Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:54, 15 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

U mnie na szczęści juz ciepło, +10 ale ja ogrodu o tej porze wyjatkowo nie lubię!!! Niech juz wszystko się zazieleni
u nas prawie tak jak u Was +9 a na przyszły tydzień zapowiadają piękną pogodę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:43, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
jakiś czas temu podawałam linka u siebie, ale że jesteś przedstawicielką drugiej części Polski to pozwolę sobie wkleić link do spotkania u Ciebie. Dlaczego? bo jest propozycja spotkania w lipcu z okazji 5lecia ogrodowiska i jestem ciekawa zdania innych...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5381-spotkanie-w-pechcinie-u-szmitow-2015

spotkanie póki co w fazie planowania przez Danusię

Taką okazje warto propagować i powinnam dokładnie przemyśleć wizytę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:40, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
kochana przecież wiadomo, że nie musi być wszystko odraz posadzone Z tymi kwiatkami to tak apropo Twej sugesti, ze chciałabyć coś kwitnącego, a krwawnik, jarzmianka, werbena patagońska, kosmos to właśnie taki smaczek, ale fajnie mieć wizję ewentualnych możliwości

Bardzo mi pomogłaś, Ana
Będę myśleć wkrótce nad dalszą częścią tej rabaty z jałowcami

PS. A jaką miałabyś propozycję na niską trawkę kontrastującą z kosodrzewiną właśnie na tej rabacie z jałowcami?
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 17:36, 15 mar 2015

Do góry
a wiesz, że historia moich thuj jest podobna Nasze thuje dostaliśmy od taty w czerwcu 2010 jak się wprowadzaliśmy do domu, z racji braku czasu mojego M i mojej zagrożonej ciąży stały w koncie do października, były tylko regularnie podlewane, ale marniały okrutnie. Były posadzone tydzień przed przymrozkami, wiosną wyglądały koszmarnie, tylko fakt że to prezent i żeby nie robić przykrości tacie zostały. Jak widać odwzajemniają się teraz swoją zielenią
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:32, 15 mar 2015

Do góry
kochana przecież wiadomo, że nie musi być wszystko odraz posadzone Z tymi kwiatkami to tak apropo Twej sugesti, ze chciałabyć coś kwitnącego, a krwawnik, jarzmianka, werbena patagońska, kosmos to właśnie taki smaczek, ale fajnie mieć wizję ewentualnych możliwości
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:29, 15 mar 2015

Do góry
jakiś czas temu podawałam linka u siebie, ale że jesteś przedstawicielką drugiej części Polski to pozwolę sobie wkleić link do spotkania u Ciebie. Dlaczego? bo jest propozycja spotkania w lipcu z okazji 5lecia ogrodowiska i jestem ciekawa zdania innych...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5381-spotkanie-w-pechcinie-u-szmitow-2015

spotkanie póki co w fazie planowania przez Danusię
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 17:25, 15 mar 2015

Do góry
przemekg napisał(a)
Świetna inicjatywa, taka okazja bedzie motywacją do przyjazdu i spotkania również dla osób z bardziej oddalonych regionów, tylko faktycznie w proponowanym terminie niektórzy staną przed dylematem Pęchcin czy Wojsławice.
Przemek szkółka już poczuła wiosnę i ruszyła?
Ja zapewne będę do lipca ze dwa raz w Pęchcinie
Jestem bardzo ciekawa czy osoby z południa i zachodu Polski wogóle by rozważały przyjazd do Pęchcina...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:22, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

jodły były by nie głupie w miejscu tych choinek po prawej i rozumiem, że po lewej byłoby powtórzone to samo by nie wprowadzać haosu, na tle jałowcy jednak dałabym inną trawę nie ML, bardziej zieloną, np gracilimsa lub variegatus, on ma taki biały pasek wzdłuż liścia, jest troszkę niższy od gracka

Ło matko... dopiero teraz zobaczyłam tego posta!
Ale jestem zakręcona
Dziękuję bardzo za tę podpowiedź
Ta rabata jest szczególnie kłopotliwa, cały czas nie wiedziałam co z nią zrobić... a tu taka aprobata
Muszę sobie znaleźć proponowane przez Ciebie trawy - cały czas nie mogę się połapać z nimi, nie do ogarnięcia to jest dla mnie.
Ale ... się cieszę

Teraz mogę myśleć o kontynuacji rabaty z jałowcami - mam tam jeszcze taki wąski kawałek,którego nie ujęłam na planie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:19, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

hej kochana oczywiście ja za brzozami jestem. Nie dawałabym brzóz w jednej lini a bardziej w 'zygzaku'
zobacz

na granicy red barona i traw można dać jakieś fajne kwiatuszki typu krwawnik w kolorze wina, jrzmiankę

SUPER
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:06, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Też lubię thuje, za kolor niepowtarzalny

Anetko, czy pod thuje dałaś już nawóz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:53, 14 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

hej kochana oczywiście ja za brzozami jestem. Nie dawałabym brzóz w jednej lini a bardziej w 'zygzaku'
zobacz

na granicy red barona i traw można dać jakieś fajne kwiatuszki typu krwawnik w kolorze wina, jrzmiankę

Fajnie jest
Też myślałam o tym, żeby nie dawać brzóz w jednej linii i trochę je pogrupować (2szt większa przerwa potem 2 i większa odległość i 3szt).
Masz to we krwi planowanie rabat w moim guście
Dziękuję bardzo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:48, 14 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Witajcie
Rabata brzozowa w miarę ogarnięta
Czas na tę przy garażu

Coś takiego wymyśliłam:

* zielone kulki po lewo to kosodrzewina
* między nimi jakaś najmniejsza jasnozielona trawka?
* paski bordowe i zielone po prawo to wrzosy i wrzośce
* 3 stożki po prawo to Aurea nana a przed nimi planuję jeszcze coś bordowego (? żurawki)
* całkiem po lewo rozchodnik okazały bordowy i dalej hortensje bordowe

Pomóżcie kochani, proszę

jodły były by nie głupie w miejscu tych choinek po prawej i rozumiem, że po lewej byłoby powtórzone to samo by nie wprowadzać haosu, na tle jałowcy jednak dałabym inną trawę nie ML, bardziej zieloną, np gracilimsa lub variegatus, on ma taki biały pasek wzdłuż liścia, jest troszkę niższy od gracka
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 14 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Tak wyobrażam sobie mój zagajniczek brzozowy (rabata 17m x 3m)

Co o tym myślicie?

Każda uwaga mile widziana

zobacz

Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 22:00, 14 mar 2015

Do góry
kochana wiesz ile ja szkółek objechałam by kupić rośliny? i pomimo projektu, wiele jest innych między innymi z tego powodu. Pergola super, też taką planuje, będzie nawiązaniem do tej przy vanilkach
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:12, 14 mar 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)
Gosia też jest świetną dziewczyną, bezpośrednią i naturalną
o w tą nie wątpie. Magnolie poznałam oko w oko. Gosia jeszcze przedemną hahaha
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:10, 14 mar 2015

Do góry
alinak napisał(a)
lubię oglądać te zdjęcia porównawcze ,ale najbardziej to chyba służą tym którzy co dopiero sadzą i planują ,potrzeba im takiej motywacji .mega wypasione rabaty Anita
Alino bo dają nadzieję, że nie trzeba czekać kilkunastu lat by cieszyć się zielonym zakątkiem Colinsem mnie wczoraj zaraziłaś
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:09, 14 mar 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Anetko niech sobie mówią co chca o tujach, ale te u Ciebie i paru osób wyglądają świetnie, rewelacyjnie szybko rosną, cudnie zasłaniają. Cały ogródek piękny - ot co tutaj dużo mówić
Też lubię thuje, za kolor niepowtarzalny
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:06, 14 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
wcale się nie dziwię że te w oko w oko było takie a nie inne... tzn inne nie mogło by bo Ona tzn Magnolia jest powalająca jak magnolia ups ale mi wyszło

Dzięki Aniu. Z Tobą tez nam się kiedyś udało 'oko w oko' i to było baardzo miłe.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:06, 14 mar 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Witaj Ana,
podpowiedz mi co mam zrobić z perowską? Wyciąć tę część suchą? Mam ją od ubiegłego roku i nie mam pojęcia co mam z nią robić. U nas w górach Swiętokrzyskich leje, wieje, zimno a ja już hortki poobcinałam, ech... pozdrawiam
trzeba przyciąć ale według mnie za wcześnie hortkami się nie martw nic im nie będzie. Właśnie oglądałam "świeżą' pogodę i zmienili prognozy na korzystniejsze, już nie pokazują powrotu śniegów w drugiej połowie tygodnia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:00, 14 mar 2015

Do góry
wcale się nie dziwię że te w oko w oko było takie a nie inne... tzn inne nie mogło by bo Ona tzn Magnolia jest powalająca jak magnolia ups ale mi wyszło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies