Muszę posadzić 2 drzewka wzdłuż rzędu tuj. Będę przy nich robić rabatę, żeby złamać ten nudny 9 metrowy rząd To nie mogą być duże drzewa- raczej wielkości nigry- o lekkim pokroju. Myślę intensywnie.... Ostatnio oglądałam wiśnie royal burgundy- też pięknie kwitną, tylko były szczepione szczepione na 1.50 cm. Nie wiem czy nie za nisko. Liście bordowe cały rok. Może masz jakieś inne pomysły?
Tak nie widząc miejsca ciezko powiedziec, ale napisze ci co ja mam z takich nie za wielkich...
sliwy: nigra i amonogawa, obie mi sie podobają ale amonogawa jest piękna
jabłonki: red setinel i royality, royality ma cudne kwiatki, wkleilam fotke kilka str wczesniej
jarząby: dodong i flanrock, oba chudziaki, ladnie sie przebarwiają
Czy to jest estragon ??
Grube lodygi, duzę pedy, w ub roku był wiotki i cienki a w tym roku wyroslo cos takiego... [/quot
Witaj pracuję w markecie warzywnym przychodzą zioła do nas różne tak więc odpowiadam rzypomina estragon i także rozmaryn .Rózni producenci dostarczają zioła różnie wyglądają a może ma jakiś smak na koniuszku języka warto spróbować ,rozetrzyj listki można rozpoznać po zapachu.
Jarząby musiałam wyguglować, bo nie znałam żadnego Pierwszy jest spory- trzeba by go pewnie ciąć, ale ma fajny ażurowy pokrój... drugi raczej do mnie za mały Ale fajnie się przebarwiają...
Obejrzałam też jabłonki...Zastanawiam się...
O moich drzewkach napisałam u mnie na 237 stronie- tam możesz zobaczyć ten rząd tuj. Mniej więcej w połowie chcę posadzić te drzewka....Najlepiej wyglądałby tam bordowy lub jasnozielony kolor liści.....