Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

pestka56 23:23, 02 cze 2017

Anabell, na irysach wiążesz kokardki Dobre. Też chyba tak zrobię. Moje niskie już przekwitły, ale robiłam zdjęcia, więc może nie pomylę. Też muszę znowu podzielić i rozsadzić. To szalone kwiaty
gobasia 14:03, 05 cze 2017

katel napisał(a)

Cieszę się że Ci rośnie . Kupiłam kilka odmian do testowania i ten najbardziej mi się spodobał, główka po pełnym rozwinięciu miała ok. 20cm średnicy.
Krzysztofa wreszcie z braku czasu nie wysiałam ale sam mi się rozsiał na rabacie, tyle że chyba mi go susza właśnie załatwiła bo były takie malusie niteczki a teraz nie widzę, miało u nas 3 dni padać a tylko jednego wieczora trochę popadało, tylko grzmoty słyszę a wszystko bokiem idzie.
Basiu na spotkanie nie dojadę dziś już się ostatecznie okazało ale dużo fotek róbcie to chętnie pooglądam .
Wakacje na wsi to jedne z najcudowniejszych wspomnień z mojego dzieciństwa ale co innego wakacje a co innego na co dzień praca ciężka ale ten zapach uwielbiam - choć tak jak Radek napisał zazwyczaj wszyscy się krzywią .

Kasiu czosnek jest coraz wiekszy...U mnie póżniej bo mam go posadzonego w cieniu
dzisiejsza fota

Krzysztofa od Ciebie posialam na jesieni ,ładnie powschodzil ale też teraz zniknąl ...zobaczymy wiosną czy sie pokaże

A na spotkaniu Kasiu nie bylam i ja ...strasznie żałuję i to dopiero w sobotę musiałam zrezygnować ...siła wyższa nie ma na to rady

może bedzie w sierpniu to już pojadę nawet jakby g....ny deszcz padał
gobasia 14:15, 05 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
A jaka to roze dalas Hani masz zdjecie to pokaz. Basiu sama przystrzyglas te czapeczki Ile miejsca dodatkowo do sadzenia w ogrodzie to kazdy centymetr sie liczy.

Basiu ciekawy temat to rolnictwo zobacz ile ciekawych spostrzezen od szklarenki do łączki watek przemieszany. Jak zainteresujesz to i dyskusja sie toczy ciekawa.

Elu róża o ktorej piszemy z Hanią to taka staroć w moim ogrodzie jeszcze sprzed wojny Teraz jeszcze nie kwitnie... ale już już sie zbiera to ta po prawej stronie

a czapeczki sama strzygłam... bo to był zniszczony przez rozbudowę domu krzew i miał dostać eksmisje a po przycięciu wygladał jak stary drapak [2015r]

gobasia 14:18, 05 cze 2017

anabuko1 napisał(a)
Piękne hostki.
Widzę też tulipanki sadzisz w nich.
Ja jeszcze w tym roku zamuerxam6 różne siewki orlików tam im dosadzić
no poasadzilam tulipaki i nawet pasuje mi taka opcja ...w tym roku dosadzę wiecej

gobasia 14:24, 05 cze 2017

Kindzia napisał(a)
Dzisiejsza młodzież najczęściej wygodna, a na wsi nie ma zmiłuj, pogoda dopisuje, to się robi w polu od świtu do nocy...ja wprawdzie miastowa, ale miałam ciotki na wsi, czasem bywałam jako dziecko. Miło wspominam Ale już wtedy im tego ciągłego zabiegania współczułam...

Mam pączki na gobisiowej, widziałaś?

Kasiu dzisiejsza młodzież i dzieci to bardzo rozpieszczone pokolenie ...ale przez kogo?...chyba przez nas

Gobasiowa cieszę się ,że ma pąki ...widziałam ...za rok powinna pokazać co potrafi
U mnie wszystkie lilie słabe a te sadzone jesienią to obraz nedzy i rozpaczy
gobasia 14:26, 05 cze 2017

violka171 napisał(a)
Takiej Hosty nie widziałam jeszcze-jest wow
pozdrawiam cieplutko Basiu
Voila mało cię cosik...TE hosty to takie male są ...kurduple ale kolor mają ładny

gobasia 14:28, 05 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Basiu firletka daje po oczach. Też ją mam i muszę podzielić na więcej.

swoją dzieliłam jesienia ...nie da jej się nie zauważyc

gobasia 14:30, 05 cze 2017

agnieszka_m napisał(a)
Basiu co to tak pięknie na różowo kwitnie???

to firletka
gobasia 14:35, 05 cze 2017

frezja napisał(a)
Ciemne irysy ( brąz ?) piękne

Ewo ...ciemny brąz ... jeszcze ciemniejsze jak na zdjeciu

gobasia 14:36, 05 cze 2017

Kasiek napisał(a)
Ha, a moze to firletka ?

firletka właśnie tak