Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Mirka 18:04, 07 paź 2012

Avatarek dostojny,a w kapeluszu prawdziwa ogrodniczka Danusia
Milka 18:07, 07 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Który wolisz Irenko, w kapeluszu czy na łące?

Ten mi Sebek robił w programie u GabiKa, z profilu jest, dlatego i podoba mi się.

nie da się obu; kapelusz..zmiany na pozytywy, łąka ty..stawiam jednak na kapelusz
mój M. rzadko tu bywa, ale twój avatarek zrobił na nim ..wrażenie, tam jesteś całością
Martek 18:17, 07 paź 2012

Czytam wyżej "Mam nadzieję ,że nastrój już lepszy ...?"Pozdrawiam Przetacznik przytoczyłam twoje słowa,ale nie bierz tego do siebie.
Tak za pewne myśli wiele osób,że kiedy przemyślenia to zaraz musi być źle .Nawet jeśli to bardzo ważne,że jest taki czas na takie rozmyślania .
Właściwie to u nas każdą porę roku można porównać z naszym życiem są nierozłączne.
Jesień,która się zbliża chyba jest najmocniejszą porą która na nas wpływa.
Trzeba pamiętać,że po zimie jest wiosna i że to co się dzieje wokół nas to cud .
Są dni pełne obfitości,radości ,ale są i dni smutku ,które bardzo podkreślają wartość tych pierwszych uczuć.Jedne i drugie muszę istnieć inaczej nie byłoby żadnego z nich.

Danusiu bardzo podoba mi się ten awatar ,masz ich wiele możesz zmieniać jak kapelusze czy rękawiczki .Cóż innego można robić o tej porze w ogrodzie siedząc w fotelu ...?
weronika77 18:33, 07 paź 2012

Gardenarium napisał(a)

Jak miałam 14 lat od razu wiedziałam, że chcę być ogrodnikiem, uprawiać kwiaty opiekować się nimi.

Po tacie mam talent do szycia. Lalkom owszem, ale od 14 roku życia szyłam sobie i mamie wszystko, nawet płaszcze, umiem robić na drutach, żakardy, ażury, warkocze, po prostu wszystko co najtrudniejsze nawet z 3 kolorów naraz, umiem haftować. To się przydało w czasach kiedy nic nie było.

Ale też znam się na sprawach budowlanych, budowałam pierwszy dom mając 19 lat.

Danusiu, ja też urodzona w znaku Barana. Druty, szydełko, hafty, szycie to moje hobby od 14-go roku życia. Pierwszy sweterek w norweski wzór zrobiłam w podstawówce na pracach ręcznych, też uszyłam wtedy haleczkę jedwabną z koronkami szydełkowanymi . Dla moich dzieci przerabiałam, szyłam fajne ciuszki, w trudnych czasach. Na studniówkowy bal uszyłam z granatowej "zerówki" i białej wstążki ciekawą kreację. Zawsze miałam sto pomysłów jak ciekawie i tanio się ubrać. Mam też pomysły "racjonalizatorskie" jak coś ulepszać by się nie napracować bez potrzeby, ale mój M. jeszcze się na tym "nie poznał" i nie zawsze mnie słucha (cha, cha).
Zawsze chciałam doczekać czasów, kiedy BYĆ będzie ważniejsze niż MIEĆ, kiedy UCZCIWOŚĆ nie będzie mieszana z NAIWNOŚCIĄ a CZŁOWIEK PRZYZWOITY zabrzmi dumnie i tak normalnie.
Dodam jeszcze, że swój dom zaprojektowałam w szczegółach, ogród też, choć wciąż się dziwię, że zamieniłam wygodne życie w mieście na życie na wsi, na ciągłą pracę w ogrodzie, gdy zapracowałam na emeryturę.
Danusiu, napisałaś piękny artykuł o OGRODZIE w samych superlatywach. Musiałaś być w dobrym nastroju i zdrowiu, by nie zauważyć, że są chwile kiedy ogród nas "przerasta", szczególnie duży ogród, gdy boimy się chorób i starości, a chcemy zawsze mieć chociaż schludnie.
Nie tylko łączy nas OGRODOWISKO. Pozdrawiam serdecznie.
Welka 18:36, 07 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj polowanie na rośliny się udało, mam dwa miłorzęby w niezłej cenie, 65 zł i 200 (Pendula na wysokim pniu), no i mam z 200 żurawek różnych, trawek. Klient będzie się cieszył, jutro
Na starocie nie zdążyłam.

A kto by się nie cieszył z 200 żurawek. Rewelacyjne zakupy.
Widziałam dziś tylko dwie zmiany avatarka, ale ta bardziej mi się podoba
Pozdrawiam
Mala_Mi 18:38, 07 paź 2012

Danusia, ale dzieki tym wszystkim umiejętnościom.... jakie jesteśmy samodzielne Umiemy pogłowić się nad każdym problemem najpierw uruchamiajac głowę i ręce...
Mistrzyni detalu - tak Cię ostatnio nazwałam.......
Milka 18:41, 07 paź 2012

Danusiu...i tak w tym...wszystkim..ty jesteś najważniejsza

może leci kiczem postkomunistycznym...ale..
http://www.youtube.com/watch?v=Ur3mBn0rIt4&feature=related
Milka 18:44, 07 paź 2012

a to sobie słucham w tę deszczową niedzielę
http://www.youtube.com/watch?v=guAu8nOqfOo&feature=related

kurcze, ale kiedyś było łatwiej!

Ania i inni piszą, więc pewnie jesteś juz zwarta i zorganizowana
Agacia 18:52, 07 paź 2012

W takim razie Danusiu trzymam kciuki za realizację Twoich nowych planów
Gardenarium 19:20, 07 paź 2012

irena_milek napisał(a)
Danusiu...i tak w tym...wszystkim..ty jesteś najważniejsza

może leci kiczem postkomunistycznym...ale..
http://www.youtube.com/watch?v=Ur3mBn0rIt4&feature=related

Z rozrzewnieniem wysłuchałam, choć kiedyś ignorowałam tę piosenkę, teraz podchodzę do niej inaczej

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies