Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Aneczkowe marzenia 22:24, 10 maj 2015

Do góry
Na tej dużej rabacie na środku oczywiście trawy nie będzie. Zastąpią ją kolejne róże i inne roślinki Na razie jest jej rama z róż, krzewuszek, jaśminu, kaliny, liliowców i wielu innych, ale przede wszystkim z róż takich jak:
carina, flamingo, el toro, mrs john laing, swany, pink fairy, indigoletta, mainzer fastnacht, osiria, candy rain, nina, ballade, artemis, aspirin rose, heidetraum, pastella, astrid grafin von hardenberg.

Chciałabym tam w środku posadzić coś zimozielonego, co by dało delikatną przesłonę, żeby nie było widać całego ogrodu jak na dłoni, ale nie za dużo bo nie chcę zacienić róż, których będzie tam masa w koło. Z takich wyższych są na razie rośliny zrzucające liści takie jak krzewuszka, kalina, tawuła wczesna, jaśmin.

Z zimozielonych najchętniej posadziłabym ze trzy szmaragdy (moje ukochane) tworzące trójkąt, ale biorąc pod uwagę to że w koło mam same szmaragdy na obrzeżach ogrodu, to pomyślałam o cisach. Co wy o tym myślicie? Może coś poradzicie? Nie chcę żeby to było coś dającego duży cień ze względu na róże.

Tego koła z tulipanami w prawym dolnym rogu zdjęcia oczywiście nie będzie, będzie tam trawa.
Mój zielony świat 22:23, 10 maj 2015

Do góry
I na koniec trio: żarnowiec, niezapominajki i floksy szydlaste

Serdecznie
Mój 4 arowy azyl... 22:22, 10 maj 2015

Do góry
Iwonko, nie martw się mam jeszcze i przy okazji dostaniesz.

Rozzuchwaliły się paskudy i rozmnożyły nadmiernie!
Ja przedwczoraj gdzieniegdzie rozsypałam niebieskie granulki, żałuję, że tak późno, bo zdążyły mi obeżreć floksy i szałwię muszkatołową.

Obejrzyj fotki mojej działki. Zdjęcia dzięki uprzejmości moich Gości

Bajkowy ogród Weroniki 22:22, 10 maj 2015

Do góry

ICE CREAM, na które choruję, ale wciąż pod tą nazwą kupuję inne oszukane.

Starorzecze na górce 22:22, 10 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

a co to takiego ?

tego czerwonego robaka ubij

nektarynka "wczesna z morden", o ile dobrze kojarzę
robaka znam, ubijam, ale zawsze mi go szkoda, bo śliczny jest, ale zarłoczny! lubi i lilie, i liliowce i niektóre cebulowe
Mój zielony świat 22:21, 10 maj 2015

Do góry
Niezapominajkowo

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:19, 10 maj 2015

Do góry
Dopiero teraz mam chwilkę czasu - dzisiaj "męczyłam się" jeszcze z brzozami, ale już wsadzone, a potem z M rysowaliśmy jeszcze raz rozmieszczenie zraszaczy na trawnikach (trzeba było zweryfikować wymiary); czekam na potwierdzenie projektu nawadniania (mam nadzieję, że nastąpi to jutro) i od piątku, mając materiały, zaczniemy instalację

No dobra ... wklejam zdjęcia:

To jest centrum ogrodnicze pod Wrocławiem, w którym jest mnóstwo okazów, o jakich w naszych okolicach można tylko pomarzyć

nie przygotowałam się jakoś specjalnie na fotoreportaż

kilka pstryków na pamiątkę

Mój zielony świat 22:18, 10 maj 2015

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:17, 10 maj 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
W naszej miejscowości w zeszłym sezonie było różnie, slimaki część opanowały tak, że na m2 było nawet 20 sztuk olbrzymich rozmiarów, a w iinych miejscach mimo bliskości wody prawie nie było. Byłam wśród szczęśliwców, którzy nie mieli tego problemu, ale to może dzięki jeżom i żabom? Zobaczymy jak będzie teraz, w razie W będę sypać trutkę na ślimary.

Zanim sypniesz coś na ślimaki trochę poczytaj i pomyśl. Jak masz jeże i żaby no to cudnie masz, jak sypniesz to jeży na pewno nie będzie - sorki ale ja m.in przez jeża który mieszka w moim ogrodzie zbiera, spulchniam ziemię, jakoś trucizny na ziemie w ogrodzie mi się nie chce - to trudny temat

więc coś na luz

mam słabość do petunii

Mój zielony świat 22:15, 10 maj 2015

Do góry
I ulubiony aktualnie zakątek

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:14, 10 maj 2015

Do góry
Wisteria obłędna

Dla Ciebie mój Black Magik

Ewulkowy ogród pod lasem początki... 22:12, 10 maj 2015

Do góry
wreszcie doczekałam się tego momentu...sianie trawy

kawałek różanki ( róże,przetaczniki kłosowe,kocimiętki i verbena)

żyje berberys ,który w tamtym roku był ledwo żywy

i trawki ruszyły

córcia robiła fotki bo ja zarobiona byłam
Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:12, 10 maj 2015

Do góry
Zakwitły i takie , są cudne
Ogród niby nowoczesny ale... 22:11, 10 maj 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
lawendowo

Tulipany masz przesliczne,żadnych pomyłek nie było,czy skrupulatnie usuwałaś pomyłki ?
Jaka to lawenda? moje same drapaki,do wyrzucenia chyba. Odbijają tylko od ziemi i to kilka krzaczków na 20 szt.
Jak Ty to robisz,że masz wszystko takie idealne ?
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:09, 10 maj 2015

Do góry
Kasieńko dziękujemy Wam serdecznie . Spotkanie było cudowne, spędzić czas w TAKIM towarzystwie to ogromna przyjemność i naprawdę można się zresetować . Cieszę się także z tego, że mogliśmy poznać Agatkę i Jej męża. Kolejny raz przekonałam się o tym, że Ogrodowisko skupia świetnych ludzi . Filip zasnął w samochodzie ze zmęczenia i już odlicza dni do spotkania z Darusią . Kasiulka ogród robi ogromne wrażenie. Niby śledziłam na bieżąco wszystkie zmiany tutaj, ale zobaczyć w realu to inna bajka. Zrobiło się tak, chmmm jakby to powiedzieć... Chyba jeszcze bardziej ciepło i przytulnie. Ogród jest dojrzały, ma swój charakter, swój niepowtarzalny styl i widać, że jest to to, co Ci w duszy gra . Ma w sobie taki dziki pazur, ale jednocześnie jest przytulny i przyjazny. Jednym słowem - nie do podrobienia, za to do pozazdroszczenia .

Mój zielony świat 22:09, 10 maj 2015

Do góry
Ciąg dalszy cienistych zakątków. Ostatnio podobają mi się najbardziej.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:08, 10 maj 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
U mnie ślimorów też zatrzęsienie ale juz po granulkowaniu jestem i zatrzymałam inwazję
Piekne te widoki majowe, berberysy z tulipkami miodzio

A ja mam jakąś niechęć do granulek i bawię się w zbieractwo - przyznam, że dziś o 5 rano - niestety nie codziennie

lubię ten czas

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:08, 10 maj 2015

Do góry
Agaciu dzięujemy Wam za cudownie spędzony czas i miłą, ciepła atmosferę
Jestes mistrzynia kulinarna i cały czas wspominamy Twoje pyszności Super że razem z Leszkiem mogliscie być z nami - i do kolejnego zobaczenia )
Mój zielony świat 22:06, 10 maj 2015

Do góry
Obok, również w tym samym kolorze. Wzdłuż domu powstaje biała rabata. Powoli przeprowadzam byliny.

Na tej samej rabacie kwitnie karagena

Bajkowy ogród Weroniki 22:06, 10 maj 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies