Beatko, nie chcę cię denerwować, ale u mnie zielono. Tylko -6 było
Na północnej stronie nadal roślinki oszronione.
Dobrze wybrałaś platany
Zawsze podobały mi się w ogrodzie z platanem
Uff, Asia już poprawiła to, nad czym myślałam.
Świetnie, że złapałaś pomysł.
Jestem za pierwszą wersją.
Ale ja bym przeciągnęła linię przez tą rabatkę przy wejściu.
Pamiętasz, jak Ana robiła tą rabatkę? Część ma w żwirku, część w ziemi. Wygląda u niej, jakby linia trawnika przeszła przez rabatę.
Ja kupiła w sklepie florystycznym za 6zł , teraz poluje na białe ozdoby choinkowe, wymyśliłam sobie , że choinkę chce calutką na biało, może coś z srebra dołożę, ale jeszcze nie wiem na 100%
Właśnie wyszukałam wstążkę. Miałam zapas z zeszłego roku, jak robiłam bombki. Rok temu miałam czerwone, teraz będą zielone kokardki
Jutro powiążę, choć wielew tym roku nie mam
Tak przy okazji, dziewczyny, nie kupujcie wstążek na metry. Bez sensu. Lepiej sobie kupić hurtowo całą rolkę za 5 zł.. Będzie też do prezentów.
Ja kupuję tu
Tylko ja mam do nich 6 km
Buczek cudowny Pięknie wygląda w tym miejscu. Płyty w żwirze bardzo mi się podobają.
Tak mocno już ziemia u Ciebie zmarznięta? Wow. U mnie błoto... Trzymam kciuki, żebyś cisy mogła dobrze posadzić
U mnie dziś cały dzień aż do teraz słychać żurawie. Bardzo dużo ich w tym roku nad nami przelatuje.
Iwko tulipany liczyłam jak przebierałam zaraz po wykopaniu. zapisałam karteczki jaki kolor i szt. Nowe kupowałam to zaraz do zeszytu wpisałam jakie odmiany.
potem zliczyłam ile opakowań + kupiłam w obi czarne na szt.
Wiosną z trawami też planuję zmiany.
Jajom opuchlaków robiłam a kysz, a kysz jak ich gniotłam dobrze że w tym czasie była ładna pogoda, to mnie nie wywiało.
Irga. Zimozielona.
Wiosną przesadziłam, to ma mniej koralików.
Ale zeszłej zimy zakochałam się w niej:
Tak wyglądała w grudniu 2015:
Wiosną gubi nowe listki, przycinam ją trochę i wypuszcza nowe listki.
Być może za mocno przycięłam ją. Tak kwitła wiosną:
Justynko, to nie będzie piorunująca zmiana
Ale będzie
Kilka dni temu zadzwoniła znajoma, że chce się pozbyć białych mebelków. To, co mamy dostać, będzie w sam raz do pokoju gościnnego i jeszcze komoda z szafą do pokoju syna.
Wszędzie, gdzie teraz w domu będę malować - będzie biały i szary, ewentualnie szary złamany beżem
W dodatkach grafitowy.
W salonie mam dębowe meble: komoda, ława i stół ... i schody - więc ostatecznie biel, grafit, szary ujednolicą pomieszczenia mam taką nadzieję... Niestety salon na końcu malowany będzie ...
Właśnie robiłam negocjacje z M, by nową kanapę kupić do gościnnego pokoju
Trochę potrwa, by wszystko zagrało
Ale dobrze mówisz, by zrobić fotki przed ...
Ewuniu, dziś dołowałam resztę sadzonek bukszpanu. Ziemia na 3 cm zmarznięta. Ale dalej jest jeszcze dobrze.
Zadołowałam więc bukszpan, posadziłam jedną różyczkę, co w doniczce w domu dla ozdoby stała, posadziłam resztę zapomnianych cebulek... A potem przesadziłam jeszcze dwie róże, podlałam i zakopczykowałam...
Po niedzieli mają jeszcze przyjść cisy, więc liczę na lepszą pogodę...
U mnie śniegu jeszcze nie ma...
Doniczek w garażu nie będę zostawiać, bo wprawdzie ściany ocieplone, ale dach nie. Więc mogłoby co nieco zmarznąć ...
Do domu przyniosłam agawy. Mam kilka doniczek z nimi i zimują w pomieszczeniu gospodarczym na parapecie.
Pelargonie też już w domu...
Będę jeszcze wykopywać kilka karp werbeny i przechowam na parapecie, by robić zimą sadzonki. Rok temu sporo sadzonek naprodukowałam. Co podrosły, to ucinałam i do wody, a potem z korzonkami do ziemi