Muszę nazwać ogród pierwszy.
Szafirki w kwadracie sadzone jesienią 2013 roku, ładnie się rozrosły tyko przekwitają na zdjęciu.
Po przeciwnej stronie, sadzone w grudniu 2015 r. czekam na rozmnożenie cebulek. Może jesienią dosadzić rządek?
Za tujami wyszedł drugi ogród. Trawnik po wertykulacji, po deszczu zaczął odrastać.
Widok z terenu budowy.
Przejście do drugiej części.
Na szybko telefonem robione, ale żeby nie było że nic się nie dzieje
tulipanowy zagonek i rożne mixy tulipanowe
magnolia pokazuje swoje piękno
wisteria znowu zakwitła, ale tylko kilka kwiatków
O to to to roślina dla mnie!! ale też pięknie kwitnie.
Mam trochę nowych zakupów ale więcej zrobię w przyszłym tygodniu.
Mniszek jest cwany- jak chcesz go kosić to kwiat przy ziemi, a dzień po koszeniu dmuchawce wystają i podnoszą ciśnienie.. wolę na to nie patrzeć więc omijam te części ogródka..
dostałam też trochę prezentów.. i zastanawiam się co z nimi zrobić. Ale to mam czas jeszcze.
Walczyłam dziś też z mszycą.. róże poprostu opanowały.. podobnie jak derenie. Mrówki wszędzie im pomagają..
tematy u większości pasujące w tych naszych ogrodach kiedyś padniemy i nie wstaniemy..
Pozdrawiam Cię serdecznie
No tak Bozenko metryka to już inna bajka ale nie myslę o niej. Co ma wisieć nie utonie A czas? no cóż każdy ma swój, czy pracuje, czy już odpoczywa ,czas i tak biegnie dla wszystkich jednakowo Zrobiłam kilka zdjęć ,ale nie nadają się na pokaz.Cos jednak wkleję bo u mnie tylko literki widać
Tegoroczna trawka
W ubiegłym sezonie rabata z hortkami wyglądała tak .Już jej nie ma
Teraz wygląda tak Poszerzona , obsadzona różami,lawendą i czymś tam jeszcze Czekam aż się wszystko obudzi .