Róże u mnie na pierwszym miejscu, ale zaraz po nich lilie. Azjatyckie niedługo zaczną. Też na nie czekam.
Nie wyobrażam sobie swojego ogrodu bez kwiatów. Bardzo jestem ciekawa jakie będą bezimienne jeżówki...
Aaaa to teraz rozumię... Nawet miałaś 100% dobrych nasion. łaał...u mnie było jedno dobra na dwa kupione 50%
Z ta lilia wodna to masz trochę racji, ale mnie zafascynowały te liście lotosa wystajace ponad wodę..już pal sześć te kwiaty choć ..jak zakwitnie to się nie pogniewam
Obejrzysz sobie ogród kiedyś zimà jak Ci się będzie nudzić w długie cimne wieczory teraz szkoda na to czasu
A może kiedyś będzie okazja na żywo
Kasiu dzisiejsza młodzież i dzieci to bardzo rozpieszczone pokolenie ...ale przez kogo?...chyba przez nas
Gobasiowa cieszę się ,że ma pąki ...widziałam ...za rok powinna pokazać co potrafi
U mnie wszystkie lilie słabe a te sadzone jesienią to obraz nedzy i rozpaczy
Jeszcze nie obejrzalam juz pozno. Nasiona byly dobre wszystko roslo jak trzeba. Pojeczalam na swieta na tydzien ktos sie mial opiekowac ta plantacja moja i zaniedbal sprawe, poprostu zdnily i wywalilam wszystko.
Doszlam do wniosku, ze nie ma co sie zameczac to nie roslina na nasz klimat, aby dla jednego kwiatu tyle energii tracic.
Lilie wodne tez sa ladne i bez klopotow.
Wchodziłam dziś do Twojego Ptasiego Raju ale ciebie wymiotło i nie chciałam powielać wpisów. a po kominkach latasz
Przyjdzie czas i ja zrezygnuje bo już nie daję rady.
Sama sobie powtarzam za dużo wszystkiego chcę.
W dużo miejscach zamawiałam i jestem zadowolona.
Może się coś zdarzyć ale reagują na reklamacje, w tym przypadku cisza.
Ja miałam uprawy pod szkłem zieleni ciętej i nie mogłam sobie pozwolić na złe sortowanie, bo tylko na raz sztuka nieuczciwa.
wyśmiewają się z kupowania na bazarach, ale tu widać towar i chłamu nikt nie kupi.
Jedynie wysyłkowe chcą żerować.
,
Haniu witam. Jestem nie wiem czy bylam, bo wchodze gdzie sie da.
Masz wszystkiego od groma mam na mysli rosliny. Ogrod ladnie utrzymany. Duzo bylin, kolorowo u ciebie przez caly sezon. Piekne piwonie i tak duzo, juz czuje ten zapach. Widze lilie tez pieknie wyrosniete. Tyle wszystkiego, ze roboty od groma.
Ja na poczatku tez mialam taki zamiar i chciejstwo, ale jak przyjezdzam na dzialke i ciągle cos robie to juz mi sie powoli odechciewa.
Piekna pogoda dzisiaj świeto a ja pol dnia przesiedzialam w oczku czyszczac go.
Z duzo roslin rezygnuje. Nastawilam sie na roze i to co juz do tej pory posadzilam i na tym koniec.
Zauwaźylom, ze dostalas paczuszke. Ja w tym roku tez sie spsrzylsm na rozach od firmy z ktorej 2 razy przysylala mi piekne roze a w tym roku na wiosne 3 raz przyszly roze w tragicznym stanie. Z 6 roz 3 w ogole nic nie wyroslo a te trzy to tak nedzne, ze przez 5 lat bede czekala na kwiaty.
Pisalam do nich i tez bez odzewu.
Z 3 innych szkolek jestem bardzo zadowolona. Jeszcze czekam z szuwarka na rosliny wodne.
Lilie sie ociagaja, ale tylko u mnie. U sasiadki kwitna na calego Jak dobrze miec sasiadke
I cos co mnie ostatnio bardzo ucieszylo
Nie wykonczylam storczykow, a wrecz przeciwnie Pieknie kwitna, wypuszczaja kolejne paki kwiatowe i ...pedy kwiatowe
w niektorych doniczkach nawet po dwa
Dla osob ktore sie znaja na storczykach, to pewnie nic szczegolnego..Ale dla mnie, radosc ogromna Tym bardziej ze do tej pory udalo mi sie zawsze je...ukatrupic