tak to wygląda - szału nie ma... już wiem, ze muszę dosadzić tawuły i jeszcze więcej trzmielin... środek póki co zostawię tak jak jest...
linie tych pasów rabatowych wyszły mi trochę inaczej niż na rysunku Anety, ale tak mi wyszło... następnym razem bardziej się przyłożę... wiadomo nie ma kory, nie ma żwirku, rabata nieskończona...
Witaj,
Na początku się witam.
Nie chciałabym cie zniechęcać ale kupujesz za dużo roślin i dopiero szukasz dla nich miejsca, wg mnie powinnaś rozplanować sobie rabaty i kupować już docelowe rośliny.
Dynia dobrze radzi po jednej stronie daj coś na pniu może to być trzmielina , nie dawaj symetrycznie , wygląda to nieciekawie.
Jeśli nie chcesz bukszpanu , daj tam trawy - tylko pamiętaj że one zdobią dopiero od lata, możesz dać tam też bezproblemową bergenię, a jako zasłona tarasu ekran z cisa.
Bo na razie to co robisz ma niewiele z nowoczesnym ogrodem.
szkoda że nie poszłaś w pomysł Danusi o puzlowaniu rabat, było by na prawdę nowocześnie i ciekawie.
I jeszcze moje ostatnie zakupy
Świeżo po wyjściu kuriera.
Pierwsze w życiu żurawki i trawy na rabatę trawiastą (którą zainspirowałam się tu na Ogrodowisku).
Napisz kiedy były robione wszytkie czynności i jak i kiedy było wszystko nawożone. Rozwój trawy po wertykulacji wymaga czasu.
U mnie wygądało to tak:
1 fotka - 15 marca po wertykulacji + 8 kg yara complex na 300m2.
2 fotka 15 kwietnia + 6 kg saletra wapniowa tropicotte
3 fotka 4 maja + 75 kg kredy