Trawa ruszyła? U mnie po 3 tyg. od wysiania dopiero leciutko się zieleni.Teraz już poczekam z kolejnymi wysiewami na weekend majowy. Podobno coś ciepła ma napłynąć
Moje już budzą się zawiązki listków robią się mięciutkie w dotyku i jakby lekko grubsze. Tak więc dziewczynki czekajcie cierpliwie. U mnie klimat dość łagodny mimo tego śniegu kilka dni temu.
Czytam, że degustowałaś się wczoraj Dostaliśmy w tamtym roku na próbę od sąsiada i mam również mieszane uczucia co do smaku...ale ja ogrólnie nie przepadam za ziemniakami to może dlatego
Amelka uważaj bo on ekspansywny. U mnie za płotem (u sąsiada) z roku na rok coraz większą powierzchnię zajmuje.
Nie wiem czy Aga z Księżycowego nie ma u siebie.
Współczuję opuchalków
Za radą i doświadczeniem Toszki polecam Decis na te dziadostwa. Niszczy opuchlaki ale nie rośliny i wszystko inne pożyteczne z glebie.
Proszę pytać Toszki o szczegóły
dziękujemy Polinka :* Juz prawie zrobiona ... już naprawdę niewiele brakuje Ale u nast też mocno cedzimy pomysły, po prostu albo nie starcza dnia na wykonanie albo kasy więc na ten rok tylko dwie pozycje ... donica ... i mebelki Miałam sadzić żywopłot z cisa ale budżet nie puści więc posadzę werbenę żeby zasłonić płot sąsiada a może cisy uda się na rok następny zakupić ... a wiesz co myślę sobie tylko że jak te tulipanki przekwitną to trochu łyso będzie ... i pewnie na następny rok trzeba będzie wzbogacić czymś nasadzenie tulipanków
A bo Polinka skubie ale tak serio to zaczęły mnie denerwować, jakiś bałagan przez nie się zrobił i ciasno przy kulkach buksowych. Za dużo już tam tego dobra. Czekam kiedy czosnkom będę już mogła wyciąć liście bo busz przez nie za duzy się zrobił.
Ty masz ładnie ogładzone, tylko kosmetyka więc raz raz sie uwiniesz jak pogoda się poprawi
Haniu, nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale zakupiłaś wszystkie te produkty, które wymieniłaś? Wiesz, że używamy jeden ze specyfików na choroby grzybowe czyli albo OW albo PW. Nie ma potrzeby używania dwóch preparatów w sezonie ponieważ PW to lepsza wersja OW.
A na ssąco-gryzące HT lub RT. Przepraszam za mądrzenie się ale wiem, że czasami piszę tak, że ciężko zrozumieć
Beatko!! Cudna ta donica I już zrobiona! Teraz tylko ustawić i najlepsze przed Tobą Ale Ci zazdroszczę...u mnie wszystkie plany na razie tylko w głowie eM tak zarobiony, że nie wie jak się nazywa...
Jestem mega ciekawa co w niej posadzisz i te tulipki przed nią...ach, cudnie będzie
Wiaderka widziałam u ciebie i skomentowałam, ja dla odmiany rano i wieczorem latam z agrowłókniną i sznurkiem...
Wczoraj zagapiłam sie najpierw na TV a potem zajęłam czytaniem, byłam juz w łózku jak sobie przypomniałam o mojej magnolii Susan i co...na piżamę kurtka,szalik, buty i po północy zawijałam w agro moją Susan...