Świetne zakupy. Pierwsza turzyca praire fire. Gdzie kupowałaś? Napisz mi na priv, please.
Jak tam przygotowania do komunii? Bo w ogrodzie to idziesz, jak burza.
Pozdrawiam serdecznie
Martagony idą w górę i chyba maja pączki
po sangwinarii zostały tylko liście
Trillium biale kwitnie, czekoladowe przekwita ale jeszcze inne będzie kwitlo może żółte?
Skosiliśmy dziś trawnik, ale zdjęcia robiłam przed koszeniem, bo było dość jasno. Na zdjęciach trawa długa - nie patrzcie
Tulipany jeszcze kwitną. Bardzo mi się podobają, ale nie wiem gdzie kupowałam i jak się nazywają
Cała noc padało jednak ale zimno nie było i teraz też nie jest w ogrodzie zrobilam spacerek i zobaczyłam , że mszyce po wczorajszym oprysku dzisiaj wróciły na niektóre róże a szczególnie na Jamesa Galwey i na Queen of Sweden, musiałam znowu potraktować je mydłem potasowym z wodą chyba w tym roku będziemy się z mszycami męczyć
Rozkwitą bodziszek żałobny Sambor i bodziszki Renardii szykują się do kwitnienia wszystkie maja takie "tłuste" pączki
Rutewki są też w niezłym stanie
rozwijają się liście buku, ślicznie wyglądają
Kasya - to są te w dali za najniższymi w ubiegłym roku zostawiłam tylko po jednym oczku.
łubin rośnie na trawniku przy rabacie, chcę przenieść na rabatę, ale już za późno. W tym miejscu jest wąski przejazd, do drugiego ogrodu, a chcę przejazd do koszenia traktorkiem.
Zaskroniec to super gość.. w porównaniu do ślimaków... z nimi mam horror... wysypałam granulek 4 kg.. ... a i tak sieja spustoszenie, nie chcę myśleć co by było gdybym nie sypnęła karmy na ślimaki.
Idę zbierać dalej.. wiadro z solą i miły wieczór. Płakać się chce..
Z jednej ostróżki malutkiej na 10 cm zebrałam 22 szt...
Tak wyglądają irysy wieczorem... bateryjka padłą po 1 zdjeciu.. wiec tylko jedno..
Ile ślimaków zmieści się na jednym kwiatku??? Z żagwinów to zbieram na garści.. po 4 na raz..
A teraz latarka i powrót do zbieractwa... jeszcze cholery są małe.. rosną szybko.. a wraz z wiekiem rośnie apetyt.
Acha inne irysy już całkowicie zjedzone.. ratuję co się da. Jutro kolejne 4 kg.. im zapodam.