Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grubej dyni zmagania z naturą

Grubej dyni zmagania z naturą

Ludwika 01:15, 08 maj 2015

Prześledziłam wątek z zapartym tchem... Niesamowicie się oglądało tak widowiskowy postęp prac Efekt jest super!!! Ogromnie mi się podoba, jak "ograliście" te gabiony Waszą zielenią. Będę zaglądała, bo napewno jeszcze niejedną ciekawą rzecz wymyślicie

Pozdrawiam serdecznie!
gruba_dynia 19:58, 17 maj 2015

Witajcie
Nie próżnowaliśmy, nie.
Oto ilustracja naszych poczynań.
Ścieżka do warzywnika z płyt zatopionych w trawniku. Trawa wolno wschodzi bo to północna strona.
Zauważcie kątem oka drugą komorę kompostownika, powstała na skutek zaangażowania mojego męża w uprawę warzyw

gruba_dynia 19:59, 17 maj 2015

A warzywa kiełkują, choć pogoda nie sprzyja. U nas ciągle zimno i wietrznie.

gruba_dynia 20:06, 17 maj 2015

I jeszcze dwie fotki
Na pierwszym planie z prawej strony morwa szczepiona, nowy nabytek w sadku

gruba_dynia 20:06, 17 maj 2015

ups dubel
Joaska 09:19, 18 maj 2015

gruba_dynia napisał(a)

Donica wygląda super...wszędzie elegancki minimalizm ... pięknie, a kompostownik oczywiście też z klasą
Ja poproszę o zdjęcia z bliższej odległości
kamilcia_w 13:32, 18 maj 2015

Świetna robota z tymi warzywnikami, ogród taki "czyściutki".
Zaznaczam, żeby nic mi nie umknęło
Miłego dnia
gruba_dynia 14:22, 18 maj 2015

Rozpoczęłam też prace nad ostatnią niezagospodarowaną podwyższoną rabatą. Rozplenice nie przetrwały zimy więc miejsce po nich przejęła moja córka ze swoją kwietną rabatką (jeszcze w trakcie budowy ). Akcent kolorystyczny, który bardzo się przydał.
W wolnym miejscu posadziłam hortensje incrediball annabelle, do których dołączą miskanty gracilimusy i rozplenice hameln lub hakonechloa, jeszcze nie wiem Jest obsadzona trochę przypadkowo, szczególnie w części środkowej ale mam cały sezon na jej rozpracowanie

[

rabatka córki

malkul 14:25, 18 maj 2015

Ależ to swietnie zaczyna współgrac ze sobą, widac ogrom pracy i staranność, wszytski równe i dopięte. Bardzo fajnie teraz tylko czekac aż zacznie rosnąć i zapełni pustki wspaniała robota., widac wszytskie kąty i prostopadłościany cala geometria widoczna jest własnei na tych szerszcyh ujęciach
Joaska 14:41, 18 maj 2015

Ja tez podziwiam rozplanowanie ogrodu, jego prostota , tu właśnie widać mniej znaczy więcej czyli super perfekcyjnie