Ale zrobiłaś dla mnie "przeszpiegi" w temacie trawki. Dzięki . Popatrzyłam na zdjęcia i aż mi się twarz uśmiechnęła. Kupując tę trawkę właśnie taką chciałam, tzn. kupiłam ja świadomie, ale później zwątpiłam, że ona to ona. Taka mizerna i malutka, bardzo powoli ruszała na wiosnę. Pomyślałam więc, że to jakaś turzyca. Teraz dopiero trochę jakby oprzytomniała i zaczęła rosnąć. Cieszę się , że będzie duża. Pewnie kupię więcej w przyszłym sezonie i pójdzie kilka pod brzozy
Małgosiu ta jeżówka jest posadzona przy rozplenicy medium boy
Areator i wertykulator elektryczny w jednym urządzeniu (wymienne ) mamy swój. Aczkolwiek filcu było mało, ważne było nakłucie darni, dlatego wykorzystaliśmy nasz ciężki walec wypełniony piaskiem z zakładaną obręczą z kolcami.
Hej! Mam tę samą trawkę przy rododendronach Jest bardzo ładna i pięknie rozświetla cieniste zakątki ogrodu. Kupowałam ją tak jak napisała Danusia jako miskant variegatus. Taką samą ale potężną już ma Dominika. Zobacz jak ślicznie wygląda:
(4 zdjęcie) https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki?page=2
Kupiłam jako Miskant Morning Light. Czy możecie potwierdzić bo nie wierzę etykietkom w tej szkółce? Sprzedawcy są bardzo kreatywni, jak czegoś nie wiedzą to kit wciskają
Danusia odpisała w moim wątku: "To jest na bank Miscanthus sinensis 'Variegatus" Mornig Light ma cieniutkie listeczki".
Dziękuję Danusiu
A ta moja trawka to może miskant Morning Light? Rozpoznajecie? W ogrodniczym tak było napisane, ale ja im nie wierzę, bo często sami nie wiedzą co sprzedają.
Chippendale
Dziś widać już kolorek na tym pączkułącznie będzie 5 kwiatków
na pierwszym planie z prawej, moja nowa rabata. Rosną tu 2 róże: Larissa i Chippendale, hortensja Limelight, 9 krzaczków lawendy, 3 tawuły Golden Carpet, Miskant nn, bodziszek jasnoróżowy, i krwawnik. Pewnie jakieś zmiany tu jeszcze będą.
Warzywnik
Nie znam odmiany miskanta, ale w tym roku zwariował. Nie mam pojęcia kiedy on tak wyrósł.
Wszystkie liliowce mam darowane od znajomych wielbicieli liliowców. Ja najbardziej lubię właśnie te cytrynowe .
Mam jeszcze takie:
Może są jeszcze dwie odmiany, ale jeszcze nie kwitną.