Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Iwonka 08:23, 11 lip 2023

MartaCho napisał(a)

Przepiękne zdjęcia Iwonko wrzucasz! Bardzo fajnie, że postanowiłaś się nimi podzielić.
Na powyższych mnie niesamowita dyscyplina Twoich podopiecznych zachwyciła! W szeregu wystąp!
Marta dziewczyny mnie zmobilizowały do ogarnięcia zdjęć. Urlopowy czas więc na szczęście czas bez limitu.
Faktycznie wrzuciłam armię białych w pełnej dyscyplinie Cieszę się, że mam wreszcie białe serduszki, kokoryczki. Bo konwalie to wiadomo, kwiat dzieciństwa, majowej Iwony
Kalina Mariesii jest obłędna, ale ma u mnie średnią miejscówkę, ciasną. Nie mam pomysłu, gdzie ją przesadzić.
Madzia radzi ciąć, ale ona ma tak piękny pagodowy pokrój, że szkoda mi go zaburzyć.

Magleska 08:51, 11 lip 2023

Iwonka a jakby ją na tą skarpę przenieść-tam ,gdzie ma być warzywnik -tam by było miejsce ?
Magleska 08:53, 11 lip 2023

Faktycznie trochę szkoda jej ciąć -ja też mam swoją w ciasnocie posadzoną -ale wytnę trawę ML i zrobię jej więcej luzu

piękne zaległe fotki wrzuciłaś aż zaczęłam się zastanawiać ,gdzie masz pomarańczowe azalie ?

Buziaki

edit -albo jak się wychodzi na drugą działkę po prawej stronie furtki przed grubą tują
Iwonka 08:56, 11 lip 2023

Czerwcowym odkryciem tego roku jest rutewka orlikolistna. Zaczęła kwitnąć w maju, w sumie jakieś 5 tygodni, może nawet więcej. Mam kilka fioletowych i dwie białe. Fioletowe posadziłam za metalową ławeczką, białe na dużej rabacie niedaleko brzozy.

Iwonka 09:28, 11 lip 2023

Moja perełka w mini lasku Gillenia.

Iwonka 09:28, 11 lip 2023

Iwonka 09:39, 11 lip 2023

Iwonka 09:45, 11 lip 2023

Gdyby ktoś znał nazwę tych dzwonków będę wdzięczna
Śliczna bylina, udało mi się zrobić kilka sadzonek i przenieść do białej rabaty przy altanie.
Krakus 09:46, 11 lip 2023

Iwonka napisał(a)

Piotrek drzewo po lewej to judaszowiec Hearts of Gold, a trawka sesleria. Służy jej ta miejscówka, mega przyrosła, dzieliłam już na kolejną obwódkę w maju.

Dzięki za potwierdzenie moich podejrzeń...długo u Ciebie ten judaszowiec rośnie ? bardzo wymagający na zimę?

przypominajki majowe fajnie pokazują przyrost masy przez te kilka miesięcy a i opisy roślinek sporo dają dla laików jak ja
Iwonka 10:17, 11 lip 2023

Magleska napisał(a)
Iwonka a jakby ją na tą skarpę przenieść-tam ,gdzie ma być warzywnik -tam by było miejsce ?
Magleska napisał(a)
Faktycznie trochę szkoda jej ciąć -ja też mam swoją w ciasnocie posadzoną -ale wytnę trawę ML i zrobię jej więcej luzu

piękne zaległe fotki wrzuciłaś aż zaczęłam się zastanawiać ,gdzie masz pomarańczowe azalie ?

Buziaki

edit -albo jak się wychodzi na drugą działkę po prawej stronie furtki przed grubą tują

Madzia pomarańczową azalię mam na froncie, jak wchodzisz na ścieżkę żwirową wokół oczka. Jest przyklejona do sosny bośniackiej i podsadzona oczywiście hankone

O górce dla Mariesii myślałam już rok temu, ale w tym roku kallina tak przyrosła, że chyba za ciasno jej tam będzie. Musze pomyśleć o drugiej miejscówce którą proponujesz, fajna jest Ja wcześniej myślałam o lewej stronie furtki na miejscu ogromnego miskanta, tylko nie wiem ile potrwa jego pozbywanie się