Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

zabaewa 23:59, 15 maj 2015

Mówiłam Aguś, że będą Ci w tym roku kwitły Cieszę się razem z Tobą
zabaewa 22:37, 16 maj 2015

Maya odkryła rzodkiewki w warzywniku. Po cichutku postanowiła się uraczyć tymi delikatesami. Przez okno zauważył to M. Oczywiście zbeształ małpę Ale opowiedział jak to robi. Otóż wchodzi na rabatę, nochalem wyszukuje rzodkiewkę czerwoną nad ziemią, łapą ją wygrzebuje, zjada a zielsko jednym ruchem pyska wrzuca na kompostownik. A ja się od kilku dni zastanawiam dlaczego te rzodkiewki tak nierówno mi wzeszły... Już chciałam pomstować na kiepskie nasiona.

Po ilości kwiatów widzę, źe będzie dużo truskawek w tym roku - znowu rano będę robić wyścigi kto pierwszy je dopadnie - Mayka czy ja (w piżamie)
zabaewa 22:44, 16 maj 2015

Dzisiaj wreszcie "gazownicy" naprawili mi trawnik przed domem - ten który zdewastowali przy kładzeniu rur jakieś 100 lat temu. Musiałam zagrozić miastu, że moja cierpliwość się kończy i wezmę firmę ogrodniczą a rachunek każę wystawić miastu. W poniedziałek pojawił się urzędnik w asyście samego szefa gazowników i ustalił front robót. Do końca tygodnia mieli zakończyć prace - no to się wreszcie doczekałam. Teraz musi padać deszcz, żeby trawka ładnie wzeszła.
Mysza 22:48, 16 maj 2015

Ewuniu, no powiem, że sprytna ta Majeczka hi hi.Ale przynajmniej do kompostownika Ci odpadki wrzuca.Jaka mądra

Tulipanki z czosnkami piękne
Mam nadzieję, że po komuni synka w końcu się umówimy na kawkę
zabaewa 22:54, 16 maj 2015

Gosiu - w zeszłym roku za jednym zamachem skasowała mi cały zagon rzodkiewki. A sprytna to ona jest i inteligentna. Usuwa dowody zbrodni tam gdzie ich miejsce i rżnie głupa na całego. Nooo ale w końcu to jest belg
A kiedy Ty masz tę komunię ? Bo ja już czekam i czekam
AGDULA 23:46, 16 maj 2015

zabaewa napisał(a)

To koryto też jest świetnym pomysłem. tak lekko podniesione. Świetny pomysł, zwłaszcza, że kształt ma oryginalny. Muszę też sobie coś takiego zorganizować dla paru warzyw. Tutaj też malowałaś lakierobejcą?
AGDULA 00:06, 17 maj 2015

zabaewa napisał(a)
Oczko wodne jesienną porą

Za tym oczkiem a właściwie na wprost tarasu masz jaką skarpę, co na niej rośnie? Z daleka wygląda bardzo ciekawie, masz jakieś bliższe zdjęcia tego miejsca?
kwiatholandii 07:30, 17 maj 2015

Maya działa konkretnie w ogrodzie... a Pani Swietnie rozprawiła sie z urzędem
ps.U nas też truskawki pobijają rekordy wielkości i ilości kwiatu. To będzie słodkie lato!!!!
Napia 18:13, 17 maj 2015

zabaewa napisał(a)
Mówiłam Aguś, że będą Ci w tym roku kwitły Cieszę się razem z Tobą

Napia 18:15, 17 maj 2015

zabaewa napisał(a)
Maya odkryła rzodkiewki w warzywniku. Po cichutku postanowiła się uraczyć tymi delikatesami. Przez okno zauważył to M. Oczywiście zbeształ małpę Ale opowiedział jak to robi. Otóż wchodzi na rabatę, nochalem wyszukuje rzodkiewkę czerwoną nad ziemią, łapą ją wygrzebuje, zjada a zielsko jednym ruchem pyska wrzuca na kompostownik. A ja się od kilku dni zastanawiam dlaczego te rzodkiewki tak nierówno mi wzeszły... Już chciałam pomstować na kiepskie nasiona.

Po ilości kwiatów widzę, źe będzie dużo truskawek w tym roku - znowu rano będę robić wyścigi kto pierwszy je dopadnie - Mayka czy ja (w piżamie)

W rodzinie był pies, który częstował się pomidorami prosto z krzaczka. I bardzo je lubił, więc dla domowników już za dużo nie zostawało