Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród prawie romantyczny 19:09, 19 mar 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Gratulki

Śliczna Dziękuję

Edit: To zdjęcie od wczoraj za mną chodzi
Ogród tworzony z pasją 19:07, 19 mar 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

U mnie też wszystko się zieleni. Bardzo się cieszę.
Korona cesarska strasznie urosła!

A u mnie korony wyginęły.Pozdrówka.
Świdośliwa - Amelanchier 19:01, 19 mar 2015

Do góry
Ja mam dwie świdośliwy. Jedna to kanadyjska. Rośnie raczej w formie drzewka. Ta jeszcze nie owocowała, ale w tym roku będzie miała kwiaty. Może ją coś zapyli. Już niedługo zakwitnie. To u nich normalne, że kwitną na przełomie kwietnia i maja. A, najważniejsze, jest cudna jesienią. Ma liście raczej podłużne, szpiczaste, jesienią przebarwiają się na cudny, czerwono-malinowy kolor. Nie zdążyła się wybarwić bo ją w tamtym roku przesadzałam i się ukorzeniała.

Dobrze przezimowała i już szykuje się do kwitnięcia

Leśny ogród z plażą 18:52, 19 mar 2015

Do góry
uleczka napisał(a)

wczorajsza zorza polarna nad Bukowcem

Piękne zdjecie a ja wyglądałam i nic nie było widac. O której była ta zorza? Na szczęście już kiedyś zorze w Polsce widziałam , cudne zjawisko.
Moja codzienność - ogród Oli 18:51, 19 mar 2015

Do góry

Rododendronowy ogród II. 18:37, 19 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Cytuję wszystkie bez wyjątku..... i prostuję Twoja informację.... Twoja łączka większa i ładniejsza Moja największa łączka została rozwalone moimi łapkami.. Oddaję Ci palmę pierwszeństwa.... zaraz po polanie Chochołowskiej

Na sztuki i tak Ty wygrywasz. Ta łączka którą pokazuje utrzymała sie bez strat ale druga większa mocno przerzedzona , wielu krokusów brakuje. Szkoda bo dwie takie łączki to podwójna radośc. Posadziłam na tych łysinach inne kwiatki jeśli krokusom sie nie podobało to może np kokoryczy pogietej się spodoba.
Kupiłam dzis w OBI piwonię krzewiastą . Piękne zdjecia były i trudno było sie zdecydowac ale czy gatunki a przynajmniej kolor będzie taki jak ma byc kto wie bo pąk mi coś za jasny.

Pojęcia nie mam gdzie ja posadzic. Muszę M urabiac o skasowanie kawałka trawnika.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 18:21, 19 mar 2015

Do góry
Dzisiaj kupiłam trzy opakowania host, hosta różowa

Ogród Mirelli 18:20, 19 mar 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Drugi rh rozłożysty krzak, liście jasno-zielone, karbowane, trochę skręcone.

Rh były pryskane miedzianem.
Co jeszcze mogę dla nich zrobić, żeby przetrwały, co im dolega?

Te poskrecane liście to wynik działania albo mszyc albo mączlików w czasie rozwoju liści . Wypijały soki i liśc sie poskrecał. Wszystkie rh sa blade wiec koniecznie trzeba je opryskac mieszanka nawozowa najlepiej tych trzech nawozów oczywiście opdowiednio rozcieńczonych.

No i koniecznie napisz mi o tej ziemii.
Ogród Mirelli 18:15, 19 mar 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Zdjęcia dla Bogdzi.
Pierwszy rh oklapłe liście zielone, siwa łodyga. Tam była okropna glina.

Na pierwszym zdjeciu to ze liscie są opuszczone na razie jest dopuszczalne bo nocami są przymrozki i one sie tak dostosowują do zimnych temperatur. Jak sie pogoda na stałe poprawi powinny sie podnieśc. Krzak wygląda średnio ale jeśli rósł w glinie to i tak nie najgorzej chyba tylko dlatego że nie rósł w niej długo.
Kosolkowa Pasja 18:13, 19 mar 2015

Do góry
Zakupy z B. i CO- jezowki, liatra, mieczyki i zawilce

Ranczo Edy 17:43, 19 mar 2015

Do góry
biały

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:43, 19 mar 2015

Do góry
Pamajo8589 napisał(a)
Witaj Irenko!
Do tej pory po cichutku podglądałam Twój wątek. Podczytuję go razem z wątkiem Madżenki i Małej Mi ale jeszcze mnóstwo przede mną.
Utonęłam w Ogrodowisku. Notuję i notuję w elektronicznym notesie i jestem pod wrażeniem Waszej tytanicznej pracy i ogromnej wiedzy.
Na jednym ze zdjęć widziałam u Ciebie brunnerę Jack Frost posadzoną pod drzewem. Czy mogłabyś mi powiedzieć ile sadzonek posadziłaś? Nigdzie nie mogę (albo nie umiem) znaleźć informacji jak gęsto należy ją sadzić. Chciałabym ją posadzić pod ogromną, rozrośniętą starą magnolią gdzie jest mnóstwo cienia.
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Bardzo cię podziwiam, że czytasz tyle stron wątków i na dodatek, akurat wątki długaśnetrzeba przyznać, że faktycznie przez te 3 lata, ogrody przechodziły kilka rewolucji, z flanki na flankę tez, ale warto było, mnóstwo radości i satysfakcji
Co do brunery, musisz posadzic co najmniej w odległości 30 cm, bo szybko rosną, mega wielkie kepy się robią i potem wchodzą na siebie, ale zaradzisz temu, bo wykopiesz, podzielisz i będziesz miec sadzonki na inne miejsca. Ta odmiana brunery jest cudowna i z liści i z kwiató, szybko rusza i kwitnie, u mnie juz zaczęła Miałam 6 sadzonek, potem urosły, podzieliłam na kilkanaście, obdarowałam też innych ogrodowiczan pod magnolią będzie jej idealnie

i ciemierniki, rok temu były w donicy, teraz cieszą w gruncie, pogryzione przez młodziutkie slimaki

Dzięki za odwiedziny, ciepłe wsparcie i powodzenia, zakładaj wątek, będziemy pomagać
Ogród tworzony z pasją 17:41, 19 mar 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Cześć Karolu. U mnie po ostatnim podlaniu rośliny ruszyły niesamowicie. Wszystko fajnie się zieleni i pączkuje ☺

U mnie też wszystko się zieleni. Bardzo się cieszę.
Korona cesarska strasznie urosła!
Ranczo Edy 17:41, 19 mar 2015

Do góry
jasny

Ranczo Edy 17:40, 19 mar 2015

Do góry
ciemny

Rododendronowy ogród II. 17:39, 19 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Cytuję wszystkie bez wyjątku..... i prostuję Twoja informację.... Twoja łączka większa i ładniejsza Moja największa łączka została rozwalone moimi łapkami.. Oddaję Ci palmę pierwszeństwa.... zaraz po polanie Chochołowskiej
Ranczo Edy 17:38, 19 mar 2015

Do góry
Ewcia Karolu dziękuję
A to dziś

Ogród tworzony z pasją 17:37, 19 mar 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Takie przymrozki a ja na balkonie zostawiłam porzeczki i lawendę
i też pozdrawiam

Mam nadzieję, że nic się nie stanie!
U mnie tawula już listki ma.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:21, 19 mar 2015

Do góry
Mala_Mi...wypucowany na chwilę obecną, a jaki będzie, jak wpadniesz, naturalny, wy będziecie ważniejsi, ogród niech się broni sam, miał rewolucje, starania, teraz ja chcę coś od niego
jestem z ciebie dumna, ale wiem, że faktycznie bez noża ani rusz minie i to ważne i pamiętam, żeś w grupie ryzyka, pilnuj się, to wszystko takie przewrotne. Aniu dziękuję za wszystko

Zielona....Marta bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów tylko pilnuj się! bo klapsa dam

Rench...Reniu cudne słowa i moja radość tym większadziękuję jeszcze chyba jestem w szoku

oskubałam z piórek 31 rozplenic Little Bunny, teraz sa jeżyki

tu jesienią dosadzałam, zmieniałam, teraz patyki hortek nawtykałam, ciekawa jestem premiery

chyba ta kulka zaczyna zasłaniać i są już nowe przyrosty!

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 17:20, 19 mar 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies