Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Milka 13:29, 24 lip 2014

wiunia napisał(a)
Irenko witaj w moich skromnych progach

To kwitnące na różowo to szłwia muszkatołowa, bylinka rośnie u mnie drugi sezon i jest dwa razy większa niż w zeszłym roku! Podobno jest też szałwia muszkatołowa jednoroczna ale ja takiej nie spotkałam danici rosną u mnie trzeci rok i tez były kulkami tylko zimą spadający z dachu śnieg dwie mi połamał i tak brzydko rosły, a reszta też dostała różnych jajowatych kształtów więc poszły pod nożyce ale chyba się ucieszyły, bo nic im nie jestDD
Pozdrawiam serdecznie!

No tak, po śniegu i u mnie mają dziury; one lubią cięcie i w sumie ja je też lubię a ta szałwia przepiękna, jakbyś zebrała nasiona, byłabym chętna
pozdrawiam, u nas cudownie leje i podlewa
Alisonek 22:21, 24 lip 2014

Wiuniu a znajdziesz dla mnie nasionko tej boskiej szałwii???
Twoje grabiki są takie same jak moje, wyrównały się i nie widać że później sadziłaś
buziakiii
wiunia 23:32, 24 lip 2014

Kochane Dziewczynki jak ścięłam tę szałwię muszkatołową to położyłam ją obok kompostownika, bo takie były wielkie kwiatostany i nastepnego dnia dostałam sygnały o nasinka, więc poszłam aby je zebrać ale eMuś te wielkie kwiatostany pociachał sekatorkiem i nie wiem czy powytrząsał nasionka czy co ? W każdym razie nic zadowalającego nie znalazłam Ale w przyszłym roku to obiecuję, że przypilnuję nasinek i powysyłam,oki? No głupio mi teraz jak diabli
wiunia 00:08, 25 lip 2014

Iwonko,a to ten miskant o którym "myślałaś"

09:00, 25 lip 2014
wiunia napisał(a)
Kochane Dziewczynki jak ścięłam tę szałwię muszkatołową to położyłam ją obok kompostownika, bo takie były wielkie kwiatostany i nastepnego dnia dostałam sygnały o nasinka, więc poszłam aby je zebrać ale eMuś te wielkie kwiatostany pociachał sekatorkiem i nie wiem czy powytrząsał nasionka czy co ? W każdym razie nic zadowalającego nie znalazłam Ale w przyszłym roku to obiecuję, że przypilnuję nasinek i powysyłam,oki? No głupio mi teraz jak diabli

To tak jak u mnie Wiuniu z lilakami jak usuwaliśmy bo myślałąm,że nikt nie będzie chciał do ogrodu tak rozrastających się krzewówFakt ,że miały prześliczne kwiaty ale nie dałam już rady ich pilnować z rozrastaniem.Na szczęście mój Tadzik ominął kilka odnóżek pod żylistkiem i jak znalazł dla dziewczyn
Miłego dnia Wiuniu

A szałwia prześliczna i też będę na nią polować
iwonaal 09:44, 25 lip 2014

Fajnie, że rośnie
wiunia 23:39, 25 lip 2014

iwonaal napisał(a)
Fajnie, że rośnie

A jak ja się cieszę tylko patrzeć jak będzie "ściana" miskantowa!
wiunia 23:46, 25 lip 2014

Moja jedyna i ulubiona lilia już powoli gubi kwiaty, a była taka wielka i pachnąca

powojnik JPII nareszcie pokazał kwiaty, a byłam pewna, że w tym roku już nie zakwitnie
i taki NN kwitnie na okrągło

i trawki w donicach raz jeszcze

23:57, 25 lip 2014
No trawki faktycznie pokazały swoja urodę No i donice fajne
Gabrysia_ 00:00, 26 lip 2014

Trawki to istne potwory,ja dzisiaj swoje dzieliłam
Fajny masz widok z ławeczki na te "czupryny"