Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 18:48, 14 lut 2023

Do góry
Aniu, Sylwio, Alicjo, śnieg pozostał już tylko w zacienionej części ogrodu, reszta robi się bardziej wiosenna

W kamiennym kręgu od początku 18:45, 14 lut 2023

Do góry
Kokesz napisał(a)
Aniu, podpowiedz proszę, nazwy bladoróżowych, pastelowych odmian tulipanów
Czasem sprzedają takie w Biedronce, mają jednolity, jasny różowy kolor, ale nie wiem jaka to odmiana.
Coś podobnego jak takie

Reniu, tych odmian jest tyle, ze nie ma szans aby trafić
Mi najbardziej pasuje do Dynasty
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 18:25, 14 lut 2023

Do góry
Patrycja za 2 lub 3 dni wypatruj listonosza.
Jutro wysyłam.

Glina i zielsko 17:58, 14 lut 2023

Do góry
Cześć Dziewczyny.
Dziś była ładna pogoda i miałam wolne.
Poszłam do ogrodu z nowymi nożycami. Obciełam miscanty, rozplenice , derenie, lawendy.
Potem jeszcze sekatorem obciachałam róże i hortensje.

Wiosna już blisko. Wychodzą tulipany , prymulki i narcyzy. Róże pnące w pąkach liściowych, to samo na niektórych hortkach.

Zostały mi do cięcia drzewa i 3 hortki.

Róże Pomponella. Zastanawiam sie czy te cienkie jeszcze wyciąć?

Lawendowe jeżyki

Lawende na różance ściełam równo z ziemia.

A lawendy na platanowej rosną nierówno jakieś takie rozwichrzone i je obciełam na krótko . Zainspirowałam sie radami Olci-manolci. Zobaczymy co z nich będzie.

Z obciętych gałązek zrobiłam sadzonki. .
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:32, 14 lut 2023

Do góry
Projekt i realizacja w toku
Przyszły Śś ,bardzo ładne

Anetka buziaki za namiar!

Już widzę tą białą chmurkę na tle antracytu,a jesienią ogień
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:07, 14 lut 2023

Do góry
April napisał(a)
Znam te inspirki Cudne są. Zastanawiałam się u siebie przy tarasie ale zabiłoby mnie czyszczenie z igieł.
Jak fajnie, że zrobisz u siebie. Będę z zazdrością podziwiać Uwielbiam taki styl.
Ciemierniki się spisały Miło bardzo z ich strony. A moje zeszłoroczne już kwitną od jakichś 2 tygodni Ale tylko w jednym miejscu, schowane za rododendronami. Muszę fotki zrobić

No i gdzie ta cienista miejscówka na nowe "coś"? Bo musi pasować do reszty otoczenia....

No i gdzie ta cienista miejscówka na nowe "coś"? Bo musi pasować do reszty otoczenia....

No cudne
No tak igły i woda to nie bardzo ...

Jak będzie co to będziesz podziwiać

Ciemierniki uwielbiam, uważam , że to terminatorki jak sesleria
Moje zeszłoroczne w pąkach ,ale już niebawem...
Koniecznie zrób fotki

Chcę coś na tle altany, tam nie będzie za szeroko,bo musi być przejście... Jest tam cień i z dachu leci woda.

Ogród Basi i Romka 15:32, 14 lut 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)

A ranniki pięknie świecą

Basiu, jakie piękne słoneczka, żółty to najfajniejszy wiosenny kolor, najbardziej cieszy po tylu szarych,
ponurych dniach, tym bardziej, że słońce nas raczej nie rozpieszcza.
Ogród prawie romantyczny 15:22, 14 lut 2023

Do góry
Agnieszko, zaglądam do Ciebie, wizytówkę obejrzałam, zajrzałam do ostatniego sezonu i wsiąkłam u Ciebie razem z topniejącym śniegiem Kilka lat temu powiedziałabym "ładnie", teraz moje podejście do ogrodu bardzo skręciło w stronę różano-bylinowo-naturalistyczną i zachwytom nad Twoim warzywnikiem i rabatami warzywnymi nie ma końca. Gratulacje! Będę zaglądać, nie zapominaj o wrzucaniu fotek

Napia napisał(a)
W ogródku Martki 14:34, 14 lut 2023

Do góry
Mgdusko, April, brawo, oczywiście że nie było Misy stanęły w grudniu. Rabata też jest nówką, trzeba czasem czymś zaskoczyć Koleżanki robiłam ją na przełomie listopada/grudnia w mocno niesprzyjających okolicznościach.
Widoczek z drugiej strony - proszę bardzo.

Dodam, że w przyszłości oczekuję pokazu trzech judaszowców, które tu posadziłam. Jest to też plan Mgduskowej koncepcji kokonu, chcę lekko oddzielić taras od reszty ogrodu i stworzyć trochę spokoju, skrócić perspektywę. Idę w tajemniczość zakątków
Prace w toku, oczywiście. Rabata będzie dochodziła do schodków tarasu. Ten fragment trawnika przewędruje w inne miejsce. Z tym czekam na wiosenne ciepło
W ogródku Martki 14:25, 14 lut 2023

Do góry
Dzieje się w szklarni warzywnej!

Nie tracę czasu Pierwsze wysiewy do gruntu zaliczone. Jednocześnie wysiałam ten sam zestaw warzyw do paletek w domu. Chcę się przekonać, jaka jest różnica w plonowaniu - o ile w ogóle coś się uda? Posiałam sałatę rzymską, pak choi, rzodkiewki, kalarepę wczesną, szpinak, rukolę oraz sałatę masłową. Po kilka sztuk, to będzie eksperyment kompletny. W mroźne noce planuję wstawiać do szklarni naczynia z wodą oraz przykrywać grządki zimową agrowłókniną.

W ogródku Martki 14:18, 14 lut 2023

Do góry
Drogie Dziewczyny i Chłopaki, dziś oficjalnie otwieram sezon! Nie z powodu Walentynek, tych nie obchodzę, powód jest zgoła inny: dostrzegłam dziś pąki krokusów! Proszę bardzo!

Wystarczy rozejrzeć się po ogrodzie i gołym okiem widać, że dzieje się coraz więcej, a w sumie to już bardzo dużo.
Przebiśniegi bielą się z daleka.

Tulipany turkiestańskie idą na całość.

Róże dają o sobie znać. Najbardziej Olivie Austin i Desdemony i ogólnie Austin przoduje. Kordesowe jeszcze siedzą cicho i nie dają oznak.

Rabaty jeszcze zostają, porządków nie robię, czekam z tym na wiosnę. Nie wyobrażam sobie łysych rabat i nie chcę dokuczać żyjątkom ukrytym w liściach. Planuję jedynie ściąć trawy pilnie wybijające, trzcinnik Karl Foerster, sesleria jesienna i turzycę muskegońską.

Dziś uporządkowałam budkę lęgową i z dumą wyjęłam z niej dowody zeszłorocznej bytności sikorek. Mogą zakładać nowe gniazdo!

Sałatka pokrzywowa 13:41, 14 lut 2023

Do góry
Mgduska napisał(a)
Wysiewy:
samosiew maczkowy - przetrwał zimę i ani myśli się poddać

Oj jak dobrze że wstawiłaś tą fotkę bo chyba takie coś ostatnio pieliłam... no poprawię się, już nie będę
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:30, 14 lut 2023

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:29, 14 lut 2023

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:28, 14 lut 2023

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:26, 14 lut 2023

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:25, 14 lut 2023

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:23, 14 lut 2023

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:21, 14 lut 2023

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:20, 14 lut 2023

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies