. też sadzi. Więc wspólnymi siłami jakoś to wychodzi. U mnie ziemia nie jest wcale taka dobra i trzeba dodawać kompost i piach . Hosty od niedawna bardzo lubię tylko boję się trochę ślimaków bo che tnie je konsumują. Buziaki
Gocha 09:59, 25 maj 2015

anabuko1 napisał(a)
No, no też mi się podoba to hostowisko.
Jak się rozrosną,zakryją liściorkami ziemię,ależ będzie piękny widok.
ale póki co i tak juz ładnie wyglada

Aniu jak widzisz pozazdrościłam Ci hostowiska tylko trochę się obawiam czy w tym miejscu będą dobrze rosły bo tam wcale nie ma za dużego cienia ale popróbujemy. Dzięki za pochwały. Buziaki