Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

wiewiora 07:49, 03 maj 2015

Katkak napisał(a)
Moje dzisiejsze zakupy . Świerk pospolity Pusch, języczka Przewalskiego i ciemiernik . Brakło mi kasy na jeszcze jedną języczkę . A najlepsze jest to, że pojechałam do szkółki p 3 szałwie omszone, ale, że nie było... Nie, nie, nie, to nie tak, że skusiłam się na coś nieplanowanego. Wszystkie kupione te roślinki miałam na mojej dłuuugiej liście chciejstw, tyle że nie miałam ich kupować dziś .

gdyby ktoś miał wątpliwości co kupiłam to na doniczce jest napisane

Spójrzcie jaki piękny . Będę sobie teraz do niego wzdychać

Widzę że zakupy udane, a szmaragd rewelacja aż nie dowierzałam że można tak wyhodować .
Katkak 13:40, 03 maj 2015

Uwielbiaqm "łapać" słońce igrające w roślinach. Zawsze pięknie to wygląda
Iggia 14:35, 03 maj 2015

Kasia, śliczne te szafirki
Co to za szmaragd? Jaka to odmiana?
kasiek 19:47, 03 maj 2015

Katkak napisał(a)

Z tej już, że tak powiem niekoniecznie. Podjęłam dziś męską decyzję o zlikwidowaniu warzywnika, bo z takiego malutkiego i tak pożytek niewielki, a miejsce zagospodaruję na coś innego.

Raju - mój M z takiej decyzji by sie złamał - ja musze warzywniak na balkonie zakładać
A może połączysz piekne z pożyteznym? Za warzywnikiem posadzisz tuje lub cisy by miał tło.
Tu potrzeba coś architektonicznego, co skupi uwagę. Perspektywę dalsz i blizsza - ale bedziesz miała zabawę!
Buziole!
Katkak 20:04, 03 maj 2015

kasiek napisał(a)

Raju - mój M z takiej decyzji by sie złamał - ja musze warzywniak na balkonie zakładać
A może połączysz piekne z pożyteznym? Za warzywnikiem posadzisz tuje lub cisy by miał tło.
Tu potrzeba coś architektonicznego, co skupi uwagę. Perspektywę dalsz i blizsza - ale bedziesz miała zabawę!
Buziole!

Kasiulka trochę tę decyzję z bólem serca podjęłam. Pamiętasz moje dynie, prawda? Ale z drugiej strony... Warzywnik mały, to i plony niewielkie. Pracy nieproporcjonalnie dużo do zbiorów. No i jak wyjeżdżamy na wakacje to moja biedna mama musi codziennie do nas śmigać i podlewać warzywka. A wiesz, że raz nam właśnie jak byliśmy na wakacjach ktoś całą paprykę poobrywał? Zostanie miejsce na zioła i rukolę, a reszta będzie na chciejstwa. Kieruję się rozsądkiem, choć trochę mi żal...
Taki lubczyk wczoraj ciachnęłam. Pociachałam go i powędrował do zamrażarki na zimę do zup . A troszkę wylądowało w rosołku .
Katkak 20:16, 03 maj 2015

Tulipki codziennie zaskakują czymś nowym

Nallar 20:24, 03 maj 2015

Lubczyka zapach poczułam
A tulipanowy pokaz bardzo mi się podoba, ja takich ślicznych nie mam, ale jesienią zakupię na pewno.
Katkak 20:28, 03 maj 2015

Walka z mleczami, poszło na noże
jola54 21:40, 03 maj 2015

Kasiu! Odwiedzam Twój wątek stale, choć czasem nic nie piszę, ale pamiętam i pozdrawiam serdecznie
Luki 21:48, 03 maj 2015

Piękne kolorki tulipanów, a ten Smaragd też niczego sobie Ah te mlecze, nie chce mi się tego wyrywać. Może się zmuszę i troszkę oczyszczę mój 'cudowny' trawnik