Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 18:17, 12 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Malujemy. To najgorsza praca dla mojego M.
Zawsze przy tym musimy na siebie powarczeć. Wrrrrrr...

Skąd ja to znam ))
Ogródek Iwony II 18:05, 12 lis 2016

Do góry
Malujemy. To najgorsza praca dla mojego M.
Zawsze przy tym musimy na siebie powarczeć. Wrrrrrr...
Jak to wszystko ogarnąć? 18:03, 12 lis 2016

Do góry
Po niedzieli ci poszukam u Any art.
Mam gdzieś na pinach.
Teraz malujemy pokój gościnny.
M tego strasznie nie lubi. Wrrrrrr...
NewLife w ogrodzie 15:06, 12 lis 2016

Do góry
Beatko, nie chcę cię denerwować, ale u mnie zielono. Tylko -6 było
Na północnej stronie nadal roślinki oszronione.
Dobrze wybrałaś platany
Zawsze podobały mi się w ogrodzie z platanem

Jak to wszystko ogarnąć? 06:48, 12 lis 2016

Do góry
Uff, Asia już poprawiła to, nad czym myślałam.
Świetnie, że złapałaś pomysł.
Jestem za pierwszą wersją.
Ale ja bym przeciągnęła linię przez tą rabatkę przy wejściu.
Pamiętasz, jak Ana robiła tą rabatkę? Część ma w żwirku, część w ziemi. Wygląda u niej, jakby linia trawnika przeszła przez rabatę.
Ogródek Iwony II 22:29, 11 lis 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Właśnie wyszukałam wstążkę. Miałam zapas z zeszłego roku, jak robiłam bombki. Rok temu miałam czerwone, teraz będą zielone kokardki
Jutro powiążę, choć wielew tym roku nie mam

Tak przy okazji, dziewczyny, nie kupujcie wstążek na metry. Bez sensu. Lepiej sobie kupić hurtowo całą rolkę za 5 zł.. Będzie też do prezentów.
Ja kupuję tu
Tylko ja mam do nich 6 km

Ja kupiła w sklepie florystycznym za 6zł , teraz poluje na białe ozdoby choinkowe, wymyśliłam sobie , że choinkę chce calutką na biało, może coś z srebra dołożę, ale jeszcze nie wiem na 100%
Jak to wszystko ogarnąć? 22:05, 11 lis 2016

Do góry
Bardzo podoba mi się Tereniu twoje podejście :
Plan plus fotki - super.
Ta ścieżka z boku - to podjazd do części gospodarczych?
Ogródek Iwony II 21:54, 11 lis 2016

Do góry
Właśnie wyszukałam wstążkę. Miałam zapas z zeszłego roku, jak robiłam bombki. Rok temu miałam czerwone, teraz będą zielone kokardki
Jutro powiążę, choć wielew tym roku nie mam

Tak przy okazji, dziewczyny, nie kupujcie wstążek na metry. Bez sensu. Lepiej sobie kupić hurtowo całą rolkę za 5 zł.. Będzie też do prezentów.
Ja kupuję tu
Tylko ja mam do nich 6 km
Ogródek Iwony II 21:02, 11 lis 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
o wszędzie się coś dzieje remontowo jestem ciekawa efektów przed i po rób zdjęcia. Mi po remoncie kuchni chodzi po głowie odświeżenie korytarza chcę pomalować na szaro, mam tam też piaskowiec i jego też chcę na szaro.Buczki piękne

Z tym przed chyba za późno. Połowa z szaf wyjęta. Potykam się o moje papiery, które muszę przejrzeć, co jus niepotrzebne
Ogródek Iwony II 21:00, 11 lis 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Na samą myśl o malowaniu biorą mnie mdłości, w tym roku pół domu odmalowałem, a w przyszłym czeka mnie malowanie u siostry, a tam to rusztowania trzeba rozłożyć... normalnie mnie mdli na myśl o wałku i farbie

Łuki, w salonie mam podobnie. Bez rusztowania ani rusz
Dlatego przeciągam. Nie mam takiego brata w pobliżu.
Ogródek Iwony II 20:58, 11 lis 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Buczek cudowny Pięknie wygląda w tym miejscu. Płyty w żwirze bardzo mi się podobają.
Tak mocno już ziemia u Ciebie zmarznięta? Wow. U mnie błoto... Trzymam kciuki, żebyś cisy mogła dobrze posadzić

U mnie dziś cały dzień aż do teraz słychać żurawie. Bardzo dużo ich w tym roku nad nami przelatuje.

Tak patrzę, że wkradł się błąd - literówka.
Ziemia tak na wierzchu tylko. 3 cm...
Ogródek Iwony II 20:02, 11 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Fotki buczka już są

Dobrze masz, ze nie musisz chować roślin

Ewuniu, dziś dołowałam resztę sadzonek bukszpanu. Ziemia na 43 cm zmarznięta. le dalej jest jeszcze dobrze.
Zadołowałam więc bukszpan, posadziłam jedną różyczkę, co w doniczce w domu dla ozdoby stała, posadziłam resztę zapomnianych cebulek... A potem przesadziłam jeszcze dwie róże, podlałam i zakopczykowałam...

Po niedzieli mają jeszcze przyjść cisy, więc liczę na lepszą pogodę...
U mnie śniegu jeszcze nie ma...

Doniczek w garażu nie będę zostawiać, bo wprawdzie ściany ocieplone, ale dach nie. Więc mogłoby co nieco zmarznąć ...

Do domu przyniosłam agawy. Mam kilka doniczek z nimi i zimują w pomieszczeniu gospodarczym na parapecie.
Pelargonie też już w domu...

Będę jeszcze wykopywać kilka karp werbeny i przechowam na parapecie, by robić zimą sadzonki. Rok temu sporo sadzonek naprodukowałam. Co podrosły, to ucinałam i do wody, a potem z korzonkami do ziemi

Buczek cudowny Pięknie wygląda w tym miejscu. Płyty w żwirze bardzo mi się podobają.
Tak mocno już ziemia u Ciebie zmarznięta? Wow. U mnie błoto... Trzymam kciuki, żebyś cisy mogła dobrze posadzić

U mnie dziś cały dzień aż do teraz słychać żurawie. Bardzo dużo ich w tym roku nad nami przelatuje.
Żywopłotki cisowe. 19:13, 11 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Haniu, musisz się koniecznie wiosną przypomnieć. Dostaniesz na pewno
Dzielić się nie musisz
Wszystko się bujnie rozrasta... W przyszłym roku muszę postawić na trawy
Koniecznie zwiększę ilość miejscówek na trawki

Hani, jak ci się chciało liczyć cebulowe?
ja nie mam pojęcia, ile posadziłam, ale za dużo tego nie ma. Mam małe rabatki. Niemal na każdej coś się znajdzie wiosną

Opuchlaki a kysz ... Niech padną ...

Iwko tulipany liczyłam jak przebierałam zaraz po wykopaniu. zapisałam karteczki jaki kolor i szt. Nowe kupowałam to zaraz do zeszytu wpisałam jakie odmiany.
potem zliczyłam ile opakowań + kupiłam w obi czarne na szt.

Wiosną z trawami też planuję zmiany.

Jajom opuchlaków robiłam a kysz, a kysz jak ich gniotłam dobrze że w tym czasie była ładna pogoda, to mnie nie wywiało.
Ogródek Iwony II 19:09, 11 lis 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
U mnie też biało a ja wciąż jeszcze nie mam dopiętych prac. U Ciebie Iwka już widać metę. Kopczykowanie to w grudniu chyba a kiedy będziesz trawki wiązać? Dzisiaj, gdy u mnie spadł śnieg, to widać było, że trawkom brakuje wstążeczek. Rozglądam się po wątkach i już u niektórych zgrabne chochołki. Może to już czas?

Myślę, że już można wiązać trawki.
Beatko, za miesiąc niemal święta, muszę odświeżyć pokoje, na święta znowu wszyscy się pojawią

U mnie nie było śniegu

Dziś pan nam wstawił nowe drzwi do gospodarczego. Budowa na ten rok zamknięta

Ogródek Iwony II 19:06, 11 lis 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha, ha...
Właśnie M się dowiedział o wybranej kolorystyce i mam spięcie
Że niby biały wiodący ... buuuuuuuuuuu ...

Ogródek Iwony II 18:55, 11 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Irga. Zimozielona.

Ładna
Ogródek Iwony II 18:52, 11 lis 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
mam świeżo odmalowaną garderobę ..na biało ...jutro się znów do niej wprowadzam ..i powiem ci że samo malowanie i porządkowanie ...dodaje człowiekowi oddechu ...takie świeże powietrze jakieś się robi i człowiek jakiś lżejszy jak się wyzbędzie starych rzeczy.

PS. pomalutku odświeżamy ...salon na końcu w maju może (bo najwiecej roboty)...albo w lecie biały kolor wiodący ...a czy jakiś się jeszcze pojawi nie wiem?

Ha, ha...
Właśnie M się dowiedział o wybranej kolorystyce i mam spięcie
Że niby biały wiodący ... buuuuuuuuuuu ...
Ogródek Iwony II 18:48, 11 lis 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Iwonko, a co to jest na nóżce na pierwszej fotce z prawej strony?

Irga. Zimozielona.
Wiosną przesadziłam, to ma mniej koralików.
Ale zeszłej zimy zakochałam się w niej:
Tak wyglądała w grudniu 2015:

Wiosną gubi nowe listki, przycinam ją trochę i wypuszcza nowe listki.
Być może za mocno przycięłam ją. Tak kwitła wiosną:

Ogródek Iwony II 18:27, 11 lis 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

a to już szalejesz na świeta bedziesz miec jak znalazł główne pomieszczenie posprzątane

jaki kolor wybrałaś? ...zrobiłaś zdjęcia przedtem ...żeby pokazać potem ?

Justynko, to nie będzie piorunująca zmiana
Ale będzie
Kilka dni temu zadzwoniła znajoma, że chce się pozbyć białych mebelków. To, co mamy dostać, będzie w sam raz do pokoju gościnnego i jeszcze komoda z szafą do pokoju syna.
Wszędzie, gdzie teraz w domu będę malować - będzie biały i szary, ewentualnie szary złamany beżem
W dodatkach grafitowy.
W salonie mam dębowe meble: komoda, ława i stół ... i schody - więc ostatecznie biel, grafit, szary ujednolicą pomieszczenia mam taką nadzieję... Niestety salon na końcu malowany będzie ...
Właśnie robiłam negocjacje z M, by nową kanapę kupić do gościnnego pokoju
Trochę potrwa, by wszystko zagrało
Ale dobrze mówisz, by zrobić fotki przed ...
Ogródek Iwony II 18:16, 11 lis 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Buczka też chętnie obejrzę Poczytałam na temat zimy i widoczki też obejrzałam i cieszę się, że mieszkam w trochę cieplejszym klimacie i donic do garażu stawiać nie muszę

Fotki buczka już są

Dobrze masz, ze nie musisz chować roślin

Ewuniu, dziś dołowałam resztę sadzonek bukszpanu. Ziemia na 3 cm zmarznięta. Ale dalej jest jeszcze dobrze.
Zadołowałam więc bukszpan, posadziłam jedną różyczkę, co w doniczce w domu dla ozdoby stała, posadziłam resztę zapomnianych cebulek... A potem przesadziłam jeszcze dwie róże, podlałam i zakopczykowałam...

Po niedzieli mają jeszcze przyjść cisy, więc liczę na lepszą pogodę...
U mnie śniegu jeszcze nie ma...

Doniczek w garażu nie będę zostawiać, bo wprawdzie ściany ocieplone, ale dach nie. Więc mogłoby co nieco zmarznąć ...

Do domu przyniosłam agawy. Mam kilka doniczek z nimi i zimują w pomieszczeniu gospodarczym na parapecie.
Pelargonie też już w domu...

Będę jeszcze wykopywać kilka karp werbeny i przechowam na parapecie, by robić zimą sadzonki. Rok temu sporo sadzonek naprodukowałam. Co podrosły, to ucinałam i do wody, a potem z korzonkami do ziemi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies