Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Coś jeszcze, coś więcej... 13:06, 23 kwi 2017

Do góry
Trawa ruszyła? U mnie po 3 tyg. od wysiania dopiero leciutko się zieleni.Teraz już poczekam z kolejnymi wysiewami na weekend majowy. Podobno coś ciepła ma napłynąć
Mój ogród pod górkę... 13:03, 23 kwi 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Ja cierpię na umiłowanie wielu gatunków niestety Nie wyobrażam sobie, że przestanę kiedyś coś dosadzać lub przesadzać! Wiem, że mniej czasem znaczy więcej, ale chyba się w tym nie odnajduję.

Cierp jak najdłużej a my będzie cieszyć oczy Twoją wielogatunkowością Nie wyobrażam sobie innego ogrodu u Ciebie!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:00, 23 kwi 2017

Do góry
Reniu, ogranicznik tzn. blacha ma 30 cm szer. Dzisiaj już bym nie wkopywała...RB tak mocno się nie rozchodzi a i z ID idzie sobie poradzić
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 12:52, 23 kwi 2017

Do góry
Asiu, jeśli carexy nie mają brzydkich, suchych końcówek to nie musisz przycinać

Buziaki
Ogrodowy song 21:48, 22 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Ewko, buki tak mają, że póżno startują.
Mój też jeszcze wygląda jak nieżywy

Moje już budzą się zawiązki listków robią się mięciutkie w dotyku i jakby lekko grubsze. Tak więc dziewczynki czekajcie cierpliwie. U mnie klimat dość łagodny mimo tego śniegu kilka dni temu.
Ogrodowy song 21:40, 22 kwi 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)

Też jestem ciekawa tego buka
U mnie też stoi i nic nie wiem czy ruszy czy one tak późno startują?

Ewko, buki tak mają, że póżno startują.
Mój też jeszcze wygląda jak nieżywy
Pogubiłam się po drodze... 10:55, 22 kwi 2017

Do góry
Czytam, że degustowałaś się wczoraj Dostaliśmy w tamtym roku na próbę od sąsiada i mam również mieszane uczucia co do smaku...ale ja ogrólnie nie przepadam za ziemniakami to może dlatego
Amelka uważaj bo on ekspansywny. U mnie za płotem (u sąsiada) z roku na rok coraz większą powierzchnię zajmuje.
Nie wiem czy Aga z Księżycowego nie ma u siebie.
Kamienny ogród patykiem malowany 23:16, 21 kwi 2017

Do góry
Hej Jak tam ogród po przymrozkach? Czekam na wiosenne zdjęcia
Buziaki
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:06, 21 kwi 2017

Do góry
Współczuję opuchalków
Za radą i doświadczeniem Toszki polecam Decis na te dziadostwa. Niszczy opuchlaki ale nie rośliny i wszystko inne pożyteczne z glebie.
Proszę pytać Toszki o szczegóły
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:52, 21 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Beatko!! Cudna ta donica I już zrobiona! Teraz tylko ustawić i najlepsze przed Tobą Ale Ci zazdroszczę...u mnie wszystkie plany na razie tylko w głowie eM tak zarobiony, że nie wie jak się nazywa...
Jestem mega ciekawa co w niej posadzisz i te tulipki przed nią...ach, cudnie będzie

dziękujemy Polinka :* Juz prawie zrobiona ... już naprawdę niewiele brakuje Ale u nast też mocno cedzimy pomysły, po prostu albo nie starcza dnia na wykonanie albo kasy więc na ten rok tylko dwie pozycje ... donica ... i mebelki Miałam sadzić żywopłot z cisa ale budżet nie puści więc posadzę werbenę żeby zasłonić płot sąsiada a może cisy uda się na rok następny zakupić ... a wiesz co myślę sobie tylko że jak te tulipanki przekwitną to trochu łyso będzie ... i pewnie na następny rok trzeba będzie wzbogacić czymś nasadzenie tulipanków
Moja codzienność - ogród Oli 17:43, 21 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Szkoda, że urlop tak daleko to przyjechalibyśmy z eMem...a tak na poważnie to napiszę na maila.

dzięki Poli
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:54, 21 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Haniu, nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale zakupiłaś wszystkie te produkty, które wymieniłaś? Wiesz, że używamy jeden ze specyfików na choroby grzybowe czyli albo OW albo PW. Nie ma potrzeby używania dwóch preparatów w sezonie ponieważ PW to lepsza wersja OW.
A na ssąco-gryzące HT lub RT. Przepraszam za mądrzenie się ale wiem, że czasami piszę tak, że ciężko zrozumieć

Polinko, dzięki za informacje. Sądziłam, że stosuje się je naprzemiennie.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 10:21, 21 kwi 2017

Do góry
A bo Polinka skubie ale tak serio to zaczęły mnie denerwować, jakiś bałagan przez nie się zrobił i ciasno przy kulkach buksowych. Za dużo już tam tego dobra. Czekam kiedy czosnkom będę już mogła wyciąć liście bo busz przez nie za duzy się zrobił.

Ty masz ładnie ogładzone, tylko kosmetyka więc raz raz sie uwiniesz jak pogoda się poprawi
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:08, 21 kwi 2017

Do góry
Haniu, nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale zakupiłaś wszystkie te produkty, które wymieniłaś? Wiesz, że używamy jeden ze specyfików na choroby grzybowe czyli albo OW albo PW. Nie ma potrzeby używania dwóch preparatów w sezonie ponieważ PW to lepsza wersja OW.
A na ssąco-gryzące HT lub RT. Przepraszam za mądrzenie się ale wiem, że czasami piszę tak, że ciężko zrozumieć
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 10:00, 21 kwi 2017

Do góry
Beatko!! Cudna ta donica I już zrobiona! Teraz tylko ustawić i najlepsze przed Tobą Ale Ci zazdroszczę...u mnie wszystkie plany na razie tylko w głowie eM tak zarobiony, że nie wie jak się nazywa...
Jestem mega ciekawa co w niej posadzisz i te tulipki przed nią...ach, cudnie będzie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:55, 20 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie dobrze się sprawdziły ograniczniki w postaci blachy. Co prawda wkopywałam je dla RB aby się nie rozchodziły ale ID też przez tą blachę nie przechodzą.

Ja uwielbiam ID i nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez nich

Polinko a jak głęboko dajesz te ograniczniki?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:36, 20 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie dobrze się sprawdziły ograniczniki w postaci blachy. Co prawda wkopywałam je dla RB aby się nie rozchodziły ale ID też przez tą blachę nie przechodzą.

Ja uwielbiam ID i nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez nich

polinko jak głęboko wkopywałaś blachę ?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:20, 20 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Małgosiu, czytałam, że też okrywasz w ogrodzie? U nas wczoraj zapowaidali zero a było -2 ciut mi kilka roślin podmroziło i dzisiaj już biegałam z wiaderkami po ogrodach biedne te nasze roślinki.

Wiaderka widziałam u ciebie i skomentowałam, ja dla odmiany rano i wieczorem latam z agrowłókniną i sznurkiem...
Wczoraj zagapiłam sie najpierw na TV a potem zajęłam czytaniem, byłam juz w łózku jak sobie przypomniałam o mojej magnolii Susan i co...na piżamę kurtka,szalik, buty i po północy zawijałam w agro moją Susan...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies