Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Tarnowie 23:35, 09 kwi 2015

Do góry
Widać już wpływ ładnej pogody...

a tym wałkiem masuję trawnik

Dwa ogrody 23:31, 09 kwi 2015

Do góry
Aniu, jestem ciekawa cieszynianek

potargane przez wiatr, lekko przymrożone ciemierniki nie poddają się tak łatwo

Działka wkoło Lubczyka :) 23:31, 09 kwi 2015

Do góry
Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci

Słodkich snów i do jutra
Żywopłotki cisowe. 23:30, 09 kwi 2015

Do góry
Ponowne rewolucje mam w ogrodzie i w tym roku mało co zmienię, kładą gaz wzdłuż żywopłotu z cisów, kopią 70 cm głęboko, w tym miejscu jest ok 2o szt hortek anabelek, hosty dwa drzewa i świerki. Wysokie daglezje ominą łukiem za to płożące duże juniperusy wyjeli. Połowa dziś wykopana.

W ubiegłym roku koparka przesadzali duże daglezje i jedna się nie przyjęła nadłamali łychą, teraz ominą dwie.

dalej są zagonki i mają podkopać się betonem i wciągać rurę gazową.
Jutro postaram się zrobić zdjęcia, jak to mi zdemolują.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 23:24, 09 kwi 2015

Do góry
Tak z góry to wygląda na puszkinię

idę zobaczyć ile jest u mnie
W tej chwili +6 st., ale jest wiatr i odczuwalna wydaje się niższa
Mój 4 arowy azyl... 23:22, 09 kwi 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Pękają pąki moreli

u mnie ledwo widac ze zyja pąki lisciowe
ogolnie drzewka owocowe spią
Malutki pod lasem 23:19, 09 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
ładnie kwitnie ta runianka, kwiatki ją roświetlają
nie mam jej jeszcze w ogrodzie
muszę chyba zrobić listę co jeszcze MUSI być

Małgosiu runianka jak dla mnie super wygląda i kwitnie. A co do przerw w pracy, to też nie jest mój pierwszy dzidziuś, poprzedni jest 10 lat starszy Więc już nie dzidziuś, całkiem duża kobitka już
Wsadziłam też runiankę pod żywopłotem z ligustru, wszystkie się przyjęły.
Mój 4 arowy azyl... 23:18, 09 kwi 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Basiu no i doczekałaś się kwiatuchów ślicznych, ale Twoje pierwiosnki ładniejsze od moich tzn. mają ładnie wyciągnięte łodyżki, moje pokazują kwiatek przy samej ziemi

Aniu, długość łodyzki zależy od odmiany. Te na poprzednich zdjęciach, to pierwiosnki wyniosłe. Pierwiosnek kaukaski ma łodyżkę bardzo krótką

Ogródek Justyny 23:17, 09 kwi 2015

Do góry

To moje różyczki

I moja dynia

Rododendronowy ogród II. 23:15, 09 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zdjęcia dla Agi

Percy W

CW

Myślę ze łatwiej poznac po pąkach. Percy ma małe zbliżone do kuli a CW większe bardziej wydłużone podobne do większości rh.

Bogdziu, dziękuję, ale dziś taki zabiegany dzień, że nawet nie miałam jak się przyjrzeć. Jutro oglądnę pąki.
Dwa ogrody 23:13, 09 kwi 2015

Do góry
Po roku pustynniki postanowiły się zrehabilitować, może wreszcie zakwitną, sądząc po wielkości kłów, bo kiełki to to nie są tę grudkę ziemi już zdjęłam

ubiegłoroczne nabytki, biała serduszka?

i chyba czerwona? etykietki wcięło, pewna nie jestem

i ostatni z irysków, kazał długo na siebie czekać, ma dokładnie taki ciemny kolor

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:10, 09 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Początek...radość, nowe życie i uciecha z wiosny

Pewnie pięknie Ci spiewał . Dobrze, że mają donośne głosy, bo u mnie nie ma bardzo wysokich drzew, ale u sąsiadów już są
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 23:09, 09 kwi 2015

Do góry
ladne kanciki zrobione, na efekt kwitnącej kocimiętki poczekam wrzucam mojego psiego zęba, zobacz jaki mały jeszcze buziole
Mój 4 arowy azyl... 23:09, 09 kwi 2015

Do góry
Pękają pąki moreli

a ciemierniki sobie kwitną

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:06, 09 kwi 2015

Do góry
babka napisał(a)

Żwirku masz sporo. Wystarczy. Ten kawałek zieleni jest potrzebny. No cóż, trzeba go odnawiać, jeśli się da. Zobacz, ze piesek lubi się na trawie wylegiwać w słonku.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:02, 09 kwi 2015

Do góry
Witam. Co mogłabym wsadzić między obrzeżem a tujami (ok 50cm tylko miejsca)? Słońce do wczesnego popołudnia, potem cień.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:01, 09 kwi 2015

Do góry
To oczywiste, ze wybiegany pies = szczęsliwy pies
Aktualnie spacerów nie mają zbyt wiele bo ostatnio w ogóle mam mało czasu. Zresztą kwestia spacerów z nimi to temat na osobny wątek albo książkę w ogóle Mam nadzieję, ze jak uporam się z pracami ogrodowymi to znów będę mogła więcej uwagi poświęcać moim kochanym łobuziakom
Reniu proponujesz trawnik w miejscu mało przez nie uczęszczanym. Nie ma takiego miejsca Miejsca jest tyle co widać na zdjęciach:

To jest wszystko czym dysponuję a reszta już jest właśnie wysypana żwirem. I to celowo takim grubym bo drobny nie sprawdzał się... fruwał w powietrzu
Ograniczyłam im teren i mam wyrzuty sumienia bo brak miejsca na wybieg dla nich
Mam pomysł by przenieść ich budy do kojca po lewej stronie ( 2 zdjęcie przy marcinkach ) Nie będą musiały przechodzić chodnikiem do aktualnego kojca ( 1 zdjęcie - daszek za cyprysami) gdzie będą narażone na bliskość "ogrodzenia "
Tym sposobem nie rozwiążę wszystkich problemów ale zawsze to mniejszy stres dla nich. Póki mam psy problem istnieć będzie. Po prostu jak masz miękkie serce to .... wiadomo
Wiesz, do niedawna nie było czego dewastować więc nikt ich nie ścigał za przewinienia. Teraz już są za stare by wymóc na nich posłuszeństwo i ogładę. Są do rany przyłóż, w domu grzeczne i posłuszne ale na dworze ( dla Ciebie na polku ) istne czorty
Aż mi się ciepło na sercu zrobiło jak przeczytałam, że Ty pół dnia o mnie myślałaś Kochana jesteś :*
Mój 4 arowy azyl... 23:00, 09 kwi 2015

Do góry
Jedna ze stałych lokatorek wygrzewała się w słońcu

Ogródek Justyny 22:59, 09 kwi 2015

Do góry
Witam wszystkich. Mam na imię Justyna, mieszkam w Gryfinie. Ogród zaczęłam tworzyć w zeszłym roku, niestety z braku kasy idzie wszystko bardzo wolno ale zato własnymi rękoma i z dużą satysfakcją. A teraz najważniejsze czyli trochę zdjęć.
To moja rabata na przedogródku z fioletową szałwią która kwitła aż do mrozów.
To też przedogródek.

A to moja różanka w listopadzie zeszłego roku.
Mój 4 arowy azyl... 22:58, 09 kwi 2015

Do góry
pierwsze pierwiosnki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies