Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

abiko 21:08, 20 lip 2023

Ula jakie piękne wypasione rojniki Bardzo mi się spodobały
Urszulla 22:12, 20 lip 2023

Alija napisał(a)
Mnie też bardzo się podoba bodziszek przy murku i metalowym płotku, super to wygląda.

Bardzo chciałabym pamiętać kto mi taki fajny prezent zrobił w dawnych czasach ogrodowiskowych i przysłał 5 sadzonek tego bodziszka. Za to teraz ja go rozdaję innym. Madzia ostatnio brała i już nie znać że coś urywałam
Polecam sadzić pod drzewami.

Fotka z rana, Vanilka w towarzystwie rdestu. Będzie prowadzona na małe drzewo, w tym roku się odbudowuje po ciężkim przesadzaniu więc jej daję spokój.
Urszulla 22:14, 20 lip 2023

abiko napisał(a)
Ula jakie piękne wypasione rojniki Bardzo mi się spodobały

Rojniki w donicach przecież zgapiłam od Ciebie
ile to było lat temu jak byłam zachwycona Twoimi doniczkami a tych nie trzeba podlewać, wystarczy tyle co z góry im napada
Poza tym mam mało donic, raptem trzy

sylwia_slomc... 22:36, 20 lip 2023

Wątek i ogród rozpędziły się na całego w tym sezonie. Super działasz, ogród coraz lepiej się prezentuje, ale i zdjęcia mam wrażenie, że też się poprawiły
anabuko1 22:45, 20 lip 2023

Urszulla napisał(a)

Tak, róża marketowa za 7zeta z serii pachnących, pnąca. W realu raczej Krzaczasta, ale długo kwitnie, kolor lila z czasem bieleje. Muszę ją przenieść do Nautic bo tam gdzie jest,nie pasuje kolorystycznie.
Kończy pierwsze kwitnienie, ale rozwinie nowe pędy. Śmiałek darniowy ją maskuje

Dziękuję za nazwę hortensji, przyznam że nie czytałam o takiej.

Róża piękna.
A na 2 zdjęciu to ten śmiałek ?
Wygada przepięknie. I dobrze zimuje ?
Urszulla 09:01, 21 lip 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wątek i ogród rozpędziły się na całego w tym sezonie. Super działasz, ogród coraz lepiej się prezentuje, ale i zdjęcia mam wrażenie, że też się poprawiły

Dużo zrobiłam ale jest jeszcze wiele problemów które trzeba rozwiązywać. Nie mniej, ogród letnio-jesienny już cieszy.
Wielosił od Ciebie wpasował się w rabatę i mimo że jak kwitnie to kolorystycznie nie pasuje to go jeszcze zostawiam. Ale pójdzie na budlejową

Liliowcowa- tu się dużo dzieje bo oprócz liliowców kwitną molinie
Urszulla 09:18, 21 lip 2023

anabuko1 napisał(a)

Róża piękna.
A na 2 zdjęciu to ten śmiałek ?
Wygada przepięknie. I dobrze zimuje ?

Śmiałek dobrze zimuje, Madzia mówiła że u niej się sieje. Muszę go jednak na tyły dać bo ta kępa którą widzisz oszalała. Jest w niskim punkcie i ma wodę. Przeszkadza, nie sama kępa która jest niska, sięga wysokością ledwie kolan albo nawet nie, ale te kwiatostany. Chętnie się podzielę
Urszulla 09:21, 21 lip 2023

Magleska napisał(a)
Ślicznie muszę z aparatem przyjechać

Urszulla 09:32, 21 lip 2023

ewsyg napisał(a)

Bo Ty masz Ula dobrą rękę do roślin

Ewo, pająk super się wpasował wysokością. Wogole nie przejął się manewrami jak przekwitnie podzielę na pół i część dam do czerwonych róż a drugi też coś pokażę ale skromnie bo liście mu padły, więc nie wyżywią kwiatu. Wszystko cieszy

anabuko1 09:34, 21 lip 2023

Urszulla napisał(a)

Bardzo chciałabym pamiętać kto mi taki fajny prezent zrobił w dawnych czasach ogrodowiskowych i przysłał 5 sadzonek tego bodziszka. Za to teraz ja go rozdaję innym. Madzia ostatnio brała i już nie znać że coś urywałam
Polecam sadzić pod drzewami.

Fotka z rana, Vanilka w towarzystwie rdestu. Będzie prowadzona na małe drzewo, w tym roku się odbudowuje po ciężkim przesadzaniu więc jej daję spokój.

Bardzo fajne połaczenie rdestu i hortki. Bardzo mi się to podoba.
Mam jeden podobny rdest. I na wiosnę można już go będzie podzielić i gdzieś fajnie posadzić