Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 18:49, 26 kwi 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Polinko, skończyłam czytać cały wątek. Dziękuję za wspaniałą lekturę. Dobrze, że należysz do ludzi, którzy lubią sobie zadawać pytania i poszukiwać odpowiedzi. Dzięki temu i ja skorzystałam z wypowiedzi Twoich i bywających u Ciebie osób. Moje ostatnie wizyty to wątek Oli- Leona, Nawigatorki i Twój. Serce się raduje. Jest potencjał, jest nadzieja.
Święta w górach miałaś cudowne.

Haniu, bardzo dziękuję za tyle miłych słów i cieszę się, że ta moja pisanina komuś się przydaje Lubię się uczyć, odkrywać nowości, eksperymentować.A jeśli ktoś jeszcze na tym skorzysta oprócz mnie to bardzo mi miło
Uwielbiam też czytać wątki na których poza pismem obrazkowym można się czegoś dowiedzieć od bardziej doświadczonych-dlatego też tak często jestem u Ciebie
Ogrody Oli i Navi należą do jednych z moich ulubionych-dziewczyny to wzory pracowitości i potwierdzenia, że chcieć to móc.

polinka 18:52, 26 kwi 2017

Juzia, Navi, Ewka,Olik, KAsiu, Ewik, Małgoś, Kami,Izuś, Angel,Aniu
wszystkie rośliny żyją i mają się dobrze Mróz był minimalny tylko -1 przez kilka godzin
polinka 18:54, 26 kwi 2017

Reniu,Małgosiu, Amelko,Aniu, Martuś,Beatko, Olu,Mirko, Kasiu,Reniu,
mam nadzieję, że u Was mróz nie wyrządził większych szkód?
polinka 19:01, 26 kwi 2017

Asiu, Beatki, Haniu odpowiedziałam u Was

Aga, cześć Od rana do wieczora w ogrodzie, więc jest ok.

Marku, witam Cię u mnie Wątek długi, nie nadrabiaj całego chyba, ze interesują Cię gnojówki to zapraszam dwa lata wstecz

Kasiu, trawki ładnie ruszyły, teraz czekam na słońce i wyższe temperatury aby ładnie rosły w górę

Marta, dziękuję! Nie ma co ukrywać, że przyjemnie czytać takie słowa ale jeszcze tyle pracy przed nami aby wycisnąć z tego terenu 110%możliwości, ze nie wiem czy plan pięcioletni to wszystko mieści Póki co działamy z kolejnymi elementami naszej ogrodowej układanki i cieszymy się z tego co mamy.
polinka 19:07, 26 kwi 2017

Ciut wiosny

Graby wysokie i niskie.

Szafirki po rewolucji trawkowej mocno przerzedzone...

polinka 19:12, 26 kwi 2017

Silvery kwitną a kły RB idą w górę

Hortki powoli zielenieją i widać coraz większe czosnki.

polinka 19:22, 26 kwi 2017

Pamiętacie jak w tamtym roku debatowaliśmy nad gnojówkami? Ktoś, gdzieś wyczytał, że gnojówka jest dobra do użycia dopiero po 3 tyg.i powinna być klarowna, ciemna.
U mnie nigdy gnojówka nie robiła się tyle czasu, max. dwa tyg. i na rabaty.
W tym roku zrobiłam eksperyment.

Po prawej stronie jest gnojówka trzytygodniowa( prawie czarna, klarowna, wszystkie farfocle na dnie) po lewej dwutygodniowa( nie pieni się, jest zielonkawa i mętna).

Po odcedzeniu zmieszałam obydwie razem i po rozcieńczeniu podlałam cały ogród. Nie wiem dlaczego ale bałam się podlewać tą czarną Może kwestia przyzwyczajenia albo jakaś bariera w głowie...
Konieczki 19:44, 26 kwi 2017

Poli u mnie z lenistwa zawsze gnojowki taki ciemne
Tess 19:46, 26 kwi 2017

Konieczki napisał(a)
Poli u mnie z lenistwa zawsze gnojowki taki ciemne

Nie jest leniwy, kto robi gnojówki.
frezja 19:58, 26 kwi 2017

polinka napisał(a)
Pamiętacie jak w tamtym roku debatowaliśmy nad gnojówkami? Ktoś, gdzieś wyczytał, że gnojówka jest dobra do użycia dopiero po 3 tyg.i powinna być klarowna, ciemna.
U mnie nigdy gnojówka nie robiła się tyle czasu, max. dwa tyg. i na rabaty.
W tym roku zrobiłam eksperyment.

Niedługo specjalizację zrobisz w tym temacie