Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lawendowy zawrót głowy 20:29, 17 mar 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Stokrotki maja sie dobrze

Super Jolcia wszystko widziałam masz krokusika i taki niespotykany jej stokrotki miałam takie gdzieś ale poszły sobie w trawę i są zwykłe hi hi może coś się uchowało zobaczymy No i kwiatowo masz ciemiernikami się nie przejmuj wcale ale pięknie Buuuziaki
co to za obręcze metaliczne ciekawe przy stokrotkach ?
Do raju daleko - u Ewy 20:29, 17 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Gosiu, jedni trzymają w wannie karpie, a inni róże

Hahahah Szaleństwo
Ogródek Iwony 20:27, 17 mar 2015

Do góry
Margo napisał(a)
Iwonko, ależ Twój wątek pędzi, jeden dzień nie zaglądałam a tu kilka stron do nadrobienia
Buszpanki ładne masz, ale z tymi korzeniami to szok. Ale to i tak dobrze ze je miały. Ja w zeszłym roku kupiłam w markecie cyprysika na pniu, piękny był. Tyle że jak go chciałam posadzić to okazało się, że miał bardzo poucinane korzenie. Niestety mimo dbania i podlewania nie przeżył. Dla mnie to nauczka była, teraz mam "uraz" do marketowych i jak tylko się da to wyciągam roślinę z doniczki, żeby zobaczyć stan korzeni, albo nie kupuję.
A przy okazji piękną masz stipę
Czy mogłabyś mi podpowiedzieć kiedy należy ją rozsadzać do pojedyńczych doniczek ?
Mam w tym roku pierwszy raz i jestem "zielona" w temacie...
Pozdrawiam wiosennie

Gosiu, te marketowe roślinki może są łądne, ale faktycznie ja chyba też będe już zaglądać do doniczek. Trochę dziewczyny mnie uspokoiły, tylko teraz muszę o nie dbać.
Stipę przesadzałam pojedynczo albo po dwie trawki do multidoniczki miesiąc po sianiu. Miała wtedy po 4 niteczki. Tak wyglądała przed rozsadzeniem:

A tu znajdziesz opis, jak przesadzałam. Mi się przydał stary widelec do wyjmowania z pojemnika.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa?page=20
Do raju daleko - u Ewy 20:26, 17 mar 2015

Do góry
Zamówiłam 12 róż Św. Tereski z Lisieux - sadzę je w przedogródku jako okrywowe

Tu jest Eden Rose

A tu Elfe - pnaca

To tu... 20:25, 17 mar 2015

Do góry
ja tu oglądam choiny a tu takie cudowności pokazujesz

MAD napisał(a)
Moje bukszpanowe eksperymenty sprzed lat wyglądają obecnie tak:

15 lat temu były lichymi, nędznymi krzaczorkami...
Ogród prawie romantyczny 20:25, 17 mar 2015

Do góry
Napia napisał(a)
A to niespodzianka. Przyszły zamawiane w lutym clematisy i hortensje

Sprzedawcy w tym sezonie bardzo szybko wysyłają towar Hortensje są bardzo ładne ale ja bym je ciachnął o połowę Ładnie Ci się zagęszczą i będziesz mieć patyki na powiększenie przedszkola
To tu... 20:24, 17 mar 2015

Do góry
Piękne te twoje choiny

MAD napisał(a)
Poranne zdjęcia na szybko zrobione telefonem... Niestety słońce tak pada, że o tej porze dnia choiny akurat są w cieniu, więc niewiele widać...

Straszliwie się cieszę, że wreszcie posadziliśmy coś docelowo, a nie tymczasowo...

To tu... 20:24, 17 mar 2015

Do góry
Moje bukszpanowe eksperymenty sprzed lat wyglądają obecnie tak:

15 lat temu były lichymi, nędznymi krzaczorkami...
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:23, 17 mar 2015

Do góry

Zbyszku wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszego święta.
Chciałam spytac czy to krokus? Wygląda raczej jak zimowit z tymi długimi płatkami.Znasz jego nazwę??
ZbigniewG napisał(a)
Mój 4 arowy azyl... 20:22, 17 mar 2015

Do góry
Co to za żurawka? Nie wiem jakie ma kwiaty, bo jeszcze nie kwitła. A to może zuraweczka?

i zbliżenie liścia
To tu... 20:21, 17 mar 2015

Do góry
Ale super fryzurki wyszły superanckie cięcie,mnie jeszcze czeka ta przyjemność
Fryzjerka pierwsza klasa

MAD napisał(a)
Golenie buksikowych kuleczek zakończone. Jeszcze do ideału im troszkę brakuje ale i tak jestem zadowolona. Jak na 9,- za szt. to nie jest źle.
Niestety w amoku cięcia nie osłoniłam ziemi i teraz muszę się pobawić w zbieranie zieleniny, a nie mam kiedy, więc proszę nie zwracać uwagi na nic poza buksami.

Typografia ogrodu 20:21, 17 mar 2015

Do góry
Dla lindsay80

Róże jakie mam to:
ARTEMIS - piękna,powtarza kwitnienie, ma pełno kwiatów na 1 pędzie, nie choruje, docelowo jakieś 1,2 m x 1,2 m.
WHITE (ALBA) MEDILAND - mam ją od jesieni ale u w szkółce urzekła mnie drobniuteńkimi kwiatkami - okrywowa
SWANY - okrywowa, Danusia ją poleca, choć dla mnie jest bardzo ekspansywna - wytworzyła w ciągu jednego roku pędy na 3 metry (a mam 8 sztuk), przez co według mnie wyglądała nieporządnie - eksmitowałam ją do przedogródka była pod grabem.
na różowych się nie znam bo nie lubię tego koloru. mam fioletową NOVALIS. Ale wiem, że np FAIRY jest niezawodna.

ARTEMIS

WHITE (ALBA) MEDILAND

SWANY
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:21, 17 mar 2015

Do góry
kaminak napisał(a)
Witam Lena!

Też o tym myślałam, ale jak róże się rozrosną to jest tam bardzo mało miejsca. A bukszpany nie mogą być tak blisko brzegu bo wejdą na chodnik.

(przeklejony z innego watku), tu to fajnie wyglada
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:21, 17 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Zaległa fotka nowej donicy z kiermaszu Narcyzy rozkwitną niedługo, a miały poczekać na święta
Słoneczne pozdrowienia zostawiam z wiosennego Wrocławia

Ale ładna kompozycja i doniczka przede wszystkim

moje stoją na dworze i nie kwitną , mam wrażenie, że stoją w miejscu … chciałam je dokupić na taras i w I. już brak … pełno żółtków a ja chce te !
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:18, 17 mar 2015

Do góry
Kasia jeżeli nie widać pączków kwiatowych to musisz czekać do następnej zimy i osłonić

taki kawałeczek a jest około 20tu iglaczków
trawa siana na jesień bardzo anemiczna -będzie dosiewka
Ranczo Edy 20:18, 17 mar 2015

Do góry
runianka

Makowo na Kociewiu 20:18, 17 mar 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
ale piękne ciemierniki...będzie ślicznie
czekają na miejsce
Do raju daleko - u Ewy 20:18, 17 mar 2015

Do góry

Gosiu, jedni trzymają w wannie karpie, a inni róże
Makowo na Kociewiu 20:17, 17 mar 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Zagladam popatrzec na zakupioną Genię.....moje mrzenie od ponad 2 lat .............ale trzycyfrowa cena w ubiegłym roku w CO Tracz pod Łodzia powstrzymała skutecznie moje chciejstwa, za to pojedyncze i marne patyki Gienii w OBI (w ub roku po 70 zł o ile pamietam) budziły moje obawy o kwitnienie wiec tez nie kupiłam...pytałam juz u Zielonej Marty gdzie i po ile i jaka dużą kupiłas, pokaz ją jak posadzisz.
Twoje krokusy piękne i duzo ich i iryski juz masz - u mnie cos iryski słabo, słabo sie pokazują...może im cos nie słuzy....
Róże rozkopczykowałas już ? i obciełaś... bo ja jeszcze nie i nie wiem czy juz mozna czy nie....
Pozdrawiam!

Róże czekają nie obcięte i w kopczykach choć mają już prawie listki ale nie spieszę się. Nie cięłam jeszcze lawendy i wrzosów...też czekam...na forsycje Reszta przycięta albo czeka na cięcie bo nie zdanżam na czas.
Irysy dają cieszą się ze słoneczka

Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:15, 17 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Na niebiesko mnie wzięło

Gosiu ale sielsko. Donica drewniana rewelacyjna. Buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies