To, że mam ogród, który lubię i mi się podoba, to zasługa tego forum, więc dobrze, że tu trafiłaś. Znajdziesz tu dla siebie wszystko czego potrzebujesz
Róże to moja miłość, prawie tak samo lilie kocham
Ogród już nie jest taki bardzo młody, rośliny w większości już spore są.
Zapraszam częściej, zaraz róże będą I dziękuję za miłe słowa
Orliki zwykłe jakieś, wysokie i liściaste i kolorowiaste po kwitnięciu liście są mega
a cebulki to jakieś kupiłam w L. nie pamiętam nazwy ...ale pójdę za Twoja myślą, że roślinka rwie się do słońca , poza tym najwyżej ciachnę liście i szlus
Nie wiem
Poza tym jakie cebulki i jakie orliki.. są niskie, wysokie, ażurowe i bardzo mocno liściaste, cebulki też są różne.. mogą to być irysy, a mogą być lilie.
Ja bym posadziła. Rośliny rwą się do słońca i dadzą sobie radę.. poza tym orliki można ściąć po kwitnieniu. Ja czasami swoje przycinam jak dostają brzydkich liści.
Viola widziałam ...wielka szkoda ja ze slimakami problemu nie mam to i sposobów nie znam coś gdzięś słyszalam ,żeby popiolem posypać w koło rośliny...ale czy to skuteczny środek nie wiem..Moja słabiutka może z 10 kwiatków bedzie miała ...ale wszystkie lilie u mnie do d..y
Demotywująco jest Marto. Nie mogę się rano zebrać do kupy, bo mnie ten ogród zaprasza: Zostań, zostań, gdzie się tam będziesz zwłóczyć. Morale mi siada.
Wkrótce dojdą lilie i niewydarzona tego roku lawenda.
Izuniu no nie każda, ale sporo
Bodziszki, irysy i dzwonki były pierwsze.
Dzwonki się wykruszyły reszta twardziele i dalej ze mną
Z innych kaliny, jaśminowce, brzozy, lilaki, krzewuszki, wiśnie, żylistki, dzikie róże, hortensje, tawuły, piwonie, bergenie, ciemierniki, hosty, trawy, żurawki, paprocie, lilie wodne i cyprysiki tępołuskowe ...to tyle
Róże u mnie na pierwszym miejscu, ale zaraz po nich lilie. Azjatyckie niedługo zaczną. Też na nie czekam.
Nie wyobrażam sobie swojego ogrodu bez kwiatów. Bardzo jestem ciekawa jakie będą bezimienne jeżówki...
Aaaa to teraz rozumię... Nawet miałaś 100% dobrych nasion. łaał...u mnie było jedno dobra na dwa kupione 50%
Z ta lilia wodna to masz trochę racji, ale mnie zafascynowały te liście lotosa wystajace ponad wodę..już pal sześć te kwiaty choć ..jak zakwitnie to się nie pogniewam
Obejrzysz sobie ogród kiedyś zimà jak Ci się będzie nudzić w długie cimne wieczory teraz szkoda na to czasu
A może kiedyś będzie okazja na żywo