Witaj Kasiu bardzo ładny masz ogród, czasami kukałam a malujesz przepięknie przy tarasie słupy chcesz drewniane, też mam podobny plan + markize a przy słupach zasłony lniane żeby sie osłonić ciut od sąsiadki do realizacji planu dużo Ci nie brakuje tylko w planie masz donicę (mowa o roślinach w jednym ciągu co są) w miejscu tarsu, będziesz beton usuwała ?
Myślę że Nigra Pissardi właśnie. Dziś oglądałam w przez ogodzenia ogrodów w okolicy- rzeczywiście to dość popularne drzewo i nieszczepione nie wygląda tak ciekawie- jest krzaczaste. Ale szczepione mi się podoba no i nie rośnie duża. A pomyśleć że kiedyś bordowe drzewa w ogóle mi się nie podobały
Witaj Aniu
Miło Cię widzieć w moim ogródku. W planie słupy drewniane. A do realizacji brakuje właściwie wszystkiego, bo ten taras betonowy trzeba zburzyć pewnie całkowice, o czym pisałam wcześniej. Po weryfikacji planu na żywo, tj. kredą na tarasie obecnym, doszłam do wniosku, że donice trzeba zrobić dwie- jeszcze jedna po drugiej stronie, aby obsadzenia nieco zasłoniły domek ogrodowy i graciarnię koło niego.
Na słupach nie będę nic montowała- przeraża mnie pranie zasłon ogrodowych, tych w domu nie piorę prawie wcale Choć moja znajoma ma taką pergolę z zasłonami i wygląda to pięknie