Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój ogródek 21:30, 09 cze 2017

Do góry
babka napisał(a)
Ja chcę taką białą Piękna piwonia
Moje lilije też już za chwileczkę, za momęcik
Pozdrawiam łikendowo

To fajnie
Będzie kolejny spektakl, tym razem pod tytułem " lilie"
Odpozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 18:07, 09 cze 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No to sie odzywam choc szczerze mówiac nie mam ochoty na pogaduszki. Dzis M skosił trawe , kosiarka zebrała wszystkie skoszone przez grad rosliny , myślałam ze ogród bedzie lepiej wyglądał ale nie wygląda, rosliny wszystkie jakby chore były , blade sie zrobiły i jak po szuszy a wody spadło 67litrów na metr kwadratowy. Liliowce i lilie mają liscie w jasne pasy, nie wiem dlaczego czyżby grad je tak porysował?, no i w całym ogrodzie nie mam ani jednego całego kwiatka , wszystko albo skoszone na ziemi albo poszarpane. No i chyba nie bedę wychodzic do ogrodu przez jakis czas bo rece opadaja.Pozdrówka dla wszystkich zagladajacych, mnie sie odechciało zabawy w ogrodniczkę.

Kochana jedyne co mogę napisać to , że kilka lat temu przeżyłam to samo co ty teraz . Wtedy tylko z przydomowym ale siadłam i wyłamRozumiem co czujesz choc ogrom strat nie porównywalny do moich wtedy.
z doświadczenia wiem , że moje rośliny nawet maliny były całe w ranach i blizny na drzewach są do dzisiaj. Pocieszałam się wtedy , że ja z tego nie żyję , a sąsiedzi stracili w polach cały dobytek kapustę można było zbierać łopatami i kisić bez szatkowania

Na pociechę dla ciebie powiem z własnego doświadczenia po tamtym roku, że byliny z których nie zostało wówczas kompletnie nic, a z surfinii tylko korzenie w przeciągu półtora miesiąca zrobiły ogromna robotę bo nie dość , że odbudowały się jak feniks z popiołów to jeszcze dały jakby chcąc nadrobić stratę masę kwiatów. Wiem Byliny to nie rodki , ale może i te szybko się zregenerują czego Ci z całego serducha życzę i tulam
to surfinia po miesiącu z gołych korzeni tu są tylko dwie sztuki

Nawet nie wiemy jaka siła drzemie w roślinach( wózek jest wielki długości ponad metr dwadzieścia i szerokości koło osiemdziesiąt cm

Droga do spełnienia 15:08, 09 cze 2017

Do góry
Witaj Kami! !
Piękne damy różane już masz.
Moje lilie też już w sporych paczkach.
Czytam o tych trawach..
Ta Toszka to prawdziwa encyklopedia. Wszystko wie. Na wszystkim się zna. To dopiero mądra dziewczyna. Chętnie wszędzie Czytam jej rady. I sugestie
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:48, 09 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Irenko zapisuja się na ten łubin: ) na 100% chcę. a kopytnika ze dwie malusie sdzoneczki bys mi uszczknęła?

Kopytnik u nie młody, nie ma co jeszcze dzielić, chyba że się uda, to o czym myślałaś, że kopytnik, to fiołek, jak nie kwitnie przypomina kopytnik, tego mogę dać ile chcesz; łubin dam Kindzi, odbierzesz u niej

ruszyły naparstnice i ostróżki, trawy pną sie do góry, zaraz lilie odpalą

dzwonki skupione
mam od Ani Antre
Rododendronowy ogród II. 10:52, 09 cze 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No to sie odzywam choc szczerze mówiac nie mam ochoty na pogaduszki. Dzis M skosił trawe , kosiarka zebrała wszystkie skoszone przez grad rosliny , myślałam ze ogród bedzie lepiej wyglądał ale nie wygląda, rosliny wszystkie jakby chore były , blade sie zrobiły i jak po szuszy a wody spadło 67litrów na metr kwadratowy. Liliowce i lilie mają liscie w jasne pasy, nie wiem dlaczego czyżby grad je tak porysował?, no i w całym ogrodzie nie mam ani jednego całego kwiatka , wszystko albo skoszone na ziemi albo poszarpane. No i chyba nie bedę wychodzic do ogrodu przez jakis czas bo rece opadaja.Pozdrówka dla wszystkich zagladajacych, mnie sie odechciało zabawy w ogrodniczkę.

Bożenko, calym sercem jestem z tobą bo doskonale rozumiem, sama bym pewnie siedziala i plakała ze sezon w plecy a tyle czakałam...tak jak po majowych mrozach...

Ale glos rozsadku mowi ze wcale nie, dobrze Renia pisze ze czas leczy rany i w sercu i w ogrodzie

Roze zakwitna, liliowce tez, potem hortensje, bylinki szybko sie zbiorą, przeciez dopiero poczatek czerwca, czasem nawet celowo sie scina kwiaty zeby kwitly pozniej...
W sierpniu nie bedzie sladu

Sciskam mocno
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:01, 08 cze 2017

Do góry
Lilie - długo kwitnie, lubię ją

Rododendronowy ogród II. 21:15, 08 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Bogdziu...odezwij się...chociaż buźkę wklej...

Ogród Małej Mi 2017 20:37, 08 cze 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Aniu wiesz jak one sie nazywają? Bo poszukuję traw nad staw- takich ktore zniosłyby okresowe zalewanie.

Nie wiem jak się nazywają, ale są idealne do tego.. bo rosną w wodzie i rosną na płyciźnie i jak nie ma wody

Zapraszam po siewki. Jeszcze jedna została mi się wielka

A o nazwę trzeba zapytać Mariusza.. kiedyś próbował ustalić co to mam. I najgorsze, że nie pamiętam skąd to mam. Zapytam Pana Bylinowego, może to od niego

I lilie.. jedyne zadowolone z zepsutego odkurzacza do oczka .. szrekowa woda im pasuje

Ogród z łezką II 14:03, 08 cze 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
Witam czytam i podglądam ogrody i trafiłam tez tutaj do Ciebie Kasiu .Od pierwszej strony widać jak ogród się zmienia na jeszcze piękniej
Dużo tu ciekawostek a zaledwie parę stron obejrzałam.
Piwonia śliczna a róże jakie ogromne już roślinki
Uwielbiam takie ogrody oglądać

Pozdrawiam i już zapisałam do obserwowanych wątków

To, że mam ogród, który lubię i mi się podoba, to zasługa tego forum, więc dobrze, że tu trafiłaś. Znajdziesz tu dla siebie wszystko czego potrzebujesz
Róże to moja miłość, prawie tak samo lilie kocham
Ogród już nie jest taki bardzo młody, rośliny w większości już spore są.
Zapraszam częściej, zaraz róże będą I dziękuję za miłe słowa
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:54, 08 cze 2017

Do góry
admete napisał(a)

lilie

60 sztuk tego samego rodzaju
jaki będzie kolorek?
Ogród Małej Mi 2017 13:38, 08 cze 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nie wiem
Poza tym jakie cebulki i jakie orliki.. są niskie, wysokie, ażurowe i bardzo mocno liściaste, cebulki też są różne.. mogą to być irysy, a mogą być lilie.

Ja bym posadziła. Rośliny rwą się do słońca i dadzą sobie radę.. poza tym orliki można ściąć po kwitnieniu. Ja czasami swoje przycinam jak dostają brzydkich liści.

Orliki zwykłe jakieś, wysokie i liściaste i kolorowiaste po kwitnięciu liście są mega
a cebulki to jakieś kupiłam w L. nie pamiętam nazwy ...ale pójdę za Twoja myślą, że roślinka rwie się do słońca , poza tym najwyżej ciachnę liście i szlus
Ogród Małej Mi 2017 13:10, 08 cze 2017

Do góry
mikina34 napisał(a)
Aniu,
ponawiam pytanie,
"czy jak wsadzę pod orlikami cebulki, które maja dać kwiaty koło sierpnia (czy września) to one wzejdą? Wiem, że z letka głupie prytanie ale zawsze orliki mają taką masę liści, że zastanawiam się czy te z cebulek zwyczajnie będą miały światło żeby rosnąć "

Jak znajdziesz nanosekundękliknij dwa słowa

Nie wiem
Poza tym jakie cebulki i jakie orliki.. są niskie, wysokie, ażurowe i bardzo mocno liściaste, cebulki też są różne.. mogą to być irysy, a mogą być lilie.

Ja bym posadziła. Rośliny rwą się do słońca i dadzą sobie radę.. poza tym orliki można ściąć po kwitnieniu. Ja czasami swoje przycinam jak dostają brzydkich liści.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:43, 08 cze 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
Wychodowałaś zacne anabelki ,tylko pogratulować,napisze jak dziewczyny-od razu w grunt dadzą radę z takim korzeniem ,jak tam Lilia mutantka się ma ?ciekawa jestem jej,
mi Basiu te kupione mutantki podgryzł slimak,masz na to jakis sposób?tymczasowo okryłam je butelkami ale na długo tak nie mogą być przecież
Viola widziałam ...wielka szkoda ja ze slimakami problemu nie mam to i sposobów nie znam coś gdzięś słyszalam ,żeby popiolem posypać w koło rośliny...ale czy to skuteczny środek nie wiem..Moja słabiutka może z 10 kwiatków bedzie miała ...ale wszystkie lilie u mnie do d..y

ale jaką mam ładną trawę molinia się nazywa

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:42, 08 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)

to zielone po środku fotki co to?

lilie

60 sztuk tego samego rodzaju
Lawendowy zawrót głowy 09:30, 08 cze 2017

Do góry
i jeszcze moje olbrzymy musicie mi uwierzyć na słowo sa ogromne a lilie maj około 130 L))))))

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:56, 07 cze 2017

Do góry
Czosnki pod oknem kuchni przekwitają.....ale wychodza już lilie

Moja działka na Dębowym Lesie 23:05, 06 cze 2017

Do góry
Piękny mak
Teraz czekam na Twoje lilie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:59, 06 cze 2017

Do góry
Demotywująco jest Marto. Nie mogę się rano zebrać do kupy, bo mnie ten ogród zaprasza: Zostań, zostań, gdzie się tam będziesz zwłóczyć. Morale mi siada.

Wkrótce dojdą lilie i niewydarzona tego roku lawenda.

...uDany ogród 21:56, 06 cze 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Ty masz wszystkiego xN kazda roslina to od razu kolekcja sie tworzy. W bodziszkach zakochalam sie rok temu, mam 4 ale tylko jednego nazwe znam, choc nie jestem pewna czy nie pomylona, bo mial byc brazowy hmm

W miare rozwoju mojego ogrodu przybywa roslinek i bodziszkow bedzie na pewno wiecej

jak zwykle pieknosci pokazujesz

Izuniu no nie każda, ale sporo
Bodziszki, irysy i dzwonki były pierwsze.
Dzwonki się wykruszyły reszta twardziele i dalej ze mną
Z innych kaliny, jaśminowce, brzozy, lilaki, krzewuszki, wiśnie, żylistki, dzikie róże, hortensje, tawuły, piwonie, bergenie, ciemierniki, hosty, trawy, żurawki, paprocie, lilie wodne i cyprysiki tępołuskowe ...to tyle

Dziękuję serdecznie

Dzisiejsze iryski, świeżutkie

Moja codzienność - ogród Oli 18:42, 06 cze 2017

Do góry
przepiękne te lilie polezałabym tam na leżaczku, potem cos w Altanie przegryzła i znów siup na leżaczek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies