Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Mirka 12:26, 07 cze 2017

Basiu ja powiem tak:Zostaw je tak jak są w doniczce na jesieni jak zgubią liście przesadz na docelowe miejsce.Nawet nie poczują że przesadzałaś teraz tak.No ale każdy robi inaczej .Ja nigdy nie ruszam patyków aż do jesieni.Prosiłaś o radę to napisałam .Decyzja należy do ciebie.
violka171 20:43, 07 cze 2017

Wychodowałaś zacne anabelki ,tylko pogratulować,napisze jak dziewczyny-od razu w grunt dadzą radę z takim korzeniem ,jak tam Lilia mutantka się ma ?ciekawa jestem jej,
mi Basiu te kupione mutantki podgryzł slimak,masz na to jakis sposób?tymczasowo okryłam je butelkami ale na długo tak nie mogą być przecież
elka_ 20:57, 07 cze 2017

gobasia napisał(a)

Piękne rabaty pełne kwiatów.
Te brązowe irysy też mam Kocham irysy, są takie bezproblemowe.

Co to za kwiatki, ten intensywnie różowy łan?
gobasia 12:17, 08 cze 2017

zszywka napisał(a)
Basiu poczytałam co tam słychać i firletka mnie zauroczyła, moja jeszcze malutka i nie ma tyle kwiecia. Jej kolor powala! Iryski też masz super, ja mam te najzwyklejsze niebieskawe i chyba posadzę je w wielorybie... Zobaczę co mi głowa podpowie

Warzywnik i rabatki imponujące
zazdroszczę Ci koperku, ja siałam już 3 raz i nic hahah. ehh, co poczynić

Co do magnolii, nawoziłaś ją? Może brakuje jej składników, ja nawoziłam swoją drugi raz i listki ma zielone

Bocianków szkoda

Ślę pozdrówka z burzowego Śląska

Magnoli nie nawozilam..muszę kupić jej jakiś nawóz ale teraz po deszczach trochę listki nabierają koloru
moja firletka też rozsadzana jesienią ...ale widocznie jej podpasowało miejsce

Koperek ci nie wschodzi czy zjadają go mszyce? moj to samosiew ..zostawilam na brzegu rabaty i jest strasznie gesty

gobasia 12:20, 08 cze 2017

Basilikum napisał(a)
ojej szkoda tych bociankow wczesniej pola nie byly tak pryskane to byo ich wiecej.

noo już drugi rok bez młodych
gobasia 12:23, 08 cze 2017

Milka napisał(a)

Cudne i sztywne
O dziwo i moje siewki urosły, teraz dumam, chyba miejsce tylko w donicach, większych, choć wolałabym, jak u ciebie
Truskawki swoje juz zajadam, oby i pomidory były

widziałam sadzoneczki ..malutkie ,ale może zdążysz spróbować ...w donicach możesz zapewnić im lepszy dostęp do słońca
Moje truskawy jeszcze zielone
gobasia 12:24, 08 cze 2017

Kindzia napisał(a)
Szkoda bocianków, ale pewnie nie było w pełni zdrowe i...prawo dżungli, niestety...
Ty ogrodniczka pełną gębą, to mnie nie dziwi wcale, że takie tłuste krzaki pomidorów masz.

Chętnie przyjmę iryski, mam miejsce, w którym, po reorganizacji rabaty, mi same żółte rosną. Przełamać ten kolor dobrze będzie.

Jeżeli nie przyjadę, wyślę. Będziesz miała niebieskie na pewno w tym roku.

to fajnie
gobasia 12:30, 08 cze 2017

Dziewczynki kochane dziękuję za dobre rady

Zrobilam tak: patyk ąnabelki co byl wyciągniety z ziemi posadziłam w gruncie w warzywniku dodałam mu jeszcze 2 ( też takie ukorzenione na całym odcinku co był w ziemi) zostało w doniczce jeszcze 7 ...posadzę jeszcze trzy a 4 zostawie w doniczce i będzie ok

gobasia 12:43, 08 cze 2017

violka171 napisał(a)
Wychodowałaś zacne anabelki ,tylko pogratulować,napisze jak dziewczyny-od razu w grunt dadzą radę z takim korzeniem ,jak tam Lilia mutantka się ma ?ciekawa jestem jej,
mi Basiu te kupione mutantki podgryzł slimak,masz na to jakis sposób?tymczasowo okryłam je butelkami ale na długo tak nie mogą być przecież
Viola widziałam ...wielka szkoda ja ze slimakami problemu nie mam to i sposobów nie znam coś gdzięś słyszalam ,żeby popiolem posypać w koło rośliny...ale czy to skuteczny środek nie wiem..Moja słabiutka może z 10 kwiatków bedzie miała ...ale wszystkie lilie u mnie do d..y

ale jaką mam ładną trawę molinia się nazywa

gobasia 12:46, 08 cze 2017

elka_ napisał(a)

Piękne rabaty pełne kwiatów.
Te brązowe irysy też mam Kocham irysy, są takie bezproblemowe.

Co to za kwiatki, ten intensywnie różowy łan?

Elu to jest firletka smółka