Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

monikaDub 08:56, 26 lip 2014

dorciabe napisał(a)

Witaj
z której strony Lublina jesteś?
Ja mieszkam przy wylocie na Świdnik, często kupuję w szkółce w Świdniku, na Lotników Polskich, albo w CO na Zemborzyckiej 53, albo na Wyzwolenia, albo w Kurowie
pozdrawiam

Witam
A ja z całkiem drugiej strony. Przy drodze na Biłgoraj.
W tej szkółce w Swidniku jeszcze nie byłam.
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Oglądam ogród i podziwiam. Śliczne miejsce
dorciabe 09:38, 26 lip 2014

monikaDub napisał(a)

Witam
A ja z całkiem drugiej strony. Przy drodze na Biłgoraj.
W tej szkółce w Swidniku jeszcze nie byłam.
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Oglądam ogród i podziwiam. Śliczne miejsce

Kierunek na Biłgoraj to nie tak znowu daleko
Zapraszam do mnie częściej i wątek swój zakładaj
iwonaal 10:45, 26 lip 2014

Buziaki.
zawitka 10:03, 27 lip 2014

A jestem znowu u Ciebie i lecę do początku bo od Ciebie kop efektywny ha ha dalej szuka inspiracji bo moja z trawką siną to nie to co bym chciała mieć Lecę pokukam Buziole Napewno będę zadowolona z tej rabatki to juz jest ha ha
nicol21 11:25, 27 lip 2014

Macham niedzielnie, leniwie, słonecznie
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
BusyBee 13:45, 27 lip 2014

Dorciu jadę jutro do lublina i może będę miała chwilę, żeby zajechać do szkółki w świdniku. Czy możez mi podpowiedzieć czy jakieś trawy tam kupiłaś i już Ci zimowały. Sprzedają podobno sporo różnych, ale nie chciałabym aby to był zakup na 1 sezon.... Liczę na miskanty glacilimus, może frosted curls kilka sztuk i chciałabym coś takiego wyższego- około 40 cm. Podpowiedz co jest u Ciebie i Ci się sprawdza.

Dziękuję
dorciabe 14:16, 27 lip 2014

BusyBee napisał(a)
Dorciu jadę jutro do lublina i może będę miała chwilę, żeby zajechać do szkółki w świdniku. Czy możez mi podpowiedzieć czy jakieś trawy tam kupiłaś i już Ci zimowały. Sprzedają podobno sporo różnych, ale nie chciałabym aby to był zakup na 1 sezon.... Liczę na miskanty glacilimus, może frosted curls kilka sztuk i chciałabym coś takiego wyższego- około 40 cm. Podpowiedz co jest u Ciebie i Ci się sprawdza.

Dziękuję

Kasia wiadomo jaka ta zima była ale nic mi nie wymarzło. Ja mam carex frosted curls i bronzeform, carex prairie fire, carex silver sceptre, morrowii variegata, miskant morning light, gracilimus, rozplenice Hameln Wszystko po zimie w doskonałej kondycji, te trawy dobrze zimują, no może prairie fire może wymarzać.
w ubiegłym roku kupiłam u nich morning light i bronzeform, nie mieli jeszcze dużego wyboru traw, teraz jest dużo więcej, bo popyt jest ogromny
Gdzie będziesz sadziła swoje trawy, przed czym?
dorciabe 14:19, 27 lip 2014

iwonaal napisał(a)
Buziaki.

nicol21 napisał(a)
Macham niedzielnie, leniwie, słonecznie

Oj leniwie jest i upalnie

zawitka napisał(a)
A jestem znowu u Ciebie i lecę do początku bo od Ciebie kop efektywny ha ha dalej szuka inspiracji bo moja z trawką siną to nie to co bym chciała mieć Lecę pokukam Buziole Napewno będę zadowolona z tej rabatki to juz jest ha ha

Halinko jeśli znajdziesz u mnie coś inspirującego, będzie mi miło
BusyBee 16:51, 27 lip 2014

dorciabe napisał(a)

Kasia wiadomo jaka ta zima była ale nic mi nie wymarzło. Ja mam carex frosted curls i bronzeform, carex prairie fire, carex silver sceptre, morrowii variegata, miskant morning light, gracilimus, rozplenice Hameln Wszystko po zimie w doskonałej kondycji, te trawy dobrze zimują, no może prairie fire może wymarzać.
w ubiegłym roku kupiłam u nich morning light i bronzeform, nie mieli jeszcze dużego wyboru traw, teraz jest dużo więcej, bo popyt jest ogromny
Gdzie będziesz sadziła swoje trawy, przed czym?

Ja mam u siebie rozplenice little bunny, praire fire, miskanty morning light- te trawy u mnie zimowały. Z tego roku mam kilka innych np. Ice dance, gold fountain i strzęplicę siną oraz troszkę młodziutkich pony tails. Tych nowych potrzebuję do jesiennych nasadzeń- myślę o różance. Róże będę zamawiać wysyłkowo, z gołym korzeniem, ale inny materiał chcę już powoli gromadzić, bo u nas słabo z roślinami

Nie znam tego carexu silver sceptre i morrowi vatiegata- zaraz wygugluję

A gdzie Dorciu kupiłaś te śliczne różowe szałwie- dodałabym takie do swojej lariski
dorciabe 09:47, 29 lip 2014

BusyBee napisał(a)

Ja mam u siebie rozplenice little bunny, praire fire, miskanty morning light- te trawy u mnie zimowały. Z tego roku mam kilka innych np. Ice dance, gold fountain i strzęplicę siną oraz troszkę młodziutkich pony tails. Tych nowych potrzebuję do jesiennych nasadzeń- myślę o różance. Róże będę zamawiać wysyłkowo, z gołym korzeniem, ale inny materiał chcę już powoli gromadzić, bo u nas słabo z roślinami

Nie znam tego carexu silver sceptre i morrowi vatiegata- zaraz wygugluję

A gdzie Dorciu kupiłaś te śliczne różowe szałwie- dodałabym takie do swojej lariski

Kasia szałwie kupiłam w Świdniku,ale takie różowe są w sklepie u Finki (Zielony punkt) Finka ma wypasione rośliny, dziewczyny zamawiają

MOje szałwie pościnałam i mają teraz pączki