Z pąkiem to kupiłam drzewiastą a ta ma dwa pędy już na 10cm ale pozostałe wszystkie miały tylko kiełki nad ziemia. Podaj bratu nazwe bo dużo różnych było.
Ja też składam najserdeczniejsze życzenia zdrowia i miłego czasu spędzonego w tym roku w ogrodzie bez szaleństw w czynnościach, kawuszka, winko i odpoczynek tylko
widziałam te niebieskie łany, czyli co jak chce się żeby się rozrastały to do słonecznego stanowiska,
bo mam te fioletowe i sie zastanawiam czy to jest tak że jedne czyli niebieskie są lepsze w przyroście a te fioletowe gorsze czy wpływ na to ma jedynie światło
Wymyśliłam coś takiego:
To wysokie w lewym górnym rogu to Miskanty ML, potem hortensje bukietowe białe Limelight, coś na pniu (do przemyślenia co), kule bukszpanowe, a to małe jasnozielone to żurawki Citronelli. Za kulkami jakieś niewysokie trawki. Będzie coś z tego? Przypominam, słońce jest tu z rana i przedpołudniem. Potem cień.
W zasadzie teraz poza krokusami i wczesnymi tulipkami to u mnie jeszcze nic nie kwitnie no może podbiał, zaraz zaczną narcyzy te małe i wczesne
a tulipany w donicach idą szybko
Dziewczyny jak będę przeziębiona to skorzystam z Waszych rad. Mam nadzieję, że jednak do tego nie dojdzie, idzie wiosna.. ptaki tak śpiewają, że aż uszy bolą .
Nie planuję przeziębień
Jola - Pw przeczytane Ja też robię literówki.. i dlatego korzystam z Opery bo podkreśla błędy
Agnieszka - werbena to kapryśnica.. nie ma na nią recepty.
Kwiatki przekwitają.. to już wiosna pełną gębą się robi.