Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Droga do spełnienia 11:16, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
ten wianek to idealnie zgrał sie z rozchodnikiem

Gosia ale masz oko
ja nawet na to nie zwróciłam uwagi
Ogród na glinie 09:30, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Obejrząłm właśnei wianki. Musze przynać że jestem pełna podziwu ze tak ładnei je dopracowałas. Dla mnie najładneijszy to ten z mchem i szyszami
Macham Gosiu

ten z mchem poszedł na kiermaszu jako pierwszy
też lubię takie surowe
Lawendowy zawrót głowy 08:51, 14 gru 2016

Do góry
Witaj Jolu, bajeczny ogród stworzyłaś w bardzo krótkim czasie. Gratuluję konsekwencji i niezwykłego wyczucia. Bije z twojego ogrodu spokój którego tak pragnęłabym w swoim nieogarniętym i bałaganiarskim ogródku. Przejrzałam cały wątek i skłania mnie to do bardzo wielu refleksji... jedna z nich to taka, że potrzeba mi więcej jednorodnych nasadzeń!
Chciałam jeszcze o coś zapytać, bo robię niedługo elewację i marzą mi się drewniane akcenty. Wiem, że dom stawiał ci deweloper ale może się orientujesz. Interesuje mnie rodzaj elewacji, materiał z jakiego jest wykonana, drewno naturalne czy jakiś syntetyk. I sposób mocowania tej drewnianej elewacji. Masz klejoną czy w inny sposób mocowaną? Fachowiec zaproponował mi mocowanie na stelażu i kotwy chemiczne (bo mam ocieplenie już zrobione). Ale to ogromne koszty. Czy nie można tego po prostu kleić do podłoża czyli do styropianu pokrytego siatką i zaciągniętego klejem? Za duże ryzyko że wiatr oderwie wraz z ociepleniem?
Podpytywałam też już u Malkul, bo też ma fajnie zrobione. Zbieram doświadczenia i podpowiedzi.
pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:34, 14 gru 2016

Do góry
Witaj Malkul. Czytam twój wątek na bieżąco. To wspaniałe źródło inspiracji i energii bijącej od właścicielki. Od ostatniego sezonu zauroczyły mnie trawy, a u ciebie robią sobie reklamę niesamowitą. Twój jesienny ogród należy do najpiękniejszych i to nie tylko na tym forum.
Bardzo mi się podoba otoczenie domu, wykończenie, drobiazgi dodające niesamowitego klimatu. Z ogromną przyjemnością tu zawsze zaglądam.
Chciałam pozostać w ukryciu ale nie dało się. Robię elewację i marzą mi się drewniane akcenty. Wiem, że masz termososnę, że corocznie zabezpieczacie. Mnie interesuje jeszcze sposób jej mocowania. Fachowiec zaproponował mi mocowanie na stelażu i kotwiony chemicznie do budynku (bo mam ocieplenie już zrobione). Ale to ogromne koszty. Czy nie można tego po prostu kleić do podłoża czyli do styropianu pokrytego siatką i zaciągniętego klejem? Za duże ryzyko że wiatr oderwie wraz z ociepleniem?
Poproszę o kilka technicznych porad.
pozdrawiam
Ogród niby nowoczesny ale... 08:26, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Madzia kiedy twoja odsłona?

A odsłona czego
Pokój młodego skończony...no prawie. Lampy szukam takiej na klamrę...

o takiej:

https://pl.pinterest.com/pin/337910778267231845/

czarnej oczywiście Ktokolwiek widział...w dobrej cenie

a odsłona świąteczna...szalu nie ma. W niedzielę wyciągnęłam zeszłoroczne ozdoby. Nic nowego w sumie nie mam.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 08:00, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
ale mniamiusznie ten torcik wygląda. aż chciałoby się wneigo lubieżnei wlożyc palec i oblizać

Gosia Ty prowokatorko
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 07:49, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
ale mniamiusznie ten torcik wygląda. aż chciałoby się wneigo lubieżnei wlożyc palec i oblizać

Gosiu witam Cię w mych skromnych progach, oj jak Ty od lubieżnści tortowych zaczynasz...to się będzie działo jak już stałym gościem będziesz
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:26, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Ładnie skomponowaliście te kolorki wszystko współgra jest pieknie

Dzięki Gosiaku. Łyso mi się trochę wydaje-zastanawiałam się czy jeszcze czegoś zielonego nie przytargać.
Pszczelarnia 03:09, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
śliczne naturalne wianki Ewo, a te nartki mnei urzekły!

a mnie łyżwy
Ogród z pergolą 23:03, 13 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
kurcze dziękuję Wam wszystkim ale przepisy!! no normalnie piec będę a moja 5 latka szaleje z radości, uwielbia mi pomagać w kuchni

Gosia Malkul twój sernik bardzo wykwintnie wyglada i podoba mi się że ten spód gotowiec. jak przy tym dyniowym serniku miałam kruche wygniatać to ręce opadly..niby banał ale po co? ciastka kupię myślisz że można uzywać gotowego twarogu takiego już zmielonego z tesco np?
kasia_w ciasto bez mąki?? wow! i właśnie dzięki fotkom Twojego sernika wymysliłam że na niedzielny tort córci zetre białą czekoladę jako dekoracja
Navi twój sernik chyba najtrudniejszy, ambitna bestio

ja generalnie lubię też gotować ale niewiem czy tez tak macie męczy mnie wymyslanie obiadów zeby nie bylo non stop to samo...
już pomyślalam sobie nawet zeby może jakiś tygodniowy plan obiadowy robić :/
prosty jest powaznie. i pysny. tylko piecze się dłuższą chwilę.dasz rad. kiedys gdy mi sie nie chciało piec mój M go robił. nie może byc zatm tak źle
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:49, 13 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

jesssu bo wstyd sie przyznać że w doopie jestem z ozdobami.
to co miałam na zew. to mi wiatr zniszczył musze na nowo robić

Uuu to nie fajnie że wiatr miał Twoją pracę głęboko w dooopie.

Ale fajnie że zrobisz coś nowego i nam pokażesz.
Ogród z pergolą 21:47, 13 gru 2016

Do góry
kurcze dziękuję Wam wszystkim ale przepisy!! no normalnie piec będę a moja 5 latka szaleje z radości, uwielbia mi pomagać w kuchni

Gosia Malkul twój sernik bardzo wykwintnie wyglada i podoba mi się że ten spód gotowiec. jak przy tym dyniowym serniku miałam kruche wygniatać to ręce opadly..niby banał ale po co? ciastka kupię myślisz że można uzywać gotowego twarogu takiego już zmielonego z tesco np?
kasia_w ciasto bez mąki?? wow! i właśnie dzięki fotkom Twojego sernika wymysliłam że na niedzielny tort córci zetre białą czekoladę jako dekoracja
Navi twój sernik chyba najtrudniejszy, ambitna bestio

ja generalnie lubię też gotować ale niewiem czy tez tak macie męczy mnie wymyslanie obiadów zeby nie bylo non stop to samo...
już pomyślalam sobie nawet zeby może jakiś tygodniowy plan obiadowy robić :/
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 19:38, 13 gru 2016

Do góry
Zielona - Trochę mam jeszcze mało tych wiadomości z autopsji,ale w następnym sezonie postanowiłam zapisywać doznania zapachowe,bo zapominam.
Pełny katalog będzie,a jakże

olga80 - A ja kiedy teraz przeglądam foldery z lata, jestem zdziwiona,że niektóre były takie piękne,a ja zapomniałam

Bogdzia - Oj tam,narzekasz,ale jak pokazujesz swoje zdobycze,to same piękności

jolanka
-Taki ogólny zbiór jest w wątku "Róże w naszych ogrodach "

rozark - Bonice tnę nisko,bo ona rośnie pod nogami pnącej. Nie pozwalam się jej rozlazić,bo mam mało miejsca

Madzenka - Biedermeier kupiłam min. dla jej niewielkich rozmiarów, mam nadzieję,że nie zacznie tak szaleć jak Baronessa

malkul - U was takie perfekcyjnie powiązane snopki z traw,a z moich wiatr zerwał już niemal wszystko i poczochrał. Pozostaje mi tylko wspomnienia z lata pokazywać

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:26, 13 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
MELDUJĘ
że zaraz jedziemy po choinkę
wreszcie!

super ja też już mam - eM przywlókł dziś teraz na bombki czekam - jutro mają być
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:00, 13 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

a gdzie to można oglądać Madziu?

Wszystkie serie ogladałam na zalukaj.com

aczkolwiek ostatnio ciężko się tam oglada - duze obciążenie mają
Anna i Ogród 18:46, 13 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

własnei u nas dziś było -7

No właśnie. Mrozie coraz bardziej a śnieg znikł jak potrzebny teraz.
Ogród Loczka 18:07, 13 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
co tam Loczuś?

A działam sobie powoli w tematach kilku. Konieczny instagram by zobaczyć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:55, 13 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
MELDUJĘ
że zaraz jedziemy po choinkę
wreszcie!

Fajnieee! My wczoraj kupiliśmy, słońce było, więc stwierdziłam, że jak nie teraz to nigdy
Ogród pod lasem 17:45, 13 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ta dla wojska

Weź noo, bo z wycieraniem się do jutra nie wyrobisz
Ogród pod lasem 17:44, 13 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

odsuń się wytrę

To może od razu salonik oblecisz, co? Choinkę ubieramy i robi się nieporządek, delikatnie rzecz ujmując;D
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies