Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Bogdzia 19:50, 18 maj 2015

Wpadłam głównie zobaczyc Muminka ale wisterie tez cudne.
ZielonaAnia75 21:46, 18 maj 2015

Ależ wszystko kwitnie i nie widać po nim, że Pani Ogrodu niemiłosiernie zapracowana zawodowo
mira 22:13, 18 maj 2015

Masz może doktorat z piwonii drzewiastej ? jakie stanowisko winno być?

pozdrawiam
Wieloszka 22:36, 18 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Kulki na nóżce???

Poczochrańca eM broni własną piersią.... wiec kulka nieposadzona, bo ... mam zakaz.. sama poczochrańca nie przeniosę

Orliki pełne mogły paść ofiarą opuchlaków..... bo to też te zbóje konsumują. Mi wyżarły prawie wszystkie, odrasta moje poletko orlikowe z siewek.. bo rośliny matki zostały zeżarte przez opuchlaki, a resztki załatwił przędziorek. Jeszcze im trochę brakuje do stanu sprzed inwazji, ale za rok dadzą czadu.

Szukałam orlików jakie były i znalazłam początki rabaty... wcale gęsto nie było.. nic a nic.. część rzeczy już wysiudałam z rabaty ..bo było ciasno

No a to nie są kulki, czy nie u Ciebie, czy nie cisowe, żeś taka zdziwiona?
Te właśnie bym ukradła, razem z całą aranżacją. I nawet brązowe trawy w tym układzie zdzierżę
Mala_Mi napisał(a)

A jeśli chodzi o orliki - to musiały być te cholerne krewetki Ciekawe czy chociaż smakowała im "Nora Barlow" W tym roku nawet te zwykłe, nieodmianowe orliki jakieś gąsieniczki podgryzają.
Wciąż się nie mogę nadziwić, jak wszystko rośnie u Ciebie! Ta Twoja glina ma jakieś turbodopalacze A zdjęcia, które pokazałaś, są na to dowodem Było licho, jest busz - od zera do bohatera
kitek81 23:01, 18 maj 2015

Kochana, jak ja podziwiam Twój ogród! Wszystko jest już duże, kolorowe, kwitnące. Kolor-każdy kolor mnie u Ciebie zachwyca! I co najważniejsze, ten kolor, radość, energia, to cała TY tak musi być i tak jest pięknie
Mathildis 23:59, 18 maj 2015

Aniu, u Ciebie jak zawsze na bieżąco... chciałam troszkę o powojnikach podpytać, ale już późno, więc najpierw się prześpię i zastanowię o co dokładnie mi chodzi (które najładniej rosną u Ciebie) a potem pisać będę
Pamajo 00:15, 19 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Nawet nie chcę myśleć co ma jeszcze przyjść do posadzenia.. u Ciebie rano byłam, ale wpisu nie zostawiłam, bo z telefonu zaglądałam...

I o poranku.... wszytko niezgodnie z dekalogiem

Może niezgodne ALE PIĘKNE!!!!!!!!!!!!!!!!
bacowa 00:25, 19 maj 2015

Aniu herod baba to jestem z natury jak na prawdziwą góralkę przystoi , mimo drobnej postury
Rench 00:44, 19 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Powyżej w kwestii wisterii / glicynii.

Piękna ale u mnie kapryśna .. tak ja ki powojniki. Tylko bylinowe i te z grupy montana rosną fajnie.

Jakoś wegetują.. szału nie ma... 3 kwiatki na krzyż..

A się z ciebie maruda zrobiła,motyka i do przodu....
Mala_Mi 00:52, 19 maj 2015

Koniec roboty na wczoraj... wszytko poczytałam... odpowiem jutro czyli dziś..

Jakieś wczorajsze.. gubię się co wrzucałam..

Konstansjowo

Biała Aleja..

Ciemierniki (ktoś się zastanawiał) mają ładane liście do wiosny Już przekwitają, ale od zimy do teraz zdobią.

Dobranoc

Wieloszka, trawki podmieniłam na nowe .. ale foty nie ma .. jutro może zrobię..