Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:40, 13 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Irenko werbenę już posiać, czy dopiero w drugiej połowie maja. U mnie wiosna z opóźnieniem przyszła w porównaniu do Ciebie, wiec może bezpieczniej będzie do maja poczekać?

Danusiu, ja posiałam wczoraj, bo zapowiadali deszcz, mało co pokapało, ale i ty już posiej jeśli zrobisz później, też nie szkodzi, bo szybciej wschodzi
czeka mnie pikowanie rzodkiewek, ale tego mam!
tawuła Gold Carpet i żagwin

żurawka i żagwin

tu mam 4 hiacynty, jeszcze chce z 10 i z 10 żonkili, potem na fioletowo kwitnie kocimiętka, dzwonek Poszarskiego, a na fiołki na biało z niebieskim oczkiem, żółci dodają wilczomlecze, a potem hakone

kwitnie bukszpan

Ogród na glinie 15:40, 13 kwi 2015

Do góry
tak więc myślę, że dużo przesunięć kulek już nie będzie
ale

tutaj na prawo od graba dałam 3 kulki, tą z tyłu mogę później dokupić

szafirkowy przerywnik

ale teraz wyjęłam zza kulek berberysy i ustawiłam przed kulkowiskiem

Ogród na glinie 15:37, 13 kwi 2015

Do góry

jeśli ma być symetrycznie to ciut przesuń te dwa.Ale chyba ma nie być. Sorki muszę lecieć...
Choroby róż 15:35, 13 kwi 2015

Do góry
monitka napisał(a)
Coś się dzieje z moją Heritage. Jej pędy po zimie mają brązowe plamy. Cały krzew jest taki rdzawy. W tle widać Leonardo da Vinci który ma normalny zielony kolor.
Czy ktoś wie co jej dolega?

Ścinając w sobotę róże, zauważyłam też coś takiego na mojej Heritage.

Jak rozrobić miedzian (jakie stężenie). Mam buteleczkę bez instrukcji. Jak się robi octan wapna i herbatkę tymiankową -
Walerek - Mazan, pomocy!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:32, 13 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
100 hiacyntów 100 żonkili? oj ale będzie szał

Oby tylko tyle szukałam wolnego miejsca, a ono az kłuło po oczach
tu co najmniej jeszcze 30 żonkili i tak choć 25 hiacyntów

tutaj chociaż 10-15

tu pomiędzy hakone z 50 żonkili i 30 hiacyntów i tak po kolei, mam tych miejscówek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:28, 13 kwi 2015

Do góry
Ja swoje żurawki obcięłam, nie chciało mi się skubać i puściły nowe listki to szybszy sposób, choć na początku bidnie to wygląda
nie cierpię wręcz liści tulipanów poza tymi tutaj, bo jak juz kwiatów nie ma, te liście długo są ozdobą
hosty zakryją
a to moje nowinki, czekam

te żurawki super się trzymają, a sucho tu!
ale jak je przenosiłam, to w kazdej myłam korzenie, żeby bez robali i mają sie świetnie ciekawa jestem czy mi w końcu zakwitną laurowiśnie
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 15:24, 13 kwi 2015

Do góry
Wiosna przyszła, przyroda się obudziła .. cieszą mnie kwiatuszki .. Wczorajsza niedziela nastroiła mnie na wyruszenie w ich poszukiwaniu
dla Was kwiatuchy wiosenne po drodze...

Życzę słonecznego tygodnia !!!

Pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:22, 13 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)

[b]Jula
...czasami się nie da, nie zamartwiaj się tymwiosna i tak mniej zaawansowana, jak rok temu, porównywałam na fotach

już wiem, że poza tulipanami na tych fotach, wielokwiatowe z ozdobnymi liśćmi,plus botaniczne dosadzę, ale żadnych innych, zdecydowanie idę w żonkile i narcyzy i dołożę hiacynty punktowo, nie lubię liści tulipanów

No fakt kwiaty to tulipany mają śliczne, ale liście z czasem bidne są....ja posadziłam przy hostach licząc, że szybko zakryją zżółkłe liście....ale żurawki na tej fotce masz wzorcowe...moje jakby poprzerastane....chyba odświeżyć muszę...pozdrówka zostawiam
W kamiennym kręgu od początku 15:21, 13 kwi 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Mimo wiatru, policzyłam tulipany......ogłaszam, że w tym roku w Kamiennym zakwitnie 3147 tulipanów!!!!!

o ja pierdzielę!!!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:18, 13 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Obejrzałam Twoją zaawansowaną wiosnę Ale tylko kilka stronek... tego jeszcze nie było by mnie nie było na moich ulubionych wątkach

Wyjątkowo cieszy mnie ta wiosnaAniu, w życiu to brak albo czasu, albo pieniędzy albo zdrowia, gorzej jak wszystkiego na raz nie ma

mahonia po cięciu wiosennym poprzedniego roku, jest coraz piękniejsza, juz powoli odurza zapachem
W kamiennym kręgu od początku 15:16, 13 kwi 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Zostawiam pozdrowienia z niedokończoną jeszcze, studnią

piękna! i jestem pod ogromnym wrażeniem, tyle hiacyntów, szachownic i morze tulipanów
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 15:13, 13 kwi 2015

Do góry
Przy oczku kaczeńce pierwszy kwiat

Nad oczkiem także orliki z dnia na dzień coraz większe

Ogród na glinie 15:10, 13 kwi 2015

Do góry

i wyszła mi bardzo uporządkowana rabata, odległości między kulkami zaczęły się wyrównywać
i teraz wiem, że mi to nie pasuje
ale za to kulki zbliżyły się do graba i nie ma takiej dziury
idę zrobić jeszcze lekkie przesunięcia
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 15:10, 13 kwi 2015

Do góry
A na ganku przy chmielu cieszy oko pierwszymi kwiatuszkami kokorycz pełna

Ranczo Edy 15:10, 13 kwi 2015

Do góry
eda napisał(a)
Dziś wieeeeje straszliwie słońce sięzemija czasami ale nici z ogrodowania tylko szybko fotki i do ciepełka brrr
upolowałam trawkę kwitnącą od Nati dostałam chyba dwa sezony temu ale się cieszę

tej trawki mam najwięcej, ciągle rozmnażam i uwielbiam ją to jest carex szerokolistny variegata
wiosna zaawansowana bardzo, nie ma różnicy u mnie i u ciebie
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 15:08, 13 kwi 2015

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Troszkę słoneczka i wszystko ruszyło
Puszkinia jest bardzo fajna a z krokusami super

Witaj Grażynko Witam Cię wiosennie dla mnie cebulowe wiosenne są nowością.. zaryzykowałam mimo nornic i teraz uśmiech nie schodzi mi z twarzy cieszę się, że Tobie się podoba

Ogród na glinie 15:08, 13 kwi 2015

Do góry
najpierw rozsunęłam dużą kulę w prawo i "pomiędzy" dałam małą jak pisała navigatorka

ale potem zlazłam na dół i zaczęłam tworzyć linie proste, o których mówiła nicol, zlałam też wodą, by wyraźniej było widać

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:07, 13 kwi 2015

Do góry
eda napisał(a)
Ślicznieeee Irenko uwielbiam takie foty miłego na dziś paaaa

Edytko, ja chyba najwięcej fot wstawiam, znudzi się, ale to tez pamiętnik ogrodniczy pozdrawiam
kwitną carexy, w stosunku do rozplenic kiepsko, ale uroczo

moje siewki rozplenic już startują, szybciej, jak matki

carex Elata Aurea tez juz rusza, po zimie jednak ogoliłam
Metamorfozy ogrodowe 15:06, 13 kwi 2015

Do góry
I jeszcze druga z "wyspowych" rabat...
marzec - lipiec 2014

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:58, 13 kwi 2015

Do góry
BEATA_S napisał(a)
Wiosna u Ciebie Irenko Długo mnie nie było, teraz nadrabiam zaległości. Pozdrawiam Cię serdecznie

Faktycznie na długo przepadłaś fajnie cię widziećakurat pora wiosenna pozdrawiam i ja

zaraz tu pokaz żonkili, ślicznych liści głogowników, azalii i rh, siałam pomiędzy nie werbenę, dalie i cynie

stokrotki z nasion, zaraz będą cudne, śmiszne te pączusie, będą białe i różówo -białe...i widzę ślimaka, po pracy ubiję!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies