Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

April 08:34, 14 gru 2016

Witaj Malkul. Czytam twój wątek na bieżąco. To wspaniałe źródło inspiracji i energii bijącej od właścicielki. Od ostatniego sezonu zauroczyły mnie trawy, a u ciebie robią sobie reklamę niesamowitą. Twój jesienny ogród należy do najpiękniejszych i to nie tylko na tym forum.
Bardzo mi się podoba otoczenie domu, wykończenie, drobiazgi dodające niesamowitego klimatu. Z ogromną przyjemnością tu zawsze zaglądam.
Chciałam pozostać w ukryciu ale nie dało się. Robię elewację i marzą mi się drewniane akcenty. Wiem, że masz termososnę, że corocznie zabezpieczacie. Mnie interesuje jeszcze sposób jej mocowania. Fachowiec zaproponował mi mocowanie na stelażu i kotwiony chemicznie do budynku (bo mam ocieplenie już zrobione). Ale to ogromne koszty. Czy nie można tego po prostu kleić do podłoża czyli do styropianu pokrytego siatką i zaciągniętego klejem? Za duże ryzyko że wiatr oderwie wraz z ociepleniem?
Poproszę o kilka technicznych porad.
pozdrawiam
magnolia 09:15, 14 gru 2016

Hej Kochana.
My jak zawsze kila tygodni do tyłu w porównaniu do Was- jeszcze w trakcie mycia okien, ostatnie prezenty zamówione do kurierów, jeszcze tylko kilka drobiazgów do wyszukania ( jakie to męczące, jejku) zrobiony tylko wianek na wejście ale nie ozdobiony.
W weekend dopiero pierniczenie, kupowanie choinki, może zdążę wywoskować podłogi, a przedtem okna skończyć myć. Jednym słowem ślamazara jestem.

Ściskam Was przedświątecznie

nawigatorka 09:30, 14 gru 2016

magnolia napisał(a)
Hej Kochana.
My jak zawsze kila tygodni do tyłu w porównaniu do Was- jeszcze w trakcie mycia okien, ostatnie prezenty zamówione do kurierów, jeszcze tylko kilka drobiazgów do wyszukania ( jakie to męczące, jejku) zrobiony tylko wianek na wejście ale nie ozdobiony.
W weekend dopiero pierniczenie, kupowanie choinki, może zdążę wywoskować podłogi, a przedtem okna skończyć myć. Jednym słowem ślamazara jestem.

O slamazarnosc Marto to nikt Cię chyba nie podejrzewa.pamietam jak napisałeś kiedyś że jesteś mdła jak zupa pieczarkowa...rozwalił mnie ten tekst i używam go teraz dla siebie kto jak kto ale myślę że Ty nawet bez umytych okien potrafisz cieszyć sie swietami.i takich radosnych świąt Ci zycze
nawigatorka 09:30, 14 gru 2016

Dubelek
LeniwaOla 09:50, 14 gru 2016

Ło rany! Jak Wy wszyscy już daleko jesteście!! Ty Marto też! Ja zrobiłam...zamówiłam jeden prezent jak na razie. Ale Wigilia w tym roku nie u mnie, więc zamierzam zrobić wymagane minimum przyzwoitości + to, co mojemu dziecku sprawia radochę .
Kurczę, ja to dopiero jestem do tyłu z serialami. Nie widziałam NIC z tego co tu wymienione. Ale ja nie lubię sf, fantasy i podobnych akcentów w filmach. Nie bijcie . Jedyny serial jaki widziałam to Wersal, a teraz staram się oglądać Medyceuszy. A wieczorami układamy puzzle .

Ale Gosia masz fajnie z tymi górami pod nosem. Wiem, powtarzam się. Ale zawsze jak o górach piszesz, to mi tęskno. Chcielismy jechać w zeszły weekend, ale Em nie dostał wolnego poniedziałku. W tym roku S3 jest tak rozkopana, że do Kotliny Klodzkiej 8 godzin jedziemy i na sam weekend, to się nie opłaca:/.
Mixtoorka 09:52, 14 gru 2016

magnolia napisał(a)
Hej Kochana.

Magnolio! Spokojnie zdążysz, komercja nakręca nas wszystkich. Okna będziesz miała najbardziej błyszczące na same święta wianek też ma być świąteczny a nie grudniowy Spokojnie, jest nas więcej jeszcze w proszku

AniMa 10:03, 14 gru 2016

Wy się dziwicie, że stronki z serialami zapchane - jak połowa O. na nich siedzi

Listonosz PP u mnie bbb niemile widziany, najchętniej pod bramą go przyjmje z pożyczonym od sąsiad pieskiem...Pozostali kurierzy co innego....

Gosiu my Sylwestra planowaliśmy ze znajomymi w okolicach Rysianki...z kuligiem albo skuterami i ogniskiem... ale nie wiem czy dojdzie to do skutku...300 km w jedna stronę...2 dni...ciężko i jeszcze śnieg pod znakiem????
magnolia 10:10, 14 gru 2016

fajnie dziewczyny że nie tylko ja jestem w ogonie.

Tak Nawi Kochana, nawet z brudnymi oknami święta będą fajne. Najbardziej teraz czekam na sobotę- kupowanie choinki na wieelkiej plantacji- prawie same jodły w małych cenach. Pojedziemy tam całą piątką, będziemy się kłócić dwie godziny którą wybrać, potem będziemy wracać te 40 km moją ulubioną trasą przez cudne pola.
A w niedzielę pierniczenie z naszymi znajomymi, w 3 rodziny- najwięcej będzie z tego mąki na podłodze, ale kocham to bardzo. W poniedziałek upiekę pierniki do jedzenia, bo te niedzielne będą miały wszystkie posypki na sobie, będą grubości jaka się komu zrobi ( nasze chłopaki uznają nawet 1.5 cm grubości).
Nie lubię tylko spiny zakupowej- w poniedziałek udało mi się upolować prezent dla najmłodszej mojej sister, wczoraj dla średniej.

I moja kochana córeczka pomogła mi z prezentem dla M.- dostanie japońską piłę do drewna. Będzie zaskoczony!

Magda70 10:31, 14 gru 2016

magnolia napisał(a)

Tak Nawi Kochana, nawet z brudnymi oknami święta będą fajne. Najbardziej teraz czekam na sobotę- kupowanie choinki na wieelkiej plantacji- prawie same jodły w małych cenach. Pojedziemy tam całą piątką, będziemy się kłócić dwie godziny którą wybrać, potem będziemy wracać te 40 km moją ulubioną trasą przez cudne pola.
A w niedzielę pierniczenie z naszymi znajomymi, w 3 rodziny- najwięcej będzie z tego mąki na podłodze, ale kocham to bardzo. W poniedziałek upiekę pierniki do jedzenia, bo te niedzielne będą miały wszystkie posypki na sobie, będą grubości jaka się komu zrobi ( nasze chłopaki uznają nawet 1.5 cm grubości).
Nie lubię tylko spiny zakupowej- w poniedziałek udało mi się upolować prezent dla najmłodszej mojej sister, wczoraj dla średniej.

I moja kochana córeczka pomogła mi z prezentem dla M.- dostanie japońską piłę do drewna. Będzie zaskoczony!

No, witaj w klubie brudnych okien. Ja jeszcze nie wiem nawet skąd wezmę choinkę

No ale za to prezenty mam już wszystkie...no prawie wszystkie
Przylatuje moja siostra z Anglii z synami...dla nich nie mam żadnego pomysłu.
nawigatorka 11:51, 14 gru 2016

magnolia napisał(a)

juz sam ten opis jest nasycony swietami. my wybralismy chonke w 3 minuty bo jechalismy tak dlugo, że nie miaąłm sumienia dlużej dzieciaków meczyc. teraz tylko czekamy na chwilę gdy będziemy wszyscy raem i znajdziemy spokuj na jej ubieranie. buziaki