Zbiory z mojego warzywnika już są możliwe
Szczypiorek czosnkowy, zwykły i od cebuli już rosną jak szalone. Rzodkiewka też nadaje się do zbierania, muszę dokupić nasiona i dosiewać
Juzia, zrobiłam:
Pierwsza fotka, to to, co podejrzewam, ze nie jest rozplenicą, zaczęło kwitnąć, chyba jakaś trawa z trawnika, a ja namiętnie nad nią chodziłam, podlewałam, chuchałam i masz babo placek, a raczej trawsko
Na następnych fotkach to, co posadziłam na rabatę. Nasionka zebrałam w lutym z jedynej wtedy w moim ogrodzie rozplenicy, jakiejś małej. wysiałam, tylko chyba ziemia była zabrudzona, ze teraz mam taką niespodziankę
Narcyz actaea jak widać jeszcze kwitnie,ale już chyba zmierza ku końcowi.One znacznie później kwitną
Zdjęcie jest z wczorajszego popołudnia.także świeże wstawiałam
Dzięki za nazwę oregano.całkiem możliwe.Dzięki wielkie
A widzisz, hosty mnie urzekły chyba 7 lat temu.Dostałam odpis podatkowy i od razu większa ilość kupiłam.Normalny bzik.chociaż w szkółkach kupowałam,To też sa pomyłki,A ze 2 czy 3 mi padło,były zbyt małe , albo nie wiem Co
Brunnera zdecydowanie do cienia.w upały, moją( jest na wschodniej stronie)deko liście podpala
i czosnki
chyba wszystkie roślinki my lubimy, prawda??
Hosty ja bardzo lubię.I już muszą mi wystarczyć te co mam , bo więcej na nie nie mam miejsca
ale oprócz host mam duuużo innych roślinek
Bodziszki zaczynają
No ta zupa, to jak brzytwa, nauka taka, nie eksperymentować z nowymi przyprawami, ale żyjecie czyli nie tak źle
no nie nagadałam się, tyle pytań miałam, ale to chyba normalne przy spotkaniach, nie nagada się człowiek
cieszę się ogromnie, ze byłyścieteraz już znacie mój ogród, będzie nieustanie się zmieniać, przez wzrost roślin, czyli przesadzanie na okrągło
I powiem ci, że Waligóra już do tego koła kupił 2 magnolie, wybrał Yellow River, bo mu się spodobały teraz szukam azalii pontyjskich no i już się martwiłam tym przesadzaniem, ale co tam, za 3 lata chyba dopierobuziaki, podziwiam cię, taki maraton!
Irenko dzieki za zdjecia ale na tym źle stanęłam bo zasłoniłam Twoje śliczne rh.Dzieki za wszystko a najbardziej za Twój uśmiech nadal taki sam radosny jak dawniej.