Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

nawigatorka 17:08, 13 gru 2016

AgataP napisał(a)

Aśka normalnie mam ślinotok patrząc na ten przepis, ostał mi się jeszcze tort z urodzin dzieciaków to myknę kawałek.
A jutro wykańczam tort córce do przedszkola - oczywiście w ulubionym przez nią kolorze - fioletowy

Ale sernik mnie kusi, oj kusi
polecam pyszny jest.choc trochę czasu sie piecze
nawigatorka 17:08, 13 gru 2016

lindsay80 napisał(a)

nie robiłam, ale mam wrażenie, że będzie pyszny - spróbuję na pewno.
polecam polecam
malkul 17:19, 13 gru 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Co to są pokruszone ciastka pełnoziarniste w tym przepisie? jestem jakaś zacofana, bo nie wiem .... ?

ja daje co mam z reguły zwykłe herbatniki
malkul 17:20, 13 gru 2016

lindsay80 napisał(a)

nie robiłam, ale mam wrażenie, że będzie pyszny - spróbuję na pewno.

fajnei to daj znac czy lespzy niż ten na orzechowym spodzie
anna_t 21:47, 13 gru 2016

kurcze dziękuję Wam wszystkim ale przepisy!! no normalnie piec będę a moja 5 latka szaleje z radości, uwielbia mi pomagać w kuchni

Gosia Malkul twój sernik bardzo wykwintnie wyglada i podoba mi się że ten spód gotowiec. jak przy tym dyniowym serniku miałam kruche wygniatać to ręce opadly..niby banał ale po co? ciastka kupię myślisz że można uzywać gotowego twarogu takiego już zmielonego z tesco np?
kasia_w ciasto bez mąki?? wow! i właśnie dzięki fotkom Twojego sernika wymysliłam że na niedzielny tort córci zetre białą czekoladę jako dekoracja
Navi twój sernik chyba najtrudniejszy, ambitna bestio

ja generalnie lubię też gotować ale niewiem czy tez tak macie męczy mnie wymyslanie obiadów zeby nie bylo non stop to samo...
już pomyślalam sobie nawet zeby może jakiś tygodniowy plan obiadowy robić :/
tulucy 22:31, 13 gru 2016

Ania można używać gotowego ale sprawdź, który gotowy jest ok. Ja biorę akurat piątnicę, bo mi pasuje, nie jest wodnisty. I nie ma dodatków. Sąsiadka woli taki w wersjach foliowych serdelków.
tulucy 22:33, 13 gru 2016

Był kiedyś taki skecz chyba, że najgorsze jest to codzienne myślenie... Więc robi się mielone, a potem niech sobie sami odgrzewają
nawigatorka 23:03, 13 gru 2016

anna_t napisał(a)
kurcze dziękuję Wam wszystkim ale przepisy!! no normalnie piec będę a moja 5 latka szaleje z radości, uwielbia mi pomagać w kuchni

Gosia Malkul twój sernik bardzo wykwintnie wyglada i podoba mi się że ten spód gotowiec. jak przy tym dyniowym serniku miałam kruche wygniatać to ręce opadly..niby banał ale po co? ciastka kupię myślisz że można uzywać gotowego twarogu takiego już zmielonego z tesco np?
kasia_w ciasto bez mąki?? wow! i właśnie dzięki fotkom Twojego sernika wymysliłam że na niedzielny tort córci zetre białą czekoladę jako dekoracja
Navi twój sernik chyba najtrudniejszy, ambitna bestio

ja generalnie lubię też gotować ale niewiem czy tez tak macie męczy mnie wymyslanie obiadów zeby nie bylo non stop to samo...
już pomyślalam sobie nawet zeby może jakiś tygodniowy plan obiadowy robić :/
prosty jest powaznie. i pysny. tylko piecze się dłuższą chwilę.dasz rad. kiedys gdy mi sie nie chciało piec mój M go robił. nie może byc zatm tak źle
AniMa 08:48, 14 gru 2016

Aniu do ciasta czekoladowego pasują jeszcze powidła z czarnej porzeczki, ewentualnie coś a'la frużelina z dżemu lub samych owoców czernej porzeczki...Dla mnie pychotka
AgataP 11:10, 14 gru 2016

AniMa napisał(a)
Aniu do ciasta czekoladowego pasują jeszcze powidła z czarnej porzeczki, ewentualnie coś a'la frużelina z dżemu lub samych owoców czernej porzeczki...Dla mnie pychotka

Oj tak, ja robię z owoców leśnych mrożonych - gotuję, blenderuję i dodaję żelatynę deserową + czasami część kremu śmietankowego - ideał

Ania odpowiem Tobie tutaj bo na wątek kuchniowy mało wchodzę.
Ja daję masło, a wanilię jak nie mam, zastępuje cukrem waniliowym i kropa.
Aha ja daję mniej cukru niż w przepisie, bo u mnie nieco bardziej wytrawne torty lepiej wchodzą