Danusiu, ja też urodzona w znaku Barana. Druty, szydełko, hafty, szycie to moje hobby od 14-go roku życia. Pierwszy sweterek w norweski wzór zrobiłam w podstawówce na pracach ręcznych, też uszyłam wtedy haleczkę jedwabną z koronkami szydełkowanymi . Dla moich dzieci przerabiałam, szyłam fajne ciuszki, w trudnych czasach. Na studniówkowy bal uszyłam z granatowej "zerówki" i białej wstążki ciekawą kreację. Zawsze miałam sto pomysłów jak ciekawie i tanio się ubrać. Mam też pomysły "racjonalizatorskie" jak coś ulepszać by się nie napracować bez potrzeby, ale mój M. jeszcze się na tym "nie poznał" i nie zawsze mnie słucha (cha, cha).
Zawsze chciałam doczekać czasów, kiedy BYĆ będzie ważniejsze niż MIEĆ, kiedy UCZCIWOŚĆ nie będzie mieszana z NAIWNOŚCIĄ a CZŁOWIEK PRZYZWOITY zabrzmi dumnie i tak normalnie.
Dodam jeszcze, że swój dom zaprojektowałam w szczegółach, ogród też, choć wciąż się dziwię, że zamieniłam wygodne życie w mieście na życie na wsi, na ciągłą pracę w ogrodzie, gdy zapracowałam na emeryturę.
Danusiu, napisałaś piękny artykuł o OGRODZIE w samych superlatywach. Musiałaś być w dobrym nastroju i zdrowiu, by nie zauważyć, że są chwile kiedy ogród nas "przerasta", szczególnie duży ogród, gdy boimy się chorób i starości, a chcemy zawsze mieć chociaż schludnie.
Nie tylko łączy nas OGRODOWISKO. Pozdrawiam serdecznie.
Widziałam podobny żywopłot w okolicach W-wy; nazwałam go płonącym żywopłotem, z tym że zrobiony był z berberysu zielonego i bordowego. Bordowe wykrzykniki rozrzucone nieregularnie. Bardzo efektowne.
nie da się obu; kapelusz..zmiany na pozytywy, łąka ty..stawiam jednak na kapelusz
mój M. rzadko tu bywa, ale twój avatarek zrobił na nim ..wrażenie, tam jesteś całością
Danusiu zaraz pędzę do ciebie zobaczyć, jednak i jesień ma swoje dobre strony, choć przecież zwiastuje koniec lata i koniec ogródkowania
Ale za to ta tęcza barw...
Agatko, a ja będę miała wielką prośbę, o napisanie mi na pw tych szkółek z ogrodami, bo chciałabym wiosną pojechać. Czuję że będę jeździć cyklicznie, bo bardzo mi się ostatnio spodobało w Holandii