Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 13:17, 18 maj 2015

rozajerycha napisał(a)
Bogdziu mocno ściskam i pozdrawiam
Martek

Marto odpozdrawiam serdecznie.Miło że zajrzałas.
Bogdzia 13:19, 18 maj 2015

Klamber napisał(a)
Witaj Bogdziu. Pohasałem po twoim ogrodzie i widzę że RH są we wspaniałej formie. Robisz bardzo ładne zdjęcia , umiesz pokazać piękno swojego raju, aż miło się ogląda takie fotki. Dzięki za wpis. Życzę zdrówka i udanej wycieczki. Zostawiam kilka fot Black birda redwinga.

Robert jak miło ze o mnie pamietasz. Ptaszek cudny a Twoje zdjecia lepsze od moich. Pozdrówka serdeczne do Kanady śle.
Bogdzia 13:21, 18 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

eM wczoraj sprawdził ile kilometrów robi (a mamy mniejszą działkę od Twojej).. i wyszło 15 km spaceru z kosiarką...

To ja bez kosiarki pewnie tez tyle robię chodzac bez przerwy po ogrodzie. Samym chodzeniem mozna się zmęczyc.Z Tobą całkiem podobnie przeciez jest .
Bogdzia 13:23, 18 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)
U mnie się ochłodziło i mam nadzieję, że u Ciebie też i twoje RH i azalie poczekają na Twój powrót.

Ja wróciłam a w ogrodzie nic sie nie zmieniło i złoszcze sie bo chyba nie zakwitna na spotkanie na sobote. Nerwy juz mam , nigdy nie można dobrze terminu wyznaczyc, co rok o to samo się denerwuje.
Bogdzia 13:24, 18 maj 2015

jankosia napisał(a)

Moje koszenie Ania to jednak ciut inne. Mam tylko dwa małe trawniki, reszta to regularnie koszone chwasty O ileż przyjemniej kosiłoby się zieloniutką trawkę! Oj, doczekam się kiedyś.

Bogdziu bawisz się świetnie i pewnie nawet tu nie zaglądasz... no to idę. Wrócę na zdjęcia

Zagladałam i nawet chciałam cos napisac ale palce mam za grube do tabletu i nigdy do końca nie doszłam.
Bogdzia 13:26, 18 maj 2015

Urszulla napisał(a)

Mam nadzieję, że przymrozków nie było ten widok zasługuje na to żeby przymrozki go ominęły wielkim łukiem
Ja nadrobiłam wszystko z całego tygodnia: i pięknie pachnące bzy i wodospadzik- a tak pomyślałam że postawiłabym przy nim coś do poleżenia i dowiedziałam się jak wilga wygląda-coś niesamowitego, Gosia ma rzeczywiście szczęścieoczywiście porady rododendronowe czytam i nigdy dość
a relację z wyprawy obejrzę w kolejnej odsłonie już niedługo. Całuję, niech kwitną Ci rodki obficie bo to ostatnie ostrzeżenie było groźne, ale tak naprawdę to nigdy byś ogrodu nie porzuciła

Nie było na szczęście przymrozków ale piwonia koperkowa ma osmalone płatki więc jednak było bardzo zimno , zreszta nadal jest.
Bogdzia 13:28, 18 maj 2015

Milka napisał(a)
Bożenko, wielkie dzięki za odwiedziny, sprawiły mi baaardzo dużo radości

Irenko dzieki za zdjecia ale na tym źle stanęłam bo zasłoniłam Twoje śliczne rh.Dzieki za wszystko a najbardziej za Twój uśmiech nadal taki sam radosny jak dawniej.
ren133 13:29, 18 maj 2015

Bożenko
A czy Percy Wiseman (wiem, że ma kolor różowawy) jest mniejsza od Nowej Zembli? ... i mogę jeszcze teraz sadzić czy już odłożyć zakup do wiosny?
bdan 13:30, 18 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Ja wróciłam a w ogrodzie nic sie nie zmieniło i złoszcze sie bo chyba nie zakwitna na spotkanie na sobote. Nerwy juz mam , nigdy nie można dobrze terminu wyznaczyc, co rok o to samo się denerwuje.

Bodziu szkoda nerwów. Masz i tak cudnie, wiadomo, ze chciałabyś, żeby zakwitły i my kobiety tak się nakręcamy na takie drobne problemiki.

Pozdrowienia zostawiam
Bogdzia 13:30, 18 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Bogdziu czekam na fotki z wojaży. Ale chyba najbardziej czekam na Twoj powrot do Rododendronowego i swieże zdjecia

Fotki z wojazy juz są i jeszcze bedą a z ogrodu to nie wiem kiedy bo w tej niesamowitej zimnicy nic sie nie rozwija. W Wojslawicach kwitnie paulownia i judaszowiec a u nas chyba sople na drzewach beda zamiast kwiatów.