Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

LIDKA 23:07, 09 lip 2023

Madzia zdrowie ma się jedno.
Nie przepracuj się.

Choc do mnie i mi pomóż skomponować jeden kąt ogrodu.
Basieksp 23:12, 09 lip 2023

U nas też straszny upał, nie dało się nic robić, dopiero pod wieczór zrobiło się chłodniej na krótko ale też wskoczyłam do ogrodu no ale w dzień nie dałabym rady, także podziwiam
Magara 23:30, 09 lip 2023

Madzia, za rycie w te upały to Cię podziwiam jeszcze bardziej, chociaż nie wiem czy mogę podziwiać bardziej niż do tej pory, bo skali mi brakuje
Magleska 09:02, 11 lip 2023

Alija napisał(a)
Właściwie to masz rację, z red baronem może niekoniecznie, lepiej by wyglądała w mniej czerwonej oprawie
zwiewnych traw.

Alicja ona sama się tam wysiała -cóż zrobić
na razie niech sobie jest ,póki kwitnie
jeżowki też tam same przyszły -może czas pozwolić troszkę na samowolę roślinkom

Magleska 09:07, 11 lip 2023

Agatorek napisał(a)
Werbena hastata piękna ❤️.
Ostatnio udało mi się kupić stacjonarnie kilka sadzonek werbeny bampton. Kupiłam wszystkie, co mieli , 12 sztuk, i zostało mi 11, bo jedną moja mama od razu sobie odstawiła (jak przyjeżdża do mnie, to najpierw idzie do mojej szkółki, co tam ciekawego mam, nieraz specjalnie kupuję więcej, bo wiem, że też się może jej spodobać ).

Też mam w donicy red barona. U mnie w zestawie z czerwoną lobelią

Aga widziałam tą werbenę u Asi z remontowego -też fajna ciekawe ,czy się też tak będzie siać jak Patagońska i Hastata

ja wszystkie ładniejsze nadmiary traw daję do doniczek -zawsze się jacyś chętni znajdują na te moje nadmiary ...
teraz mam w mojej mini szkółce -4 donice Morning Lighta -,kilka donic Red Baronów ,kilka rozplenic Hameln i irysy brązowo-karmelowe

Red baronowi z czerwoną lobelią na pewno jest do twarzy
Magleska 09:20, 11 lip 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Madziu, rycia w tym upale nie zazdroszczę. Nawet po 18. Ten gorąc ścina mnie dosłownie z nóg. Jestem w stanie stanąć na zewnątrz w pionie dopiero ok. 20. Piękne roślinki dostałaś. Ciekawa jestem, jak je skomponujesz.

Haniu ja ryję wcześniutko ,jak już zaczyna grzać uciekam do domu -do 9 rano max i póżniej od 18-19
wczoraj rano skończyłam pierwszą część poszerzenia i narazie zrobiłam sobie przerwę -bo i tak nie mam co posadzić -roślinki na razie mam w małych doniczusiach ,żeby się ukorzeniły i odżyły po szaberkach

na tej poszerzonej rabacie mam pustki -większość roślin z własnych podziałów i te dostane też -chcę ją zrobić w tonacji takiej blado sino fioletowo niebieskawej -na przeciwko jest limonkowa ,a obok szał ciał wszystkich kolorów

na pewno będę ją jeszcze poszerzać ,ale to chyba dopiero po porządnych deszczach -tam jest taka skorupa i tyle wrednych chwastów ,że chwilowo mam dość

rośliny na niej to :
kocimiętki pursian blue ,bodziszki cloud nine ,hakone od Iwonki .kocimiętk takie wyższe -nazwy nie pamiętam -też od Iwonki ,moje szare starce ,budleje białe ,rozwary białe .starzec ...mam też trochę swoich niebieskości do przesadzenia ...ale nie chcę teraz tego robić bo za gorąco jest
Buziaki
Magleska 09:25, 11 lip 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Madzia podziwiam Cię za rycie w taką pogodę. Ja tylko podlewam coś wieczorem czy wcześnie rano. Robota w upały to nie dla mnie

Wiola ryję zanim zaczyna grzać
też wiecznie podlewam ,ale tylko to co świeżo rozsadzane

Helen napisał(a)
Skąd Ty masz tyle siły, jesteś tytanem pracy

Helen oj tam żaden ze mnie tytan ryję ,bo lubię

LIDKA napisał(a)
Madzia zdrowie ma się jedno.
Nie przepracuj się.

Choc do mnie i mi pomóż skomponować jeden kąt ogrodu.

Lidka nie robię nic ponad własne możliwości

Byłam ,ale nie wiem ,czy zbytnio pomogłam

Basieksp napisał(a)
U nas też straszny upał, nie dało się nic robić, dopiero pod wieczór zrobiło się chłodniej na krótko ale też wskoczyłam do ogrodu no ale w dzień nie dałabym rady, także podziwiam

Basiu ja też nie robię w upale -tylko rano i wieczorkiem

cieszmy się pogodą ,bo za niedługo znowu będziemy narzekać na zimno

Magara napisał(a)
Madzia, za rycie w te upały to Cię podziwiam jeszcze bardziej, chociaż nie wiem czy mogę podziwiać bardziej niż do tej pory, bo skali mi brakuje

Daga pisałam już powyżej w odpowiedziach ,że ja tylko rano i wieczorkiem działam w upale siedzę w domu ,lub w pracy

ale i tak dziękuję za uznanie
Agatorek 10:55, 11 lip 2023

Magleska napisał(a)

Aga widziałam tą werbenę u Asi z remontowego -też fajna ciekawe ,czy się też tak będzie siać jak Patagońska i Hastata

U Asi ta werbena Bampton przezimowała, albo się rozsiała , trzymam kciuki za moją.
Jeszcze widziałam ostatnio w necie odmianę Santos. Taka fajna, niziutka
April 12:35, 12 lip 2023

Magleska napisał(a)

ja wszystkie ładniejsze nadmiary traw daję do doniczek -zawsze się jacyś chętni znajdują na te moje nadmiary ...
teraz mam w mojej mini szkółce -4 donice Morning Lighta -,kilka donic Red Baronów ,kilka rozplenic Hameln i irysy brązowo-karmelowe

Też tak robię choć nie koniecznie z trawami, zawsze się coś komuś przyda
Normalnie muszę się wybrać na te twoje irysy brązowo-karmelowe. Jak by mi pasowały do misek zardzewiałych

Podziwiam, mnie ten upał dobija, a ty jak krecik... Dlatego masz tak ładnie a ja chwastami zarastam
April 13:13, 12 lip 2023

Magleska napisał(a)

Jakie bukiety