Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Muszelka 16:13, 10 lip 2023

Alija napisał(a)
Muszelko, jakie Ty masz wspaniałe pomidory, donice też piękne i cały warzywnik robi wrażenie.
Twoje ciemierniki rzeczywiście wyglądają świetnie.

Pomidory, donice, warzywnik i ciemierniki - zarumieniły się
Ewa777 16:16, 10 lip 2023

Cudowne masz te warzywniki i ile wspaniałości w nich.
U mnie w tym roku ciemierniki zostały zaatakowane przez mszyce. Strasznie to wygladało. A myslałam, że żaden szkon=dnik nie jest nimi zainteresowany.
Muszelka 16:20, 10 lip 2023

Ewo, ale mnie zadziwiłaś. Ciemierniki nigdy na nic mi nie chorowały, nigdy nic ich nie podżerało. Jak widać, trzeba być czujnym.
Muszelka 16:43, 10 lip 2023

Agatorek napisał(a)

To dobre wieści. Kupiłam wiąza na pniu trochę grubszym niż palec i ma dużo gałązek. Ale nie aż tyle, co u Ciebie na fotce. Obstawiam 3 lata jeszcze

U mnie po drugim roku zrobiła się czuprynka, po trzecim zgrabne drzewko. Po czwartym wiąz zaczął wypuszczać 3, 4 metrowe baty, po piątym trzeba było już go ciąć.
W tym roku, chyba w styczniu, przeszedł radykalne cięcie. Wiosną pięknie się odbudował.
Muszelka 16:49, 10 lip 2023

Magleska napisał(a)

a ta buda to pieska ,czy jeża ?

Kotka!
Kotek przytulony. Sam do nas przyszedł, był bardzo wygłodniały, sama skóra i kostki. Od roku jest nasz Ale wolnościowiec. Chodzi sobie po świecie, gdzie chce i kiedy chce. Przychodzi, gdy zgłodnieje, śpi w budzie, bawi się i rozrabia.

Z dzisiejszego dnia

Nudaaaa...

Może sobie poskaczę?

Eee, nieee… upał...

Już wiem! Wytarzam się w marchewce!

Happy end. Pani rzuciła telefon i robienie zdjęć. Zdążyła uratować resztę marchewek
Muszelka 00:30, 11 lip 2023

Trochę kwiecia. Kwitną powojniki: 'Kard.Wyszyński', 'Huldine', 'Jackmanii', 'Flamenco', 'Kacper'.

Roocika 07:57, 11 lip 2023

Muszelka napisał(a)

A tak w ogóle, niedawno odkryłam na tej rabacie piękny, złoty cyprysik. Parę lat temu kupiłam go w Casto za 1 zł. W sumie sama nie wiem po co Śliczny był, takie 15 cm. słodkie maleństwo. Wzięłam go i posadziłam.

Teraz ma ok. 200 cm wysokości i latem jest zagłuszony przez hortki, które są znacznie wyższe od niego. Moooooże to on jest tym poszukiwanym drzewkiem?

Bardzo możliwe, mówią, że czasami trochę trzeba poczekać i rozwiązanie samo przyjdzie.
Jestem pod wrażeniem warzywnika. Wszystko pięknie zagospodarowane!
Kasya 08:11, 11 lip 2023

Muszelka napisał(a)

Kotka!
Kotek przytulony. Sam do nas przyszedł, był bardzo wygłodniały, sama skóra i kostki. Od roku jest nasz Ale wolnościowiec. Chodzi sobie po świecie, gdzie chce i kiedy chce. Przychodzi, gdy zgłodnieje, śpi w budzie, bawi się i rozrabia.

Z dzisiejszego dnia

Nudaaaa...

Może sobie poskaczę?

Eee, nieee… upał...

Już wiem! Wytarzam się w marchewce!

Happy end. Pani rzuciła telefon i robienie zdjęć. Zdążyła uratować resztę marchewek

Oj tam oj tam
Marchewki są bezpieczne pod ziemią
A listki są do zabawy
Muszelka 11:22, 11 lip 2023

Dzisiejszy zbiór cukinii. Podobnie jest co drugi, trzeci dzień. Dziś na obiad placuszki z dodatkiem marchwi, cebuli i ziół

Kasya 12:16, 11 lip 2023

Super
U mnie zawsze tylko kwiaty i tyle