Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

bdan 13:22, 18 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)
Pamajo - na obchodzie ślizgaczy 2 dni nie byłam.. w dzień nie mam czasu na nic a w nocy padam jak przecinek.

Widok o poranku.. dopiero focie robiłam po wstaniu, a tu już południe..

Aniu co to za drzewko?

Nadrobiłam u Ciebie, no i cóż napisać. Fajnie się czyta, mądra baba jesteś i zdrowe podejście do życia masz.

Pozdrowienia zostawiam, mały muminek słodziutki, a za chwilę, o ile dobrze pamiętam, następny aniołek się pojawi
Mala_Mi 14:07, 18 maj 2015

Danka to wiąz Wredei.

U mnie aniołków nie ma .. są same diabełki.. następny za 3 miesiące.

I kociokwik kolorowy

Mala_Mi 14:20, 18 maj 2015

Wieloszka napisał(a)
Wisteria obłędna, ale słodziak spacerujący pod nią - the best!
Rododendrony na glinie - podziwiam ich i Twój upór, na dodatek jak kwitną! Widocznie nie jest im źle
Orliki pełne posadziłam w zeszłym roku i nie ma... za to zwykłe - przerosły kamasje. Również do przesadzenia razem z potffornymi ostróżkami.
Ale te kulki cisowe na froncie - ukradłabym bez wahania!

Kulki na nóżce???

Poczochrańca eM broni własną piersią.... wiec kulka nieposadzona, bo ... mam zakaz.. sama poczochrańca nie przeniosę

Orliki pełne mogły paść ofiarą opuchlaków..... bo to też te zbóje konsumują. Mi wyżarły prawie wszystkie, odrasta moje poletko orlikowe z siewek.. bo rośliny matki zostały zeżarte przez opuchlaki, a resztki załatwił przędziorek. Jeszcze im trochę brakuje do stanu sprzed inwazji, ale za rok dadzą czadu.

Szukałam orlików jakie były i znalazłam początki rabaty... wcale gęsto nie było.. nic a nic.. część rzeczy już wysiudałam z rabaty ..bo było ciasno

Mala_Mi 14:23, 18 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Azalie mają to do siebie, że w pstrokaciźnie wyglądają uroczo. Ja też sobie kupiłam, nie mogę bez nich żyć. A 2 lata temu odddałam kilka siostrze.
W dużym ogrodzie oglądamy i tak fragmentami, więc dekalog możemy ograniczyć do kilku punktów.

Nawet nie chcę myśleć co ma jeszcze przyjść do posadzenia.. u Ciebie rano byłam, ale wpisu nie zostawiłam, bo z telefonu zaglądałam...

I o poranku.... wszytko niezgodnie z dekalogiem

Milka 16:06, 18 maj 2015

Pochodziłam po alejce, podziwiałam orliki, rodkowate, co tylko chcesz mnie akurat ogród pasuję, ja chyba lubię to bogactwo roślin, choc juz jakis kierunek obrałam jednak, ale chciejstwa nadal są, a mówiłam, że koniec; kupiłam 10 Rubensów, czekam, 2 magnolie juz są, dziś chyba już M. posadził, wybieram pontyjskie i znowu mi zabrakło do pomysłu powojników, jeszcze 15 wezmę czy ma powiemy kiedys dość?
Mala_Mi 17:58, 18 maj 2015

agata19762 napisał(a)
Ania zachorowałam na glicynię ostatnimi czasy pięknie kwitną dzięki łagodnym zimom, tylko nie mam gdzie posadzić

od jutra można się opalać takie ciepełko zapowiadają

Drugi raz glicynii bym już nie sadziła.. nie na nasz klimat. czekać kilka lat aż zakwitną.. i liczyć na łagodne zimy.. bez sensu. Sadziłam w 2009 roku duże kwitnące egzemplarze, kilka padło, a te co się zostały kwitną dopiero drugi raz..

Gdzieś wyczytała takie ciepełko, bo moja prognoza mówi, że ma się oziębić.. do końca maja zimno i brzydko.
Mala_Mi 18:15, 18 maj 2015

Madziarzeszow napisał(a)
Aniu tą glicynią Ty i Renia rozprzestrzeniacie nową chorobą , ja już się zaraziłam poszukam w szkółkach może w tym tygodniu zastąpię te powojniki , nie ujmują mnie w ogóle ...

Powyżej w kwestii wisterii / glicynii.

Piękna ale u mnie kapryśna .. tak ja ki powojniki. Tylko bylinowe i te z grupy montana rosną fajnie.

Jakoś wegetują.. szału nie ma... 3 kwiatki na krzyż..

Iwk4 18:31, 18 maj 2015

Cofnęłam się 3 dni, dalej nie mam czasu. Szkoda. Lubię twoje kolory w ogrodzie, lubię odwagę w twoich komentarzach, lubię twoje sądy i Muminka.
Wkurza mnie, że wszyscy zachwycają się teraz rodkami i azaliami, a u ciebie jeszcze 100 innymi kwitnącymi pięknościami, a ja czekam na moje 4 rododendrony, które mają zamknięte pączki i cieszę oczy smagliczką i tulipanami. Dziś zobaczyłam pączki na moich czerwonych różach. Czerwień będzie pierwsza.
Pozdrawiam Aniu.
Kasik 19:28, 18 maj 2015

Aniu- do tej pory myslałam, że azalie japońskie tylko do cienia, a coraz częściej widzę jak pieknie rosną w słoneczku. Jak to jest?

A wiąz Wredei to moje chciejstwo. Cały czas mnie kusił, a jednocześnie bałam się, że bedę miała z nim kłopoty.

Dziś nie mam dylematu- dostałam go na 50-tkę od dziewczyn z pracy. Dzis zachwyca mnie, jak tylko oczkiem popatrzę w lewo od tarasu.

Twój też piekny, no i kalina cudna,- ta z płaskimi kwiatkami- muszę pomyśleć.
Olili 19:49, 18 maj 2015

Buszuję w Twoim ogrodzie nieustannie i zachwycam się,zachwycam....zachwycam.
A Muminek -