Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Zakątek z fioletową ławeczką 20:06, 17 mar 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Jestem ciekawa orlików jakie kolory będziecie miały.Ja nie mam do nich szczęścia, zawsze gąsienice. Arabella u mnie kwitła dużo i długo, Krakowiak w ogóle, muszę go przesadzić.Magnolia Susan ma pąki, okryłam ją.Trochę cebulowych wyszło.A tak nuda w ogrodzie, szaro, zimno.

Też czekam z niecierpliwością na orliki od Ciebie, chociaż w tamtym roku już kwitły, ale tak pojedynczo. Gąsienice też mi zżerają liście, ale Karol zbiera je ręczniebleee.Arabella kwitła dość ładnie, inne też. W tamtym roku za radą siostrzaną ciachnęłam je i muszę stwierdzić, że to było dobre dla nichMagnolia też u mnie ma pączki, cebulowe też wyłązą, mam nadzieję, że te mrozy im nie zaszkodzą
Zakątek z fioletową ławeczką 20:02, 17 mar 2018

Do góry
Aniaaa napisał(a)
U nas też zimno i śnieży,tak samo jak u Was.Wszak to raptem parę kilometrów
Zmień awatarek już na wiosenny
Clamatisy ładne,ten na drugim zdjęciu to 'Arabella'? Nie widziałam tej róży u Ciebie
Magnolia ta pierwsza to była 'Susan',trzymałaś ją w garażu wtedy przez zimę a ta druga to 'Royal Star'.

Teraz też jest zimno, bo jest wiatr....a wiadomo...gdyby nie wiatr
Awatarek zmienięPowojnik to chyba Arabella, a róża jakaś pnąca biała, muszę zobaczyć na etykietkę. Teraz już wiem która magnolia jest która
Idę malować karnisz z kuchni....na czarno mam nadzieję, że będzie dobrze
Ogród w remoncie 20:11, 16 mar 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
fajne kolory i pomysł na różaną rabatę.
Podoba mi się.
Tylko umiar, a nawet wstrzemięźliwość zachowaj- ze trzy odmiany wybierz zdrowe i zgrabne pokrojem.

Mnie też się podoba . Z tą wstrzemięźliwością to się staram myślę. O pokroju i zdrowotności to wiem tyle co z netu. Róże to obcy mi temat,zdam się na Was . Lady of Shalot też mi się podoba i zdecydowałam się na nią m.in.
Nie chciałabym tam też jakiegoś buszu bylinowego. Mus wybrać ze trzy ,cztery gatunki.
Ogród w remoncie 19:17, 16 mar 2018

Do góry
mnie zachwyca lady od schalot- kolorem i kwiatem. I podobno jest mocna bardzo.
Ogród w remoncie 19:15, 16 mar 2018

Do góry
fajne kolory i pomysł na różaną rabatę.
Podoba mi się.
Tylko umiar, a nawet wstrzemięźliwość zachowaj- ze trzy odmiany wybierz zdrowe i zgrabne pokrojem.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:58, 16 mar 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Moja magnolia w zeszłym roku mizerna, więc proszę o przepis na kuracje bananową

Nie potrzeba przepisu pokrój skórki i podkop pod roślinkę ;d
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:02, 16 mar 2018

Do góry
Magnolia - oby trafiła z kwitnięciem w "okno pogodowe".
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:59, 15 mar 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

Będę pamiętać o tych skórkach .Lecę po banany ha ha.

Moja magnolia w zeszłym roku mizerna, więc proszę o przepis na kuracje bananową
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:02, 15 mar 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
wg mnie w falistym koło i ścieżka są super. tylko te murki poprzecznie ustawione do ścieżki, szczególnie ten na środku.... oj, nie!
ja bym murek zrobiła jeden, spory, wyraźny, nie ciełabym już terenu nimi w kilku miejscach.
haha a ja myślałam ze Ty Marto te murki narysowałeś
Ogród w remoncie 10:10, 15 mar 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
zimą pusto?- różaneczniki, świerki w dużej liczbie, kolorowe derenie, białe brzozy, dwa duże niwaki- po prostu inne rzeczy widać zimą.

Śmiałki różnie się zachowują na różnych miejscach- u jednych sa piękne, gdzie indziej szybko się 'filcują'. Pod sosnami łatwo im nie będzie więc warto spróbować. Można je wymieszać z sesleriami- grupy jednych i drugich. Pamiętam, że masz seslerie. Śmiałki próbuj jeśli je masz

Ja to widzę podobnie,nawet teraz nie ma tam nic a nie wydaje się pusto. Masa świerków,niwaki zwracają uwagę. Śmiałki mam ,co prawda diabli wiedzą jakie-śmiałki po prostu. Myślisz żeby przed nimi zostawić molinie? Nie mam bladego pojęcia jak to by wyglądało
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:58, 15 mar 2018

Do góry
wg mnie w falistym koło i ścieżka są super. tylko te murki poprzecznie ustawione do ścieżki, szczególnie ten na środku.... oj, nie!
ja bym murek zrobiła jeden, spory, wyraźny, nie ciełabym już terenu nimi w kilku miejscach.
Ogród w remoncie 09:53, 15 mar 2018

Do góry
zimą pusto?- różaneczniki, świerki w dużej liczbie, kolorowe derenie, białe brzozy, dwa duże niwaki- po prostu inne rzeczy widać zimą.

Śmiałki różnie się zachowują na różnych miejscach- u jednych sa piękne, gdzie indziej szybko się 'filcują'. Pod sosnami łatwo im nie będzie więc warto spróbować. Można je wymieszać z sesleriami- grupy jednych i drugich. Pamiętam, że masz seslerie. Śmiałki próbuj jeśli je masz

Ogród w remoncie 10:08, 14 mar 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
już zakupy?- ale fajnie!

Już bo ja chcę zacząć sadzić jak najwcześniej i zrobić w tym sezonie jak najwięcej ,niech już to zacznie jakoś wyglądać bo strasznie mnie męczy obecny wygląd ogrodu . Pozdrawiam Marta
Ogród w remoncie 09:08, 14 mar 2018

Do góry
już zakupy?- ale fajnie!
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:48, 13 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
piękne przedwiośnie ....bardzo mi się ta magnolia Twoja podoba
czyściutko masz na rabatach

Dziekuję Madziu
Magnolię podcinam co roku, takie modne wielopniowe drzewko robię taka mi się bardziej podoba a po drugie wielki krzak by mi się nie zmieścił...
Rabaty nie sprzątane , ale tragedii nie ma
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:36, 13 mar 2018

Do góry
piękne przedwiośnie ....bardzo mi się ta magnolia Twoja podoba
czyściutko masz na rabatach
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:35, 13 mar 2018

Do góry
Magnolia Susan zapączkowana i wiśnia Kiku-shidare...

Suchelce jeszcze straszą

Koniec
Ogrodowa przygoda Łukasza II 22:12, 11 mar 2018

Do góry
Kasiu nie zaprzeczę ogród co roku się zmienia i zmieniać się będzie, ale już raczej nie tak gwałtownie Też liczę na to, że strat już większych nie będzie.

Ewo z miskantami troszkę dałem ciała bo mogłem posadzić wyższe, te co rosą obecnie (miały być gracki, ale to był ten rok poymłek w trawach) są za niskie. Teraz zmieniać nie będę niech już rosną, jak będą za duże i będzie trzeba przesadzać to dam coś wyższego.

Amanogawy miały guzowatość korzeni i nie było co ratować, a magnolia najzwyczajniej przemarzła, jak była nadzieja, że ruszy to mocne przymrozki załatwiły ją na amen. Bardzo chciałem mieć tą odmianę OLD PORT, ale drugi raz kupować nie będę bo szkoda mi kasy. W tym roku drże nad bukiem u siostry bo jego pień mi się coś nie podoba

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:13, 11 mar 2018

Do góry
pora chyba już nawozić azalie, hortensje, magnolie, rododendrony
nie wiem czy róże też, tak szybko ciepło się robi

i dobry czas na dzielenie traw
widać łysy mur
ale tam niebawem magnolia Leonard Messel zakwitnie

niebawem cięcie cisów, mnie z trudem te figury się formuje
chyba lepiej kupić gotowca i tylko ciąć

ale cięcie kulek jałowca opanowałam

stipy masakrycznie sie sieją
mam je wszędzie
fajne światło

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies