Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Puszczykowie 10:07, 05 maj 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
kanciki "się robią"

O żesz.... Ale kanciorki... Świetne u Ciebie te kanciki "się robią". Żyleta. Szacun
Rozpoznawanie roślin domowych 10:05, 05 maj 2015

Do góry
Witam. Dostaliśmy z narzeczonym mieszkanie po jego babci. Babcia zostawiła kwiatki doniczkowe (4 różne rodzaje), o które ja niestety nie potrafię zadbać Nie znam się na kwiatach, nie wiem jak często dane kwiatki należy podlewać i jak się nimi należycie zajmować.
Poszperałabym w internecie, ale niestety nie wiem, jakie nazwy noszą te kwiatki, więc cięzko mi znaleźć porady odnośnie ich pielęgnacji. Bo wiem tyle, że o różne rodzaje kwiatów należy w inny sposób dbać.
Proszę o pomoc (nazwy moich kwiatów, a może i jakieś porady odnośnie ich pielęgnacji) Niektóre z kwiatków zaczynają umierać...

Pierwszy kwiatek - to "coś" żółte na doniczce i ziemi, to pleśń? Muszę przesadzić kwiatek?

Drugi kwiat - duży. Postawiliśmy go za telewizorem, w kącie. Kąt był pusty, a kwiatek ładnie tam wygląda. Ale czy przez to nie schnie? Czy może tak stać? Dodam jeszcze, że kwiatka raz źle postawiliśmy i się nam przechylił. Tą ziemię, która się z donicy wysypała, wsadziałam spowrotem do doniczki i uzupełniłam ziemią, którą miałam w domu (znalazłam w kuchni doniczkę, w której była tylko ziemia, bez kwaitka - użyłam jej). Ziemia w kwiatku jest teraz sucha. Nie śmiejcie się ze mnie proszę - jestem "zielona" w tych sprawach

W trzecim kwiatku poodpadało wiele liści, niektóre sama pokrywałam, bo były ususzone. Puste suche badyle, z których kwiatki wyrastają, tez wyrwałam. Może zrobiłam źle? Teraz kwiatek wygląda nieco... dziwnie.

Czwarty kwiatek - bo bokach doniczek, są szczeliny. Ziemia układa się tylko w środku doniczek.
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 10:05, 05 maj 2015

Do góry
Dwa tygodnie temu zrobiłem pierwszą wertykulacje trawnika z rolki, który zakładałem rok temu w marcu.
Zdecydowałem się na nią ze względu na bardzo dużą ilość filcu na trawie.
Czy po dwóch tygodniach trawa nie powinna wyglądać już lepiej, chodzi mi głównie o te słabiej zarośnięte place?

Tak wyglądała zaraz po wertykulacji
Ogród na glinie 10:04, 05 maj 2015

Do góry
weszłam do sklepu i stała na stole jedna jedyna biała funkia
jakże miałabym jej nie przygarnąć

za grosze kupiłam też 2 poszukiwane borówki amerykańskie Chandler i Duke
mam teraz 4 razem z Bluecrop i Patriot

żeby nie było że nic nie robię, wywróciłam skrzynię do góry nogami i przyczepiam folię

darń zdjęta, kupka urosła

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:03, 05 maj 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Agata to wytnij ten pęd na gładko, im szybciej tym lepiej dla buczka, w swojej Penduli i w Fountain wyciąłem wczoraj nawet te zwisające które były zbyt gęsto lub nisko

takich szyszeczek jeszcze nie mam ale może już niedługo

Dobrze Zbyszku, zrobie mu kosmetykę, żeby miał piekna postawę

Teraz dla Ciebie świerk Rydal

Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 10:02, 05 maj 2015

Do góry
Mam i ja
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:01, 05 maj 2015

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:59, 05 maj 2015

Do góry
AGDULA napisał(a)
Taki widok jest przecudny! Co to są za żółte kwiatki?

AGDULA, to są wilczomlecze wśród floksów szydlastych
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:58, 05 maj 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Czarodziejko Agatko, masz może zdjęcia gejszy z kolejnych miesięcy wegetacji ? Zauroczył mnie. Już dzisiaj oblukałam, są u mnie szczepione i nawet cena bardzo przystępna. Może by ze dwa na przodzie posadzić ? Zdrowa ta Gejsza, czy kaprysna ?

Ewuś zdrowo rośnie, ale pędy się starzeją i trzeba je prześwietlać, rośnie szeroko jak pagoda, ale dużo fotek nie mam

Ogród na Opak 09:57, 05 maj 2015

Do góry
rewolucje ogrodowe

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:54, 05 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Aż dwa razy cofałam, by dokładnie zdjęcia obejrzeć.
Cudne te Twoje roślinki Aganiu
Twój ogród to taki tajemniczy ogród z książki Burnett'a...

Dzięki za porówanie, to moja ulubiona książka z lat dzieciństwa i pewnie niejednego dziecka, ale o taki efekt mi chodziło

Igiełkowy ogródeczek 09:53, 05 maj 2015

Do góry
Gosiniak napisał(a

Szafirki makro:

Gosia - dawno mnie nie było u Ciebie - jak zwykle jest pięknie... Podziwiam Cię bo wiem ile pracy to Cię kosztuje, bardzo dbasz o swój ogród i zmysł masz do tego cudny... Masz pięknie i wszyscy to wiedzą więc nic nowego nie powiem tulipany zachwycające...

I aparacik też jest "niczego sobie" uwielbiam takie makro fotki. Pozdrawiam, będę zaglądać i wzdychać do Twoich piękności. Buziaki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:53, 05 maj 2015

Do góry
Zachwyca mnie

Ogród z perspektywą na przyszłość 09:50, 05 maj 2015

Do góry
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 09:49, 05 maj 2015

Do góry
teraz zrobię mały przerywnik pt. podpatrzone telefonem )

fotka przedogródka zakładanego przez firmę ogrodniczą od frontu zrobię innym razem nie podoba mi się, bo napychają ogródek samymi iglaczkami i chyba czyszczą magazyny no i mata szmata rządzi, na to kładą węże skraplające i zasypują żwirkiem ;/ jedynie układ piętrowy rabat jest ok

a tutaj fragment innego ogródka - kamyczki za jasne, ale ogólna koncepcja mi się podoba, zwłaszcza przy takiej odległości między elewacją a ogrodzeniem oraz stromą skarpą. Fajnie wpasowane schodki, no i drzewa wysoko szczepione posadzone w skarpie. W tym przypadku sprawdza się zasada im mniej tym lepiej

a tutaj fajny blok z bukszpanu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:49, 05 maj 2015

Do góry
Napia napisał(a)

Ale piękny leśny ogród! Cudo Agatko! Magnolia też zwrócił moją uwagę, nawet się nad nią chwilę zastanawiałam, ale chyba nie bardzo mam gdzie posadzić.
Ogród to najlepsze lekarstwo i terapia też tak mam.

Dziekuję, zbieram się pomału do cięcia niektórych ogrodowych wybryków, trawnik już do strzyżenia po deszczu
Ogródek w którym klon osłupiał:) 09:49, 05 maj 2015

Do góry
I u mnie przed domem coś kwitnie:

A te tulipany, na paczce wyglądały zupełnie inaczej

Ogród z perspektywą na przyszłość 09:48, 05 maj 2015

Do góry
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:47, 05 maj 2015

Do góry
Fotki z rowerowej przejazdzki

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:47, 05 maj 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Powracam Agatko, powracam. Tak jak już Ci kiedyś napisałem, że lubię ogrody z duszą, tak miło mi jest do nich zaglądać o różnych porach roku.
Świetnie ta roślinność u Ciebie wygląda.
Pozdrawiam.

Cieszę się Waldku, że spacerujesz po moim ogrodzie i znajdujesz czas, chociaż go nam brakuje coraz bardziej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies