Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:17, 22 kwi 2015

Do góry
Ogrodowe przygody 21:17, 22 kwi 2015

Do góry
Ogród wyrozumiały 21:17, 22 kwi 2015

Do góry
iwka - ale mnie rozśmieszyłaś z tym : "ostatnio wszystko wyrzucam".
Mam takie miejsce w ogrodzie,którego nie pokazuje (na początku wątku tak),bo tam było mydło i powidło,które we właściwym czasie sprawiało mi radość .
Wiem,że kiedyś będzie musiała dokonać się tam metamorfoza (ale jeszcze do tego daleko) a póki co uszczuplam tam po trochu to dobrodziejstwo.
I tak np. bzy (słabo kwitły) dam im jeszcze szansę teraz ,jeśli marniutko to aut,jeśli sensownie to może nowa miejscówka...
rośnie tam złotlin ,forsycja (niech nie zmyli,że lubię żółty w ogrodzie) ..Złotlin chcę wyrzucić już..
Idę tam dzisiaj i

uśmiecha się do mnie
Rośnie tam jeszcze mahonia

Hmmm jak to się stało,że znów żółty kolor ?
"W kolorze blue" 21:16, 22 kwi 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

patrz...

Ładne, ale ja zejdę na zawał szybciej nim one takie będą
Działka wkoło Lubczyka :) 21:15, 22 kwi 2015

Do góry
Nikita napisał(a)
Kasiu przepraszam, że dopiero dziś wklejam fotki z naszego spotkania, ale wczoraj popołudniu miałam gości i okazało się, że jest to wizyta ze śniadaniem. Tak więc pędzikiem teraz nadrabiam zaległości i już wklejam.

Reszta fotek u mnie w wątku.

Kasiu, bardzo dziękuję za gościnę. Ogromnie cieszę się, że się spotkałyśmy…jesteś super babka. Jeżeli będę kiedykolwiek przejazdem to na pewno dam znać i jeśli tylko będziesz chciała to odwiedzę cię na pewno. A ogród twój ma ogromny potencjał i właścicielkę która z wielką miłością dba o niego… Największe wrażenie zrobił na mnie twój sad...tyle rozmaitych drzew (czytaj: przepysznych owoców)…aż żałuję, że u mnie nie ma miejsca na takie nasadzenia. Pozdrowienia dla „zapracowanej” drugiej połówki i ucałowania dla córci.. Oczywiście synka też ucałuj (może innym razem pozna ciocię Nikitę)

Kochana, dzięki za zdjęcia i jeszcze raz za wizytę oczywiście, jak będziesz kiedyś jeszcze w C-nku, to zapraszam do nas spotkanie było naprawdę przemiłe i bardzo dobrze czułam się w Twoim towarzystwie pierwsze spotkanie, a gadałyśmy, jakbyśmy znały się wieki
dziękujemy za pozdrowienia
a synek przyszedł ze szkoły, zobaczył, że obrus na stole i kwiatki (bo u nas to od święta taki wystrój )i pyta się, czy była już pani z ogrodniczego (pomylił oczywiście z ogrodowiska), westchnął z żalem, że już byłaś więc chcąc nie chcąc, musisz jeszcze przyjechac, jak Mati będzie w domu i jak em skończy elewację, to też może spokojnie pogadacie
buziaczki :*
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:14, 22 kwi 2015

Do góry
Edyta10 napisał(a)
zachorowałam na przylaszczkę u mnie hosty też ruszyły, ale nie wszystkie

Edytko to mus kupić u mnie też nie wszystkie ale z dnia na dzień coraz więcej kiełków widzę
sangwinaria Pleno
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:13, 22 kwi 2015

Do góry
Ogrodowe przygody 21:12, 22 kwi 2015

Do góry
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:12, 22 kwi 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Gosia,
a co będzie posadzone na frontowej rabacie. Czy był na nią pomysł, bo nie mogę znaleźć.
Ja bym dała dodatkowe pole na niskie byliny, ale w jednolitym gatunku, żeby nie było misz masz. Bez przedzielania rabaty kostką. Znaczy się kostka tylko po zewnętrznej krawędzi. Coś takiego, żeby uniknąć symetrii

A w ogóle docelowo zrezygnowałabym z trawy na tym kawałku tylko weź pod uwagę, że ja w transie wycinania darni jestem Dodawałabym takie pola od najwyższych do najniższych roślin. Każde pole jednolite rośliny.

Asieńko dziękuję, że zajrzałaś.
O tej trawie to była debata
Trawy nie możemy zlikwidować , mąż tam parkuje autem.I faktycznie może być potrzebne to miejsce, bo mają robić chodnik.Na razie trawa zostaje.Może kiedyś wysypiemy czymś to miejsce.Jednak nie chciałabym samej kostki i szarości, bo z boku trawa będzie zlikwidowana.
Asieńko z prawej strony już trochę poprawiłam linię i wg Twojego planu trzebaby ciut z lewej, jutro zobaczę

A pomysł na tą rabatę już wstawiam

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:11, 22 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Aniu dziękuję za rozpoznanie u mnie szachownicy, ja zupełnie zapomniałam, ze ja ją kupiłam szok ona będzie miała kwiatki cieszę się A U ciebie wiosna już pokazała co potrafi ślicznie
Ps a tę szachownicę trzeba jakoś specjalnie traktować ?

traktować jak królową, bo to rzadka odmiana i cenna jest jeszcze białaznacznik po kwitnieniu postaw bo zanika na zimę, cobyś jej nie wykopała
Ogrodowe przygody 21:11, 22 kwi 2015

Do góry
czereśnia

"W kolorze blue" 21:10, 22 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
`miód lejesz na moje serce, ale nawet Danusia mówiła, że brabanty to łajzy

patrz...
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:09, 22 kwi 2015

Do góry
Iwonko posłuchałam rad i próbowałam robić zdjęcia makro. Większego zbliżenia nie udało się osiągnąć.
Ogrodowe przygody 21:08, 22 kwi 2015

Do góry
umbrellka
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:07, 22 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Przyszła paczka z Bylinowego Dorodne, świetnie zapakowane roślinki
Już siedzą w ziemi Znowu do zmroku sadziłam

Małgosiu szalejesz zakupowo zamówiłaś tam jakieś trawki? bo ja patrzyłam na ich sklep,ale z tych traw co mnie interesują mają tylko miskant morning light.
Skąpana w słońcu 21:06, 22 kwi 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

A białe hiacynty do towarzystwa dostaną szafirki fioletowe i niebieskie

Piękne zestawienie białych hiacyntów i szafirków . Ślicznie razem wyglądają .

Ogrodowe przygody 21:06, 22 kwi 2015

Do góry
nowa wsadzona trawa ruszyła i trzmielina

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:06, 22 kwi 2015

Do góry
Marta7 napisał(a)
Aniu ależ masz ciekawe kwiatki,można jak zwykle u Ciebie sporo się nauczyć,u mnie sasankom jeszcze daleko do kwitnięcia,a przylaszczki cosik mnie nie lubią,zamierają u mnie...
Pozdrawiam serdecznie

Marta może za bardzo na słońcu? one lubią półcień
Ogrodowe przygody 21:04, 22 kwi 2015

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:04, 22 kwi 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Aniu uwielbiam u Ciebie ten istny ocean roślin. Co do piwonii to też nie mogę doczekać się swoich. Jedna mi tylko kwitnie bo dorosła 2 sezony reszta w ziemi od zeszłego roku.

Chyba za bardzo chwaliłam się drzewiastą a dzisiaj nad ranem dzikie koty mi ja połamały ryczałam się strasznie

próbowałam ją ratować, bo jest na cienkiej niteczce ale chyba nic z tego tłukły się po nie i po żonkilach i co z nimi zrobić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies