Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Kacha123 10:39, 28 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
Cieszę się dobrymi informacjami

Świadomość, że mogę się wspólnie z Wami cieszyć i smucić też dużo dla mnie znaczy. Dzięki!
Kacha123 10:43, 28 kwi 2017

kasja83 napisał(a)

O masakra;-(
Widzę, że ruszasz do boju.

Dokładnie

Ruszam, bo na początku mnie to przybiło, teraz przechodzę fazę mobilizacji

Zwłaszcza, że dzisiaj rano po wstaniu z łóżka stanęłam w gąszczu mrówek! Nie wiem skąd się dowiedziały, że wczoraj pisałam, że idę z nimi na wojnę! Pierwsze mi wypowiedziały skubane!
polinka 11:44, 28 kwi 2017

Kasiu, przykro mi z powodu drzew

Masz jakiś sposób na mrówki? U mnie też pełno tych czarnych...

Fajnie, że są też pozytywne wiadomości! Z ogrodem sobie poradzisz ale na to co za płotem nie masz wpływu, a tu taka miła niespodzianka i tylko niskie domki

Buziaki

Kacha123 11:54, 28 kwi 2017

polinka napisał(a)
Kasiu, przykro mi z powodu drzew

Masz jakiś sposób na mrówki? U mnie też pełno tych czarnych...

Fajnie, że są też pozytywne wiadomości! Z ogrodem sobie poradzisz ale na to co za płotem nie masz wpływu, a tu taka miła niespodzianka i tylko niskie domki

Buziaki

Drzewa ciężko przeboleć, ale jest też w tym dużo mojej winy, że nie doglądałam i brakło mi wiedzy.

Mrówki będę atakować wszelkimi sposobami, czyli przy mrowiskach proszek, który zanoszą do mrowisk, po rabatach mąka kukurydziana, soda oczyszczona. Jutro robię wywar z wrotyczu i zamierzam cały ogród zlać i jeszcze rozrzucić na rabatach ten wrotycz z wywaru. Planuję zakup olejku lawendowego i miętowego, bo podobno też nie lubią i będę im robić aromaterapię. Zobaczymy, czy to da radę.
Dam znać.
Mixtoorka 11:54, 28 kwi 2017

Ale super nowina. Tyle czasu i nerwow i mozesz spokojnie spać. Nie bedzie drapacza chmur. Serce pęka jak wycinasz drzewa. Znając Ciebie i Rwoje niezwykłe zdolności poszukiwawcze za tydzień padniemy z wrazenia od nowych zakupów ogrodowych. Powodzenia!
Kacha123 12:10, 28 kwi 2017

Mixtoorka napisał(a)
Ale super nowina. Tyle czasu i nerwow i mozesz spokojnie spać. Nie bedzie drapacza chmur. Serce pęka jak wycinasz drzewa. Znając Ciebie i Rwoje niezwykłe zdolności poszukiwawcze za tydzień padniemy z wrazenia od nowych zakupów ogrodowych. Powodzenia!

Pan koparkowy uświadomił mnie, że pierwotnie miał być nie blok, a cztery bloki!!! Uff!

Z tym wrażeniem to nie wiem, bo nie mam pomysłu. Myślę czy nie pociągnąć pod domek brzozami, ale może już będzie przesyt? A jak nie brzozami to nie wiem jakie drzewo, czy drzewa tam dać. Wiesz, zaskoczyła mnie ta szybka wycinka.
kasja83 12:22, 28 kwi 2017

Kacha123 napisał(a)

Dokładnie

Ruszam, bo na początku mnie to przybiło, teraz przechodzę fazę mobilizacji

Zwłaszcza, że dzisiaj rano po wstaniu z łóżka stanęłam w gąszczu mrówek! Nie wiem skąd się dowiedziały, że wczoraj pisałam, że idę z nimi na wojnę! Pierwsze mi wypowiedziały skubane!

Kibicuję!Wiem, że żyjątka itd.ale co za dużo to niezdrowo!
nawigatorka 15:37, 28 kwi 2017

Kasiu niepotrzebnie sie obwiniasz. Przeciez w drzewie nie wiedziałaś to razu wszystkiego zauważyć i zdiagnozować sie nie da
Kacha123 16:00, 28 kwi 2017

kasja83 napisał(a)

Kibicuję!Wiem, że żyjątka itd.ale co za dużo to niezdrowo!

Może te deszcze je potopiły?
Nie przeszkadzały mi do czasu, aż zaczęły mi robić mrowiska w korzeniach!
Kacha123 16:07, 28 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
Kasiu niepotrzebnie sie obwiniasz. Przeciez w drzewie nie wiedziałaś to razu wszystkiego zauważyć i zdiagnozować sie nie da

No może i tak, ale też przyznam szczerze, że się tym drzewom specjalnie nie przyglądałam. Rosły, miały normalne liście, to wydawało mi się, że jest OK. Teraz już będę mądrzejsza. Oby tylko nie chorowały kolejne.