Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek z futrzakami i kamieniami 09:59, 06 mar 2023

Do góry
Martka napisał(a)
Ewik, wybrałam się dziś po raz drugi szukać bratków, bezskutecznie, Mazowsze jeszcze nie handluje bratkami ... dziwna sprawa. Twoje podziwiam. Annabelle pójdą w przyszłym tygodniu pod sekator.

W zeszłym roku zamówiłam na allegro , chyba w lutym bo nie mogłam sie doczekać stacjonarnie

zdecydowanie teskno mi do takich widoków, u nas aktualnie leży troche śniegu i lekki mrozik , przynajmniej słoneczko wychodzi

Zieleń, drewno i antracyt 09:26, 06 mar 2023

Do góry
Dziewczyny, nie mam dzisiaj głowy i serca do groszków i nasion wszelakich...za oknem biało, ślisko i cały czas pada, nieletnie godzinę dłużej odwoziłam do szkoły...a kysz zimo!

Ogród w malinówkach 09:01, 06 mar 2023

Do góry
Zrobiłem zdjęcie z pokoju na górze.
Stojąc na dole widać przede wszystkim bryłę domu, jego podjazd i z lewej czarny blaszak. Zaraz za granicą jest drewniana huśtawka.

Poniżej na czerwono przebieg granicy. Jest z jakieś 3 m za pniem orzecha, a 2 m przed pniem śliwy (to drzewo na prawo).

Żółty kolor to droga dojazdowa na moją ulicę (wieś, domki jednorodzinne), więc ruch umiarkowany. Jak jestem na grządkach, nie zwracam aż tak uwagi, że mnie widać. Jak jedzie auto to świeci przez moment na okno tarasowe. No ogólnie jest widok na przestrzał od tamtej strony w kierunku naszego bliźniaka.

Edit:
Żywopłot zasłoni też szklarnię, widać ja zwłaszcza z okien brata, mi zasłania budynek gospodarczy.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 07:41, 06 mar 2023

Do góry
Żółty na innej rabacie I przysypane kwiatki

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 07:40, 06 mar 2023

Do góry
Haha

A tymczasem...

Rodek od Rodziców

Nowy oczar

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 07:34, 06 mar 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
a

Sylwia, ależ już kwiatów u Ciebie, to już prawdziwa wiosna, żeby tylko cieplej się trochę zrobiło.
Bylinowa łąka 07:29, 06 mar 2023

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Gosiu, wiosna już do Ciebie dotarła. Piękne przebiśniegi, ale że już narcyzek kwitnie to niespodzianka,
bardzo wczesny.
Podziałałaś z tymi drzewami na działce, super. Szkoda tylko, że pogoda nas nie rozpieszcza i znów nam w niedzielę pobieliło ogrody.
W Gąszczu u Tess 23:15, 05 mar 2023

Do góry
Tess napisał(a)

Mam posadzone przy tym drzewku powojniki Arabella, a ponieważ żywopłocik bukszpanowy jest coraz wyższy, chciałam, żeby było je widać, stąd pomysł z siatką. Że niby będą się chciały jej czepiać i rosnąć w górę. Ale one przecież nie mają się czym czepiać. Nie chcą też się piąć.
Mus ją zdjąć.
Tak to onegdaj wyglądało.

Teraz je podpieram

Mój ogródek malutki, łatwo mnie w nim znaleźć.

Moja Arabella też nie chce się piąć w górę i łazi po rabatach. Taki już jej urok.
Fajnie że wróciłaś na O.bo coraz mniej tu starej gwardii.
Ogród masz tak wymuskany aż mnie zazdrość zżera.
Za drzwiami do ogrodu... 21:58, 05 mar 2023

Do góry
Za oknem zima, a w sercu maj...!!!
Dzisiejszy dzień mimo zimowej aury upłynął pod hasłem : Nowy sezon ogródkowo - spotkaniowy uważamy za otwarty!!! Można nawet powiedzieć, że wstęga została przecięta Na dowód musi wystarczyć to zdjęcie i może kilka potwierdzających głosów...!?

Pierwszy w tym roku grupowy spacer po moim, jeszcze zaspanym zimowo ogrodzie i spotkanie przy kawie, ciasteczku i nie tylko, już tradycyjnie w Imbryczku Bardzo dziękuję uczestnikom za solidną dawkę śmiechu i pozytywnej energii!!!
Jak fajnie spotkać się z ludźmi z tą samą pasją i zainteresowaniami!
Czas upłynął nam jak zwykle za szybko i mam nadzieję, już niedługo na spotkania w cieplejszych okolicznościach ogródkowych

Dzięki Aguś za ten SŁODKI UPOMINEK!!!

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:20, 05 mar 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
Fajnie, że jesteś .

Ale myślę, że w ramach zadośćuczynienia za tak długą nieobecność, to przydałoby się wstawić więcej fotek

Witaj Agnieszko
Troszkę kiepsko z tymi fotkami bo tak naprawdę niewiele ich ostatnio robiłam.
Ale jak w ramach zadośćuczynienia to mus coś pokazać

Magary Dramaty z Rabaty 21:09, 05 mar 2023

Do góry
Daga, nie mogę w wiadomości prywatnej wysłać Ci zdjęcia. Nie wiem, czy ja robię coś nie tak, czy po prostu się nie da. Wstawiam je tutaj. Może coś takiego Cię zainteresuje.

Glina i zielsko 21:01, 05 mar 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)
Dla Ani.

Dziękuję
Kusisz, oj kusisz
Ogród w malinówkach 20:55, 05 mar 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
A jak z kierunkami świata? Ten żywopłot jakby cień rzucał?
Zapomniałem o tym, a to w sumie ważne. Wg mnie fajne mam usytuowanie domu względem stron świata.

Wybacz, nie mam zdolności do rysowania Chyba będzie wiadomo gdzie jest północ.
Ogród w malinówkach 20:53, 05 mar 2023

Do góry
Marcin89 napisał(a)

Jak dla mnie super, że się dogadaliście. Moglibyście mieć dwa mini ogródki, a tak daje to Wam możliwość mieć wspólny większy. To nazywa się synergia i to jest piękne. Ważne, żeby kształty i funkcje ustalić wspólnie oraz materiały utwardzone np. podjazd, taras. Wtedy będzie to wyglądać spójnie. Często się widuje domy bliźniaki, gdzie jedna cześć dachu czerwona, a druga niebieska lub coś w ten deseń, wyglada to komicznie. Nie trzeba mieć wszystkiego jednakowego, jednak wystarczy cześć elementów najważniejszych mieć i to da zaskakujący efekt. LIDKA-każdy zapewne zapłaci za swoje rośliny, swoje obrzeża, kostki itp., a jak nie to jedna osoba może więcej pracy włożyć inna pieniędzy. Ktoś kupi jakiś mebel wypoczynkowy, druga osoba zaopatrzy spiżarkę ze swojej części warzywnej. To już kwestia ustaleń miedzy stronami zainteresowanymi.
April podbija las... 20:21, 05 mar 2023

Do góry
April napisał(a)
Naparstnice są zimozielone

U mnie identycznie wyglądają tak listki pierwiosnków
Glina i zielsko 20:05, 05 mar 2023

Do góry
Dla Ani.

Glina i zielsko 19:38, 05 mar 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)
Ania zamówiłam byliny.

Będę testować co u mnie zechce rosnąć.Wszystko to ma być na platanowej.
Są tu hortki candelighty i co trzecia szt miscant, przed nimi jeżówki, jarzmianki z siewek i bodziszek rozanne, z 6 szt zimozielonych, na obwódce lawenda i wepcham tu jeszcze to co przyjdzie z 2 źródeł.

Lista 1.

Orliki 3
Pięciorniki 3
Dzwonki skupione 3
Dzielżany 3
Lebiodka 1 - ta do donicy
Obiedka 3
Przetaczniki 3
Krwawniki 3
Liliowce 6- na basenową

Lista 2

Proso dallas 10
Kukliki 2x3
Baptysja 2- bez planu. Typowe chciejstwo.

Mam jeszcze 4 paczki cebul mieczyków.

Z tą lawenda pięknie wyglagd
W Gąszczu u Tess 19:34, 05 mar 2023

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
W jakim celu masz siatkę na pniu cyprysika(dobrze kumam cyprysika?)
Do twarzy Twojemu Gąszczu (Gąszczowi?) w bieli,Ty jak się zawieruszysz w swoim ogrodzie to pewnikiem trudno Cię odnaleść-uwielbiam takie tajemnicze ogrody--kiedy to mój tak zarosnie--chciała bym ,chciała...la,lala już.

Mam posadzone przy tym drzewku powojniki Arabella, a ponieważ żywopłocik bukszpanowy jest coraz wyższy, chciałam, żeby było je widać, stąd pomysł z siatką. Że niby będą się chciały jej czepiać i rosnąć w górę. Ale one przecież nie mają się czym czepiać. Nie chcą też się piąć.
Mus ją zdjąć.
Tak to onegdaj wyglądało.

Teraz je podpieram

Mój ogródek malutki, łatwo mnie w nim znaleźć.
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:02, 05 mar 2023

Do góry
AlicjaMa napisał(a)
Wiolu,
Właśnie nie chce, tylko sie zastanawiam jak to ogarnąć, żeby chwastowisko nie powstało, może po prostu wyłożę gruba warstwa tektury, bo akurat trochę jej sie nazbierało. I na to kamole.
Btw widzę, ze piękne zmiany sie szykują w Twoim ogrodzie, śledzę Twoj watek od pierwszej strony z ogromnym zainteresowaniem i widzę, ze sporo jeszcze przede mną

Tak tekturę możesz dać zdecydowanie

Fakt zmiany duże się szykują ostatnie takie duże w ogrodzie ozdobnym

Fajnie Alicja, że śledzisz mój wątek...

Co do zmian, to prace wstrzymane ,bo u mnie pogoda zimowa na całego
Przyszły tydz też zapowiada się do kitu

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:59, 05 mar 2023

Do góry

i zobaczcie jakiego kolejnego odkrycia dokonaliśmy
Geniusze , który babci prąd kiedyś tam w zamierzchłych czasach zakładali przybijali kable do ściany gwoździem, ale jak!!!

przez sam środek kabla, musimy sprawdzić czy gwóźdź nie jest pod prądem!!!
i tak nie jeden

Część bruzd już mam zagruntowane.

Fotki nieostre bo w powietrzu siwy dym
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies