Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 23:02, 07 cze 2017

Szałwia.. jak zwykle nazwy nie zapisałam..

Pierwsza dalia..

Pozdrawiam Yolke..
Pszczelarnia 23:07, 07 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)
Knautia z nasionek angielskich osiągnęła prawie moją wysokość.. nasionka posiałam po rocznej przerwie.. w zeszłym roku ledwo zipała, a w tym pokazuje co potrafi.... już ją lubię

Jarzmianki daja czadu .. i hosta .. też ją lubię... pomimo przemarznięcia ładnie się odbudowała.

(...)

A nie mówiłam, że rośliny się zbiorą! Piękna kompozycja. I knautia też (zastanawiam się, gdzie jest moja? - chyba też siałam).

Pszczelarnia 23:08, 07 cze 2017

Dalia już kwitnie?
mira 00:20, 08 cze 2017

Naparstnice....rewelka
te od Ciebie miałam 2 lata i przepadły, kupowałam takie odmianowe i też kiepsko - one chyba zasadową ziemię muszą mieć co?

Ciekawa jestem tej listy do wypierniczenia

Piwonie masz super te to na pewno zostaną .

pozdrawiam
mikina34 11:01, 08 cze 2017

Aniu,
ponawiam pytanie,
"czy jak wsadzę pod orlikami cebulki, które maja dać kwiaty koło sierpnia (czy września) to one wzejdą? Wiem, że z letka głupie prytanie ale zawsze orliki mają taką masę liści, że zastanawiam się czy te z cebulek zwyczajnie będą miały światło żeby rosnąć "

Jak znajdziesz nanosekundękliknij dwa słowa
margaretka3 11:33, 08 cze 2017

No w hosty to ja wierzyłam. Ta niebieska skradła też moje serce.
Nie mówiąc o piwoniach, morelowej naparstnicy i jarzmiankach w masie. Cudnie.
Masz tyle pięknych roślin.
Gocha 13:04, 08 cze 2017

Aniu u mnie podobnie z orlikami- w jeden dzień zostały tylko kwiaty- wszystkie liście zjedzone. I tak było też w ubiegłym roku. Podziwiam Twoje naparstnice- u mnie niestety nie rosną - w jednym roku sama je wysiałam posadziłam całe poletko ale kwitły jakoś rachitycznie i w ogóle się nie rozsiały. A tak mi się podobają.
Mala_Mi 13:10, 08 cze 2017

mikina34 napisał(a)
Aniu,
ponawiam pytanie,
"czy jak wsadzę pod orlikami cebulki, które maja dać kwiaty koło sierpnia (czy września) to one wzejdą? Wiem, że z letka głupie prytanie ale zawsze orliki mają taką masę liści, że zastanawiam się czy te z cebulek zwyczajnie będą miały światło żeby rosnąć "

Jak znajdziesz nanosekundękliknij dwa słowa

Nie wiem
Poza tym jakie cebulki i jakie orliki.. są niskie, wysokie, ażurowe i bardzo mocno liściaste, cebulki też są różne.. mogą to być irysy, a mogą być lilie.

Ja bym posadziła. Rośliny rwą się do słońca i dadzą sobie radę.. poza tym orliki można ściąć po kwitnieniu. Ja czasami swoje przycinam jak dostają brzydkich liści.
mikina34 13:38, 08 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)

Nie wiem
Poza tym jakie cebulki i jakie orliki.. są niskie, wysokie, ażurowe i bardzo mocno liściaste, cebulki też są różne.. mogą to być irysy, a mogą być lilie.

Ja bym posadziła. Rośliny rwą się do słońca i dadzą sobie radę.. poza tym orliki można ściąć po kwitnieniu. Ja czasami swoje przycinam jak dostają brzydkich liści.

Orliki zwykłe jakieś, wysokie i liściaste i kolorowiaste po kwitnięciu liście są mega
a cebulki to jakieś kupiłam w L. nie pamiętam nazwy ...ale pójdę za Twoja myślą, że roślinka rwie się do słońca , poza tym najwyżej ciachnę liście i szlus
Dorota123 17:28, 08 cze 2017

Informacje o piwonii zapisałam. Dziękuję.