Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

pasjonatkaam... 13:59, 05 maj 2015

Katkak napisał(a)

Ewcia jakies pomidorki koktajlowe gdzieś upchnę, podobnie jak zioła, rukolę i roszponkę. Powstanie za to jagodnik, tzn dokupimy kilka borówek amerykańskich i poziomki .

no to super,dzieciaki zawsze będą miały co poskubaćzioła to nawet na rabatkę pasująpozdrówka!
Katkak 20:59, 05 maj 2015

Edyta10 napisał(a)
Kasiu tulipanki cudne fajny ten świerk kupiłaś , nie wiedziałam że tak się nazywa, ładne te różowe przyrosty ma, muszę go wciągnąć na listę chciejstw

Edytko mnie też bardzo się podoba. Zgapiłam go od Zbyszka, On ma takie cudeńka różne .
Katkak 21:00, 05 maj 2015

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)

Dzięki, półeczki zaliczają właśnie trzeci sezon .
Katkak 21:05, 05 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu te tujki to koty załatwiają. Mam tak samo. Poleciałam z galązką do szkółki gdzie kupiłam i pani na 100% potwierdziła że to koty. Buziaczki:_)

No patrz Gosia jakie cholery, u sąsiadki jest kot, ale w swojej słodkiej naiwności sądziłam, że rzadko się u nas pojawia.
Katkak 21:20, 05 maj 2015

bez pięknie wygląda i jeszcze ten nieziemski zapach...

moja Kermesina Rose wkrótce zakwitnie

Katkak 21:32, 05 maj 2015

Posadziłam dziś w ogródku moje malutkie łubiny. Ciekawe czy dadzą radę.

W ślad łubinów poszły orliki

jedna z moich azalii japońskich ma tycieńkie kwiatuszki i w dodatku mało. Ale lepszy rydz niż nic, tym bardziej, że rododendrony się obraziły.
Katkak 21:53, 05 maj 2015

Katkak 22:16, 05 maj 2015

kasia napisał(a)
jesteś ogrodniczką artystką, bardzo serdecznie Cię pozdrawiam

Kasia byłam przed chwilą u Ciebie i mam dokładnie takie samo zdanie o Tobie . Pozdrawiam.
Katkak 22:22, 05 maj 2015

Gocha napisał(a)
Kasiu przeczytałam teraz chyba ostatnich 15 stron i jestem na chwilę na bieżąco. Wcześniej pytałaś o krzew na biało kwitnący- może to obiela. A co do smardzy to ja u siebie zebrałam ponad 30 sztuk. I dla pewności wczoraj zaniosłam do Sanepidu do ekspertyzy- napewno na 100 % to smardze. Zdjęcia mam u siebie pare stron do tyłu- możesz zobaczyć. Tulipany pękne ale najpiękniejszy ten kwiatuszek z nogą w buzi. Pozdrawiam

Gosia faktycznie mój krzaczek jest mocno podobny do tej obieli, dziękuję bardzo, za info o smardzach również . Jeszcze chwila i sprawimy sobie świnki do szukania trufli . Kwiatuszek ze stópką w buzi jest rzeczywiście bezkonkurencyjny . Buziaki.
Katkak 23:20, 05 maj 2015

Na koniec jeszcze moje malutkie turzyce Ice Dance, które oddzieliłam od roślin matecznych (genialnie się rozrastają). Malutkie są jeszcze więc pewnie ich nie widać, ale przecież urosną, a kasa zostanie na inne chciejstwa .