Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:16, 16 wrz 2011

Do góry
No wiem

każdy ma inny charakter pisma, a przez szybkie dyktowanie albo przepisywanie zadań na przerwie piszę coraz mniej wyraźnie
Ogród Sylwii od początku :) 21:14, 16 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
No cudnie te nowe nasadzenia

A sąsiad to specjalnie zostawia takie chaszcze przy płocie - bo reszta zła nie jest?

Sąsiad ledwo daje radę z tym co już ma /starszy schorowany Pan/.... Zapowiedziałam się na wiosnę u niego , że zrobię porządeczek z dereniami . Potrzebują również witaminek.....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:13, 16 wrz 2011

Do góry
Joanka napisał(a)

Całkiem zapomniałam:
Ważna informacja:

Maja wydała nową książkę i będzie ją podpisywać w sobotę, w centrum ogrodniczym Florapoint w Aninie. ul. Patriotów/Mrówcza
Tytuł książki "Maja w ogrodzie, jesień i zima."

Wiem , że tak ale zapytam .....czy Tam będziesz ???? a jeśli tak to mogę Cię poprosić o książkę z autografem Maii ??? Będziemy się widzieć u Anii ........ Bardzo proszę

Ubiegłaś mnie Sylwuś

No w sumie fajnie by było mieć taki autograf. Chyba trzeba poprosić w komentarzu o plakietkę dla Vipów, co by w w kolejce nie stać - skoro taki nas zaszczyt kopnął z artykułem, hehe

Danusiu - cudne zdjęcia
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:13, 16 wrz 2011

Do góry
Sebek tylko wiesz.... u nas każdy pisze inaczej.. ja np. zawijam dziwnie F, a w japońskim jak coś "zawiniesz" to wiesz....
Kubusiowo 21:06, 16 wrz 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Kasia czasem ograniczony wybór to zaleta Jak wchodze do szkółek, sklepów ogrodniczych to dostaję oczopląsu

Pozwól, że zacytuję piosenkę
What a feeling
I’m losing control
What a feeling
Feels like I’m on top of the world

hehe
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:04, 16 wrz 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Sebek, no patrząc na te cyferki przy każdej to wygląda jakby każda z nich miała znaczenie A ja myślałam, że generalnie chodzi o znaki (jako całość)

No na pewno każda ma - no bo jakby pomieszaj sobie w polskim literki, np krówka - ale to nie jest dobry przykład
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:02, 16 wrz 2011

Do góry
Dzisiaj jak wszedłem do domu o ósmej dostrzegłem na stole nowego storczyka

Okazało się, że pracownica przyniosła mamie urodzinowy prezent - szkoda, że równy miesiąc po

Jak jej go dawała to mówiła - "to dla Ciebie, ale chyba masz miesiąc wcześniej"
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:02, 16 wrz 2011

Do góry
Sebek, no patrząc na te cyferki przy każdej to wygląda jakby każda z nich miała znaczenie A ja myślałam, że generalnie chodzi o znaki (jako całość)
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:58, 16 wrz 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)
... o matko... i jeszcze mi powiedzcie, że każda kreseczka ma znaczenie....

Ja tam nie wiem
Ogród Sylwii od początku :) 20:28, 16 wrz 2011

Do góry
No cudnie te nowe nasadzenia

A sąsiad to specjalnie zostawia takie chaszcze przy płocie - bo reszta zła nie jest?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:03, 16 wrz 2011

Do góry
Danusiu - tylko nie wiem który to rzeka - a może to tak dla porównania wielkości

Ale nic się nauczyć, ale narysować idealnie - pewnie jakimś spezialitetnym pędzlem
Kosiarki wrzecionowe 10:28, 16 wrz 2011

Do góry
Najważniejsze przy takiej kosiarce to zachować tempo, bo spalinówka będzie kosić w miejscu , a taka stać. Jeśli nie musisz się zatrzymywać w każdym kąciku to ja bym kupił skoro tak trudno kosić
Dwa światy 10:21, 16 wrz 2011

Do góry
No cudnie u Ciebie
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:20, 16 wrz 2011

Do góry
Ewo - masz cudnie - ale wiedz, że ta lawenda w gruncie nie przetrwa
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:20, 16 wrz 2011

Do góry
Basiaw napisał(a)
Danusiu, w innych światach żyjemy Tutaj nie ma centrum ogrodniczego, najbliższe pewnie w Szczecinie, ale nie będę jechać 100 km po kilka wrzosów, niestety.
Tak to jest w małych miejscowościach, gdzie są 2 kwiaciarnie, jeden sklepik niby-ogrodniczy i czasem, głównie wiosną ktoś podjeżdża samochodem z rozsadami roślin.
To właśnie dlatego tak wiele rzeczy kupuję wysyłkowo. W mojej ulubionej szkółce wrzosu nie produkują, tylko sprowadzają i też maja opóźnienie
Może w Świnoujściu gdzieś bym je kupiła, ale nie ma czasu na stanie w kolejce, żeby na prom wjechać, do Ś-cia mam 20 km a wyprawa na pół dnia przez te promy.

A w moim ogrodniczym co prawie nie ma nigdy roślin zatrzęsienie wrzosów - i mają taniej niż na targu - bo po 3 złote
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 10:12, 16 wrz 2011

Do góry
ronin napisał(a)

Zadziwiające

Dziwisz się,Sebastianie,że człowiek nie musi ,a się jeszcze uczy? Brawo!Tak trzeba......
Nie jeden zawód i jedna możliwość,ale kilka specjalności i kilka możliwości.Łatwiej o dobrą pracę .

Mi akurat nie chodziło o dobrą pracę (chociaż kto wie co z tego będzie), bardziej o nauczenie się czegoś egzotycznego. Na początku próbowałem chińskiego, ale okazał się jakoś słabo przystępny dla mnie (szczególnie mowa). Spróbowałem więc japońskiego, chciałem się nauczyć tylko samych abecadeł ale bardzo mi się spodobał, no i uczę się cały czas.

A w japońskim są te same znaki co w chińskim, więc po chińsku od biedy też będę mógł coś przeczytać

Łaaał
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 10:11, 16 wrz 2011

Do góry
Martek napisał(a)
Mają dużo kwiatów i jakieś 60 do góra 80 - u cm wysokości

Dzięki - może się jednak na nie zdecyduję
Dalie mają bardzo podobną wysokość także mogłyby być między nimi
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 10:10, 16 wrz 2011

Do góry
marzena napisał(a)

Dzisiaj nie było biologi i zdążyłem zajść do ogrodniczego - kupiłem sobie 5 cebulek tulipanów bukietowych - ecru

Sebek, Ty masz biologię w profilu ekonomicznym ? typowy, normalny program ? czy jakieś przystosowanie tego przedmiotu to Twojej specjalności ?

Niee - normalny zakres podstawowy. Mamy to samo co ogólniak, tylko do tego jeszcze przedmioty zawodowe.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:46, 15 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
No to super - już się nie mogę doczekać artykułu - na pewno przepięknie przedstawisz jej ogród

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:35, 15 wrz 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Zadziwiające

Dziwisz się,Sebastianie,że człowiek nie musi ,a się jeszcze uczy? Brawo!Tak trzeba......
Nie jeden zawód i jedna możliwość,ale kilka specjalności i kilka możliwości.Łatwiej o dobrą pracę .

Mi akurat nie chodziło o dobrą pracę (chociaż kto wie co z tego będzie), bardziej o nauczenie się czegoś egzotycznego. Na początku próbowałem chińskiego, ale okazał się jakoś słabo przystępny dla mnie (szczególnie mowa). Spróbowałem więc japońskiego, chciałem się nauczyć tylko samych abecadeł ale bardzo mi się spodobał, no i uczę się cały czas.

A w japońskim są te same znaki co w chińskim, więc po chińsku od biedy też będę mógł coś przeczytać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies