Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

dorciabe 15:36, 21 kwi 2015

Gocha napisał(a)

Dorotko a ja kiedyś jak byłam na Zemborzyckiej ale w tym po Pnosie to widziałam właśnie białe hortensje ale nie bardzo miałam na nie kasę chociaż były po 20 zł. więc chyba nie tak drogo. A Tośkę naucz zamiatać ogród a nie przynosić go do domu.

A wybieram się do ogrodniczych na Zemborzycką już od dawna i ciągle jakoś nie pasuje To teraz mam motywację
jona 11:19, 22 kwi 2015

Przyszłam się przywitać do Ciebie Dorotko . Całego wątku nie prześledziłam, ale zajrzałam na początek i na koniec do aktualnych spraw . I zauważam, że moja Pisardi też mnóstwem kwiecia nie powala, chociaż ma więcej niż 3 kwiatki. Może potrzebuje czasu na aklimatyzację?. Niezależnie od tego jak będzie kwitła i tak raczej zostanie w ogrodzie, bo listki ma ładne
dorciabe 13:06, 22 kwi 2015

jona napisał(a)
Przyszłam się przywitać do Ciebie Dorotko . Całego wątku nie prześledziłam, ale zajrzałam na początek i na koniec do aktualnych spraw . I zauważam, że moja Pisardi też mnóstwem kwiecia nie powala, chociaż ma więcej niż 3 kwiatki. Może potrzebuje czasu na aklimatyzację?. Niezależnie od tego jak będzie kwitła i tak raczej zostanie w ogrodzie, bo listki ma ładne

Joasiu Pissardi posadziłam właśnie ze wzgęldu na kolor liści, także brak kwiecia aż tak mnie nie martwi ale może jeszcze się rozpędzi
Dzisiaj błysnęło słońce i w końcu ruszają tulipanyszafirki jednak wciąż zaciśnięte.
Pozdrawiam
BusyBee 21:25, 23 kwi 2015

dorciabe napisał(a)
A to moja Pissardi i kwiatów moc

Piękny kolor tych młodych listków Pissardi
Mam 3 bordowe drzewka u siebie i nad kolejnymi myślę. Może pissardi lub nigra- w sumie nie wiem czym się różnią Bardzo mi odpowiada ten kolor w ogrodzie- ożywia zieleń. Pissardi podobno może osiągać nawet do 10 m. Planujesz ją ciąć?
dorciabe 10:27, 24 kwi 2015

BusyBee napisał(a)

Piękny kolor tych młodych listków Pissardi
Mam 3 bordowe drzewka u siebie i nad kolejnymi myślę. Może pissardi lub nigra- w sumie nie wiem czym się różnią Bardzo mi odpowiada ten kolor w ogrodzie- ożywia zieleń. Pissardi podobno może osiągać nawet do 10 m. Planujesz ją ciąć?

Kasiu pissardi i nigra są niemal identyczne, tylko jedna zaczyna kwitnąć ciut wcześniej, ale nie pamietam która
Ja nie pozwolę jej urosnąc za wysoko, ale na razie to jeszcze cienki patyczek do drzewa jeszcze jej brakuje
Aneta1309 08:50, 26 kwi 2015

Dorotko, pokaż tulipanymasz ich tyle posadzone,że musi być cudnie.
dorciabe 14:11, 26 kwi 2015

Aneta1309 napisał(a)
Dorotko, pokaż tulipanymasz ich tyle posadzone,że musi być cudnie.

Anetko te moje tulipany, to rosną jak one chcą a nie jak ja w jednym miejscu pusto, chociaż dużo sadziłam, a w innym gęsto na razie rozkwitły exotiki białe i różowe jakieś, ale nie pamiętam jakie reszta jeszcze malutka
dorciabe 14:37, 26 kwi 2015

Ewkakonewka 14:53, 26 kwi 2015

Pani jakie to piękne jest
Tulipany to jakieś psikusy robią, albo kolor nie ten, albo rosną nie tam gdzie miało być , a i tak są śliczne
Macham słonecznie
Aneta1309 15:33, 26 kwi 2015

Pięknie jest jestem w szoku jakim cudem takie ilości tam zamieściła. A kolory to faktycznie loteria z nimi jest.